„NO.1 F18 GPS“ apžvalga: turbūt pigiausias sportinis išmanusis laikrodis su labai kokybišku GPS - kuo skiriasi nuo „Amazfit Bip“, „Xiaomi Amazfit Stratos“ ar „TicWatch Pro“ ir galimybė gauti 3 kartus pigiau nei Lietuvoje (Apžvalga, Video)  (1)

Šios apžvalgos autorių „NO.1 F18 GPS“ sudomino tuo, kad tai patraukliai atrodantis, sportinio tipo ir GPS turintis išmanusis laikrodis, kuris kainuoja mažiau kaip 50 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kuo dar jis gali pasigirti? Kokių turi trūkumų ir privalumų, bei kaip atrodo palygintas su kitais išmaniaisiais laikrodžiais, tame tarpe su labai populiariu „Amazfit Bip“, išsiaiškinsime šioje apžvalgoje.

Visų pirma, verta pastebėti, kad „NO.1 F18 GPS“ yra pigiausias laikrodis iš visų, apie kuriuos šioje apžvalgoje kalbėjo autorius. Tad natūralu, kad gamintojas kai kur pataupė, o kur ir kiek tai kritiška, galite spręsti patys. Visgi, pagal kainą - tai vienas geriausių tokio tipo laikrodžių, kokius tik galite įsigyti. 

Kainos

„NO.1 F18 GPS“

  • Gearbest šiuo metu su 42 % nuolaida kainuoja 32,87 eurus. Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu. 
  • Lietuvoje kainuoja 92,00€
  • Perkant iš Kinijos sutaupote 60€

„Xiaomi Amazfit Bip“

  • Gearbest išmanusis laikrodis šiuo metu su 14 % nuolaida kainuoja €51.72. Siunčiama į Lietuvą registruotu paštu.
  • Lietuvoje kainuoja apie 70€
  • Pirkdami iš Kinijos sutaupote iki 20€.

Šioje apžvalgoje paminėti kiti laikrodžiai:

„NO.1 F18 GPS“ apžvalga: turinys

  • Įžanga 0:10
  • Pirmoji priežastis, kodėl „NO.1 F18 GPS“ kai kuriems gali nepatikti – dydžių palyginimas su kitais laikrodžiais 1:15
  • „NO.1 F18 GPS“ ir „Amazfit Bip“ ekranų skirtumas 2:25
  • „NO.1 F18 GPS“ mygtukai, sensoriai, jungtys, navigacinė sistema 3:05
  • „NO.1 F18 GPS“ funkcijos 3:35
  • GPS navigacijos testavimas 4:43
  • „NO.1 F18 GPS“ pagrindiniai informacijos atvaizdavimo pasirinkimai ir kitos funkcijos 5:55
  • Pagrindiniai „NO.1 F18 GPS“ pliusai ir minusai 6:50
  • „NO.1 F18 GPS“ baterija 7:20
  • „NO.1 F18 GPS“ programėlė, ką galima joje matyti bei keisti nustatymus 7:40
  • Galutinis verdiktas 10:00

„NO.1 F18 GPS“ apžvalga: pirmieji įspūdžiai

Pirmiausiai apžvalgininkas Donavonas atkreipia dėmesį, kad šių laikrodžių kainos yra labai panašios ir „Amazfit Bip“ įprastai kainuoja vos 10 dolerių daugiau nei „NO.1 F18 GPS“. Žinoma, esant įvairioms akcijoms, kainos gali gerokai skirtis – kaip, kad ir šiuo metu.

Donavonas teigia, kad jam šiek tiek nepatinka kaip atrodo „NO.1 F18 GPS“, jo dydis. Jis jį palygina su įprastai 200 dolerių kainuojančiu „Amazfit Pace 2“ ir teigia, kad pastarasis yra gerokai funkcionalesnis. Taip pat ir „TicWatch Pro“ atrodo gražiau bei yra funkcionalesnis nei „NO.1 F18 GPS“. Su „TicWatch Pro“ galima ir skambinti, ko negalima daryti su „NO.1 F18 GPS“.

O „Garmin Vivoactiv 3“, kuris yra pats mėgstamiausias apžvalgininko išmanusis laikrodis, yra šiek tiek didesnis. Tad pagal dydį „NO.1 F18 GPS“ yra labiausiai panašus į „Amazfit Bip“, tačiau pastarasis yra gerokai plonesnis. Tad Donavonui vizualiai atrodo gražesnis ir patogesnis „Amazfit Bip“.

Kitas „NO.1 F18 GPS“ trūkumas yra jo ekranas. Tai tradicinė problema LCD tipo ekranams - esant ryškiam apšvietimui, ekrane gana sunku įžiūrėti pateikiama informaciją. Tas pats vyksta ir su „Mi Band 3“ išmaniąją apyranke ir su šimtai kitų išmaniųjų laikrodžių.

Išimtis yra „Amazfit Bip“ - čias viskas matoma gerai. Taip yra dėl to, kad „Amazfit Bip“ turi šviesą atspindinti ekraną, tad ir vaizdas yra gerokai ryškesnis. Tą galėjo turėti ir „NO.1 F18 GPS“, bet neturi. Tiesa, šviesą atspindintis ekranas nėra toks gražus, kaip paprasti LCD, todėl nedaug išmaniųjų laikrodžiu turi tokius ekranus. 

„NO.1 F18 GPS“ turi GPS, GLONASS ir BEIDOU navigacines sistemas, tad jis yra labai tikslus. Šiuo aspektu „NO.1 F18 GPS“ visiškai neatsilieka nuo „Amazfit Bip“ – jie abu yra labai tikslūs.

Deja, bet apie širdies ritmo matavimą to paties pasakyti negalima – „NO.1 F18 GPS“ nėra toks pats tikslus kaip „Amazfit Bip“.

Keliauti per funkcijas yra paprasta, viskas daroma mygtukų pagalba. Žingsnius „NO.1 F18 GPS“ skaičiuoja labai tiksliai ir kas įdomiausia, vaikštant širdies ritmą taip pat matuoja labai tiksliai. Tačiau, kai bėgiojame, tada širdies ritmo matavimas nėra toks tikslus.

„NO.1 F18 GPS“ gauna įvairius pranešimus iš socialinių tinklų, turi daugybę sporto režimų. Apie visus techninius dalykus rašėme labai išsamiai kiek anksčiau. Tad šįkart nesikartosime – visą detalią informaciją rasite čia.

.

Donavonas teigia, kad jis buvo nustebintas, nes vaikščiojimo metu „NO.1 F18 GPS“ nepalaiko GPS – jis tuo metu tiesiog neveikia. Bet kai bėgiojama, tada GPS veikia puikiai. Taip pat GPS veikia, kai važiuoja dviračiu ir kopiama į kalnus. Visais kitais atvejais GPS neveikia ir tėra matuojamas širdies ritmas. 

Donavonas pabandė patestuoti „NO.1 F18 GPS“ laikrodžio GPS veikimą ir įjungęs bėgimo režimą mato, kad laikrodis randa 11 skirtingų palydovų, o tai yra tikrai gerai, juolab, kad jis yra kambaryje. Iš tikro, tokios kainos išmanieji laikrodžiai dažniausiai turi mažo jautrumo GPS imtuvus, tad toks rezultatas yra fantastiškai geras ir galima teigti, kad šioje kainų grupėje tai ko gero geriausią signalo jautrumą turintis sporto laikrodis. 

Tad „NO.1 F18 GPS“ laikrodžio GPS yra labai tikslus. Būnant lauke pradeda pilnai veikti per 10-20 sekundžių ir tai maloniai stebina, kai pasižiūrime į jo kainą.

Tačiau pridėję trešdalį kainos gauname lygiai tokį patį gerą GPS turintį „Amazfit Bip“, tačiau jo širdies ritmo sensorius geresnis nei „NO.1 F18 GPS“, o kai kam labiau patiks ir jo ekranas.

Apibendrinant visus pliusus ir minusus, „NO.1 F18 GPS“ laikrodis yra tikrai neblogas pasirinkimas: tokioje kainų grupėje jis tikrai stebina iš gerosios pusės - jo GPS veikia puikiai, širdies ritmo matavimas yra ganėtinai kokybiškas, valdymas labai patogus ir paprastas, baterijos tarnavimo laikas puikus, programėlė taip pat gana nebloga, nors tikrai tiek išsamios informacijos kiek pateikia „Amazfit Bip“ programėlė negausime.

Deja, bet ekranas prieš saulę yra bejėgis ir tas pats širdies ritmo matavimas galėtų būti tikslesnis. Šiais aspektais „Amazfit Bip“ pralenkia „NO.1 F18 GPS“. Apžvalgos autorius apibendrina taip:

„Jei tik NO.1 F18 GPS turėtų prieš saulę geresnį ekraną ir nebūtų toks gremėzdiškas, aš jį tikrai rekomenduočiau. Tačiau kaip jau ir minėjau, jei ieškote pigaus GPS laikrodžio, tada geriau sumokėkite 20 dolerių daugiau ir pasirinkite Amazfit Bip. Taip, jis kainuoja brangiau, nėra toks didelis bei neatrodo toks vyriškas kaip NO.1 F18 GPS, bet aš asmeniškai rinkčiausi Amazfit Bip.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai (1)