Atrodo kaip „Xiaomi“, veikia dar geriau nei senesnis „Lenovo“, o kainuoja pigiau už visus - visomis prasmėmis nustebinęs kompiuteris su 360 laipsnių vyriais, lietimui jautriu ekranu ir pasyviu aušinimu („Teclast F6 Pro“ nešiojamo kompiuterio apžvalga, Video)  (4)

Atsitiko taip, kad pagaliau pribrendo laikas atnaujinti savo turimą kompiuterį - tiksliau, įsigyti jam alternatyvą. Tačiau ką pasirinkti, kai parduotuvėse kainos už kokį nors geresnį modelį dažnai perlipa per 1000 Eur?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Teclast F6 Pro“ kaina

Kaip tikriausiai jau supratote, biudžetas mano kompiuteriui buvo ribotas. Bet tuo pačiu norisi ko nors, kas veiktų bent jau ne prasčiau nei mano senasis „Lenovo X240“, kurio pagal techninius parametrus man vis dar pakako, tačiau po keleto nukritimų ant grindų teko skubiai ieškoti jam pamainos.

Iš apžvelgtų alternatyvų pagal kainą ir charakteristikas man geriausiai tiko „GearBest“ parduodamas „Teclast F6 Pro“. Dabartiniu metu šis modelis ten parduodamas su 22% nuolaida ir kainuoja 399.55 eurų. Apskritai šiuo įrenginiu esu labai patenkintas, nes kaip matysite iš tolesnio aprašo, „Teclast F6 Pro“ funkcionalumo ir kainos derinys yra išties sunkiai pralenkiamas.

Pirmieji įspūdžiai, dizainas ir pagaminimo kokybė

„Teclast F6 Pro“ iš „GearBest“ mane pasiekė per mažiau nei porą savaičių, tad ilgai laukti neteko. Atkeliavo be papildomų mokesčių, kaip paprastai ir būna siunčiant prekes „Priority Line“ metodu. 

Kompiuteris buvo įpakuotas minkštoje polietileno dėžutėje, kurioje įrenginio pažeisti transportavimo metu ko gero beveik neįmanoma.

Nors pats gamintojas nėra plačiai žinomas Lietuvoje, „Teclast F6 Pro“ pagaminimo kokybė ko gero niekuo nenusileidžia gerai žinomoms kompanijoms, tokioms kaip pvz. „Xiaomi“. Jei nežinočiau, koks tai gamintojas, ko gero šio kompiuterio neatskirčiau nuo gerai žinomų gamintojų modelių.

Korpusas yra metalinis, sidabro spalvos. Kompiuteris sveria apie 1,38 kilogramo, kas tikrai nėra daug 13,3 colio įstrižainės ekraną turinčiam įrenginiui.

Visi „Teclast F6 Pro“ paviršiai padengti gamykline apsaugine plėvele. Ją be abejo teks nuimti, tačiau gamintojo požiūris į kokybę visgi nėra atmestinis.

Klaviatūra yra puiki. Mygtukai spaudžiasi gerai, patikimai. Palyginti su mano senuoju „Lenovo X240“, į kurį savo laiku suinvestavau gerokai didesnius pinigus, „Teclast F6 Pro“ klaviatūra jam niekuo nenusileidžia.

Pagrindinės techninės savybės plačiau

Štai kokie „Teclast F6 Pro“ techniniai ypatumai man labai patinka:

  • Lietimui jautrus ekranas. Beje, veikia puikiai!
  • Ekranas lankstosi 360 laipsnių kampu. Apsukus ekraną į kitą pusę, gaunasi planšetė. Kiek neįprasta laikant kompiuterį vienoje rankoje kitoje pusėje jausti mygtukus. Tačiau „Windows“ paslaugiai pasiūlo aktyvuoti planšetės režimą, ir fiziniai mygtukai tam laikui yra išjungiami.
  • Kompiuteris parduodamas iškart su „Windows 10 Home“. Kalbos variantas - anglų. Jokio galvos sukimo dėl operacinės sistemos įsigijimo, ir viskas legalu. Sistemos informacijoje net yra nurodytas gamintojo vartotojų aptarnavimo telefono numeris. Tiems, kas nenori skambinti į užsienį, yra ir "Online Support" nuoroda. Malonus priedas, nors reikia tikėtis, kad kompiuteris "laikys" ilgai :) Pačią pirmą naudojimo dieną kompiuteris parsisiuntė visus naujausius OS atnaujinimus.
  • Yra pirštų atspaudų skaitytuvas. Ne visi naudojasi šia funkcija, bet aš ją mėgstu. Skaitytuvas veikia nepriekaištingai, ir yra integruotas viršutiniame kairiajame lietimams jautraus valdymo laukelio kampe, atrodo tarsi priklijuotas sidabrinis lipdukas. Net nulupti pabandžiau, bet laikosi tvirtai :) Skaitytuvo padėtis gali kažkiek kliūti kairiarankiams, na o man ta vieta tikrai netrukdo.
  • „Teclast F6 Pro“ turi itin efektyviai energiją naudojantį mikroprocesorių „Intel Core M3-7Y30“. Mikroprocesoriaus galios suvartojimas vos 4,5 W. Baterijos tiesa norėčiau talpesnės, bet gamintojo deklaruojamas 5 valandas vienu įkrovimu esant didesnei  nei vidutinei apkrovai kompiuteris atidirba su kaupu. Naršant internete ir panašiems darbams kompiuterio baterijos pakaks 7-8 valandoms. Žaidžiant „galingus“ žaidimus, „Teclast F6 Pro“ baterijos energijos pakaks apie 2,5-3 valandoms.

Dar reikia paminėti, kad kompiuteryje yra 8 GB RAM (operatyviosios) atminties ir 128 GB talpos spartusis SSD diskas. Operatyviosios atminties kiekis pakankamas net daugumai kompiuterinių žaidimų, nors žaisti naujausius žaidimus su gerais grafikos nustatymais nesitikėkite.

Sumažinus grafikos nustatymus iki minimalių, galima tikėtis 20-40 kadrų per sekundę. Jei reikia geriau - ieškokite pajėgesnio modelio, tačiau šiame kainos diapazone greitu metu nieko pajėgesnio neatsiras.

Na o diskas nėra iš talpiausių. Tačiau kai duomenis saugau išoriniuose diskuose, šis trūkumas man mažas ir daugiau vertinu tą faktą, kad diskas yra spartus.

Korpuse vietos antram SSD nėra numatyta. Tačiau norint galima esamą diską pakeisti didesnės talpos modeliu.

Sparta ir kiti praktiniai naudojimo niuansai

Palyginti su mano senuoju kompiuteriu, „Teclast F6 Pro“ sparta jį lenkia apie 10%. Skirtumas nėra revoliucinis, tačiau už „Lenovo X240“ prieš maždaug keturis metus sumokėjau tris kartus didesnę pinigų sumą.

Kaip atrodė pirmasis kompiuterio įjungimas išpakavus ir pilnai įkrovus galite pamatyti žemiau esančiame video. Kadangi tai buvo pirmas įjungimas, kompiuteris krovėsi lėčiau. Nuo mygtuko paspaudimo iki darbastalio atsiradimo praėjo apie 31 sekundė.

Vėlesni įjungimai net įdiegus reikiamas papildomas programas užtrunka ne daugiau 20 sekundžių nuo mygtuko paspaudimo.

Tikrai suprantu, kad technologijų pasaulyje 4 metai reiškia daug. Bet skirtumus paminėti vis vien noriu. Ypač kai yra visa eilė kitų labai akivaizdžių skirtumų būtent „Teclast F6 Pro“ naudai:

  • „Teclast F6 Pro“ yra lengvesnis 100 gramų, o turint omenyje, kad jo ekrano įstrižainė yra didesnė per 0,8 colio, šis skirtumas yra ženklus.
  • Kaip matysite iš palyginimo iliustracijų, „Teclast F6 Pro“ korpusas beveik dvigubai plonesnis.
  • „Intel Core M3-7Y30“ sunaudoja gerokai mažiau energijos nei „Intel Core i5-4200U“ (4,5 W prieš 15 W). Tai reiškia ir atitinkamai mažesnį korpuso kaitimą.
  • Na ir pasikartosiu dar kartą: lietimui jautrus ekranas, ir galimybė naudoti kaip planšetę. Tai aišku ne vienintelis toks modelis pasaulyje, tačiau man tuo anksčiau neteko naudotis, o dabar esu šiuo funkcionalumu labai patenkintas ir naudoju kone kasdien.

Be abejo, yra šiokių tokių neigiamų aspektų.

Kaip jau minėjau, SSD nėra pats talpiausias.

Kitas minusas - norėčiau didesnio ekrano šviesumo, nes dirbant lauke jis bus kiek blankokas. Bet tai ko gero ir viskas, tuo trūkumai ir baigiasi.

Intensyvios apkrovos metu „Teclast F6 Pro“ korpusas kairėje pusėje juntamai įkaista. Dešinioji pusė išlieka kambario temperatūros. Kaitimas neišeina iš normos ribų ir šio modelio atveju tikrai nėra trūkumas.

Tuo specialiai domėjausi - „Teclast F6 Pro“ panaudota pasyvaus aušinimo sistema, t.y. pats korpusas yra naudojamas kaip aušintuvas. Guminės kompiuterio kojelės matyt taip pat atlieka papildomą funkciją - pakelia korpusą šiek tiek virš stalo paviršiaus, kad užtikrinti geresnę oro cirkuliaciją.

Na o toks pasyvaus aušinimo tipas reiškia, kad viduje nėra jokio ventiliatoriaus. Tai taip pat reiškia, kad „Teclast F6 Pro“ aušinimo sistema yra absoliučiai tyli, ir gerokai atsparesnė dulkėms.

Apibendrinimas

„Teclast F6 Pro“ yra tiesiog puikus "darbinis arkliukas", tinkantis labai įvairioms užduotims. Su juo ir rimtus darbus padarysite, ir daug resursų nereikalaujančius žaidimus pažaisite. Aišku, jis neprilygs modeliams su dedikuotomis grafinėmis plokštemis ar našesniais mikroprocesoriais. Tačiau šiame kainos diapazone labai abejoju, ar jam yra nors kiek realesniu konkurentų.

Reziumuojant pagrindinius pranašumus ir trūkumus:

UŽ:

  • Šiam kainos segmentui ko gero nepralenkiamas dizainas
  • Lietimui jautrus ir gerai veikiantis ekranas
  • Ekranas lankstosi 360 laipsnių kampu, puikiai veikia planšetės režimas
  • Iškart įdiegti legalūs ir pilnai aktyvuoti „Windows 10 Home“
  • Puiki klaviatūra
  • Spartus diskas + efektyvus mikroprocesorius
  • Integruotas pirštų atspaudų skaitytuvas
  • Labai konkurencinga kaina

PRIEŠ:

  • Gali trūkti SSD disko talpos, jei nepakaks esamų 128 GB
  • Ekranas galėtų būti šviesesnis, jei planuojate kompiuterį dažnai naudoti lauke.

Jeigu „Teclast F6 Pro“ sudomino, šiuo metu portale „GearBest“ jį galima įsigyti už 399.55 Eur. Per tą pačią nuorodą rasite ir išsamius techninius „Teclast F6 Pro“ parametrus ir papildomą vaizdinę informaciją.

Daugiau apie kompiuterį galite sužinoti iš užsieninių video apžvalgų portale „YouTube“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(10)
(-1)

Komentarai (4)