Tikros išmaniųjų namų funkcijos vos už 6€: kas tai yra „Sonoff Basic“ valdiklis, kaip jis pajungiamas į grandinę, kaip susiejama su programėle ir ką galima nuveikti su tokiais valdikliais - nuo automatiškai užkaičiamos arbatos iki namų pašildymo per nuotolį („Sonoff Basic“ pajungimo instrukcija, Video)  (5)

„Sonoff“ kompanija specializuojasi nebrangių ir funkcionalių nuotolinio valdymo rozečių ir valdiklių gamyboje. Jos valdomos per telefoną ar per kompiuterį, svarbu kad būtų WiFi internetas. Rozečių ir valdiklių pajungimas yra ganėtinai nesudėtingas, tačiau kai kuriems žmonėms iškyla klausimų, kaip tinkamai viską atlikti. Pateikiame trumpą instrukciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažniausiai pirkėjai perka išmaniąją rozetę „Sonoff S20“ - ji iš karto paruošta naudojimui, tereikia įjungti į tinklą, o į ją įkišti norimo valdyti prietaiso maitinimo laidą ir jungtis per programėlę. Primename, kad detalų techninį „Sonoff S20“ aprašymą ir pirkėjų atsiliepimus apie šią išmaniąją rozetę rasite čia. Vienas iš charakteringų pirkėjų atsiliepimų apie šią rozetę:

Labai lengvai konfigūruojama, maža ir greitai veikianti. Įsigijau šią rozetę norėdamas susipažinti su išmaniųjų namų teikiamas privalumais ir turiu pripažinti, kad tai buvo puikus sprendimas tokiam pradedančiam vartotojui kaip aš. Man patinka, kad ši rozetė turi automatinę darbo grafiko sudarymo funkciją.

„Sonoff S20“ yra geras produktas, bei kainuoja 10€. Nėra brangu, bet yra ir dar pigesnis variantas „Sonoff Basic“ - jis kainuoja vos 6€. Jis neturi nei kištuko, nei rozetės - tai yra valdiklis, kuris atlieka tas pačias funkcijas kaip ir „Sonoff S20“, tačiau maitinimo ir valdymo laidai prie jo yra tvirtinami priveržiamomis kaladėlėmis. Šiek tiek sudėtingiau nei „Sonoff S20“ atveju, tačiau neužima rozetės, lengviau paslepiamas balduose ir yra dvigubai pigesnis. 

„Sonoff Basic“ atveju kyla daugiau klausimų ir neaiškumų, nei „Sonoff S20“, tad pasižiūrėkime atidžiau, kaip jis pajungiamas ir kaip valdomas. Pirmiausia, pažvelkime į „Sonoff Basic“ vidų ir štai kokie pagrindiniai dalykai yra šiame valdiklyje:

  • yra dvi elektros linijos, visiškai izoliuotos nuo likusios grandinės;
  • ESP8266 procesorius, užtikrinantis WiFi ir ir duodantis komandas;
  • „Sonoff Basic“ programinę įrangą galima „nulaužti“ ir papildyti savomis funkcijomis, o nuotraukoje galite aiškiai matyti, kad yra paliktos atviros jungtys papildomiems litavimo darbams. Tai pravers tais atvejais, kai norėsite papildomo funkcionalumo su „Sonoff Basic“.

Kaip pajungiama „Sonoff Basic“​?

Viskas ganėtinai paprasta. Du laidai iš elektros tinklo jungiami į „Sonoff Basic“ ir du laidai kitoje rozetės pusėje jungiami iš jūsų naudojamo įrenginio. Pavyzdžiui, stalinės lempos.

Čia turima galvoje „Activ“ (fazinį – rudos spalvos arba raudonos), „Neutral“ (neutralų – mėlynos spalvos ar juodos) laidus ir „Earth“ (įžeminimą – geltonos spalvos arba žalios).

Tad „Sonoff Basic“ atsiduria grandinės viduryje ir kontroliuoja jūsų prietaisą. O tiksliau reikėtų sakyti, kad jūs, su savo išmaniuoju telefonu, kontroliuojate „Sonoff Basic“ ir siunčiate jam komandas.

Norint tai padaryti, reikia į išmanųjį telefoną atsisiųsti „eWeLink“ programėlę. Ją palaiko tiek „Android“, tiek ir „iOS“ įrenginiai:

  • atsidaryti programėlę ir susikurti paskyrą;
  • tada į elektros tinklą reikia įjungti „Sonoff Basic“, prie jo prijungti prietaisą (pvz. stalinę lempą);
  • paspausti ir 5 sekundes palaikyti „Sonoff Basic“ mygtuką, pradeda mirksėti žalios spalvos LED lemputė ir vyksta programėlės bei „Sonoff Basic“ poravimas;
  • programėlėje spausti „Next“ ir suvesti savo „WiFi“ tinklo duomenis;
  • pridėti prietaisą („Add Device“), sugalvoti jam pavadinimą ir paspausti „Complete Add“.

Štai ir viskas. Belieka atnaujinti prietaisų skydelį ir „All Devices“ matysite savo įrenginį (stalinę lempą).

Norint ją įjungti, belieka programėlėje paspausti mygtuką, o norint išjungti – dar kartą paspausti mygtuką.

Patogu yra ir tai, kad programėlėje galima nurodyti dienas bei valandas ir užprogramuoti, jog jūsų įrenginys įsijungtų/išsijungtų būtent tada, kada jums reikia. Viskas vyksta automatiškai ir jums nereikės specialiai spausti įjungimo/išjungimo mygtuko.

Svarbu pažymėti, kad naudojantis šia programa, galima įjungti/išjungti bet kurį savo įrenginį iš bet kurios pasaulio vietos, kadangi valdymas vyksta per „eWeLink“ debesijos serverius.

Pavyzdžiui, žiemos metu jums būnant mieste ir planuojant išvyką į kaimą, galima nuotoliniu būdu įjungti šildytuvą (iki 2200 W galios) ir jau nuvykus į vietą, rasti maloniai šiltus namus.

Arba vasaros metu, keliaujant po savaitgalio namo, juose iš anksto įjungti oro kondicionierių ir jau grįžti į vėsius namus. Panaudojimo galimybių yra pačių įvairiausių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(12)
(12)

Komentarai (5)