„Dabar žaisti žaidimus ir žiūrėti vaizdo įrašus yra visai kitas reikalas“: išbandė kas bus „Alfawise XBR-08“ prijungus prie kompiuterio ir garsą palygino su įprastinėmis kompiuterinėmis garso kolonėlėmis ( TV garso sistemos „Alfawise XBR-08“ apžvalga ir testavimas, Video)  (1)

„Alfawise XBR-08“ labai patinka pirkėjams ir ženkliai pagerina garso kokybę, prijungus ją prie televizoriaus. O kaip darbuojasi jei prijungtume ją prie kompiuterio? Ar ji tikrai tokia gera, o gal mažai kuo skiriasi nuo pigių ir paprastų garso kolonėlių? Pasižiūrėkime ką apie „Alfawise XBR-08“ sako šis apžvalgininkas ir kokie jo atliktų testų rezultatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alfawise XBR-08“ garso sistema sparčiai populiarėja, tad tai jau ne pirmoji jos apžvalga. Priminsime, kad prieš kelis mėnesius rašėme apie Valendar Review kanalo paskelbtą šios kolonėlės apžvalgą. Tuomet apžvalgininkas prijungęs prie televizoriaus ir išbandęs šią „Alfawise XBR-08“ garso sistemą teigė, kad „dabar televizorius turi kur kas daugiau garso. Su šia garso sistema galima ir muzikos klausytis, ir filmų garso kokybę pagerinti.

O ką apie šią garso sistemą mano kiti apžvalgininkai?

Štai šis apžvalgininkas taip pat išbandė „Alfawise XBR-08“ garso sistemą, tačiau pastarąją prijungė prie savo kompiuterio ir palygino garso kokybę su anksčiau naudotomis įprastomis kolonėlėmis.

Skirtumas yra akivaizdus – „dabar žaisti žaidimus ir žiūrėti vaizdo įrašus yra visai kitas reikalas“.

„Alfawise XBR-08“ garso sistema prijungiama laidais, „Bluetooth“ ryšiu, turi LED ekraną, palaiko radiją, papildomą micro SD atminties kortelę ir galima prijungti atmintuką.

Taip pat „Alfawise XBR-08“ yra padalinama į dvi atskiras ir statmenai pastatomas kolonėles, kurios turi 4x10 W ir 2x pasyvius žemų dažnių garsiakalbius.

Kalbant apie pačią pakuotę, tai joje yra visi reikalingi laidai (0:37 min), kuriais šią „Alfawise XBR-08“ garso sistemą galima prijungti praktiškai prie bet kokio namuose esančio įrenginio; varžtai, kuriais galima pritvirtinti šią garso sistemą prie sienos; detali naudotojo instrukcija anglų kalba; maitinimo adapteris; nuotolinio valdymo pultelis, maitinamas 2x AAA tipo baterijomis; pati garso sistema „Alfawise XBR-08“ ir du specialūs padėkliukai, kadangi šią garso sistemą galima padalinti į dvi atskiras garso kolonėles ir jas pastatyti statmenai.

Pati garso sistema „Alfawise XBR-08“ atkeliauja saugiai supakuota į dvi atskiras ir tarpusavyje sujungiamas kolonėles.

Korpusas yra pagamintas iš plastiko, o garsiakalbius dengia metalinės grotelės. Vienoje iš kolonėlių yra įjungimo/išjungimo, garso valdymo ir dainų perjungimo mygtukai, bei galimybė įdėti micro SD kortelę ar prijungti atmintuką.

Jos nugarėlėje yra visos reikalingos jungtys, kaip maitinimo jungtis, optinė garso įvestis, AUX ir kolonėlių sujungimo tarpusavyje jungtis.  

Tad visos jungtys ir valdymas yra pagrindinėje kolonėlėje ir iš esmės ją galima naudoti vieną, o antroji kolonėlė, prijungiama pakuotėje esančiu laidu, papildo pirmąją kolonėlę ir suteikia dar daugiau garso.

Kolonėlių sujungimas į vieną garso sistemą yra visiškai paprastas ir užtrunka vos keletą akimirkų (2:05 min.).

„Alfawise XBR-08“ galima naudoti, kaip įprastą garso sistemą ir padėti ją po televizoriumi, kompiuteriu ar pritvirtinti prie sienos, arba pritvirtinus specialius padėkliukus (2:22 min.) naudoti, kaip dvi atskiras kolonėles.

Kaip jau galima suprasti, visas valdymas vyksta ant kolonėlės esančiais mygtukais arba nuotolinio valdymo pulteliu, kuriuo galima „Alfawise XBR-08“ įjungti/išjungti, keliauti per įvairius režimus, FM, AUX, muzikos vienodintuvą ir taip toliau. Koks pasirinktas režimas, galima suprasti iš ant kolonėlės esančio LED ekrano (2:55 min.).

Labai svarbu pabrėžti, kad „Alfawise XBR-08“ garso sistemos kolonėlės yra būtina tarpusavyje sujungti pakuotėje esančiu specialiu laidu (kai atskiros dvi kolonėlės, ilgesniu laidu, o kai vientisa garso sistema – trumpesniu laidu 4:27 min.). Tai yra būtina, kadangi kitu atveju prijungus kolonėlę prie maitinimo šaltinio, iš kitos kolonėlės nieko nesigirdės (3:08 min.).

O koks gi garsas per šią „Alfawise XBR-08“ garso sistemą?

Apžvalgininkas pirmiausiai išbandė „Alfawise XBR-08“ prijungęs ją „Bluetooth“ ryšiu prie savo išmaniojo telefono ir nuo 3:15 minutės galite pasiklausyti, kokia garso kokybė.

„Garso kokybė nebloga, visai nebloga, bet idealia aš jos nevadinčiau. Dešimtbalėje vertinimo sistemoje aš duočiau 8-9 balus ir net negaliu tiksliai suformuluoti kodėl ne 10. Matyt man yra kiek per daug vidutinių tonų, tačiau tai galima pareguliuoti su garso ekvalaizeriu. Esant maksimaliam garsui (32-a padala aut. past.), jis išlieka švarus ir kokybiškas, aukšti ir žemi tonai nenukenčia. Tad, kaip už tokią kainą, aš esu labai patenkintas. Žinoma, būna ir geriau, bet tada jau mes kalbėtume apie visai kitą garso sistemos kainą.“

Leidžiant dainas iš atminties kortelės ar atmintuko, iš pradžių LED ekranėlyje matoma kelinta daina yra grojama, o po poros sekundžių rodomas ir tos dainos sugrojimo laikas. Tai yra labai patogu ir lengviau orientuotis tarp grojamų dainų.

Beje, išjungus ir vėl įjungus „Alfawise XBR-08“, ji toliau groja tą pačią dainą ir nuo tos vietos, kur baigė, tačiau garsas nukrenta iki vidutinės reikšmės. Apžvalgininkas mano, kad tai yra specialiai padaryta, kad iš naujo įjungus garso sistemą tiesiog neišsigąstume.

Radijo stočių garso sistema ieško ir jas išsaugo automatiškai. Šiuo atveju yra kiek sunkiau pasakyti dėl šios funkcijos veikimo, kadangi apžvalgininkas teigia, jog „nei vienas mano turimas radijo imtuvas niekada gerai neveikė ir negaudė radijo bangų, tad ir su šia garso sistema situacija yra tokia pati“.

Apžvalgininkas „Alfawise XBR-08“ garso sistemą pirko specialiai kompiuteriui ir ketino ją padėti po pačiu monitoriumi, tačiau pastarojo stovas neleido to padaryti, tad jis padalino „Alfawise XBR-08“ garso sistemą į dvi atskiras kolonėles ir pastatė šalia monitoriaus (5:34 min.).

Taip „Alfawise XBR-08“ atrodo „netgi dar geriau, šiek tiek pasislepia už pačio monitoriaus ir užima labai nedaug vietos“.

Anksčiau apžvalgininkas naudojo įprastas garso kolonėles, kurios suteikė visai silpną garsą bei užėmė nemažai vietos ant stalo, o dabar „Alfawise XBR-08“ užtikrina kur kas geresnį garsą bei užima gerokai mažiau vietos (6:06 min.).

Turbūt geriausia daug nekomentuoti ir tiesiog patiems nuo 6:34 minutės įsitikinti, kaip garsas skamba su senosiomis kolonėlėmis ir su „Alfawise XBR-08“ garso sistema – skirtumas yra akivaizdus.

Išvada

„Manau, kad garso skirtumas tarp senųjų garso kolonėlių ir Alfawise XBR-08 yra akivaizdus, ir daugiau čia kažką komentuoti nėra prasmės.

Kai kurie gali pasakyti, kad kokia yra prasmė lyginti paprastas kolonėles su visai kitos kategorijos garso sistemą? Pirmiausiai, tai yra palyginimas, o antra – daugelis įprastų televizorių turi tokius pačius garsiakalbius, kaip ir mano įprastos kompiuterio kolonėlės. Ir dėka šios garso sistemos galima gerokai pagerinti televizorių ir kompiuterių garso kokybę.

Vertinant bendrai, aš likau labai patenkintas Alfawise XBR-08. Garso sistema atrodo gerai, surenkama lengvai, ant stalo sumažėjo vietos, o svarbiausia – garsas. Nors per kamerą visos garso kokybės perduoti nepavyks, tačiau skirtumą, manau, kad supratote.“

Kaina ir sąlygos

„Alfawise XBR-08“:

  • Gearbest – 50€ su specialiu nuolaidos kuponu GBEXBSP03.
  • į Lietuvą pristatoma papildomai sumokėjus 14,73 €  už siuntimą registruotu paštu (nesirinkite pigesnio būdo „Expedited Shipping“ – rizikuojate mokesčiais).
  • Lietuvoje neparduodama.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: