Nešiojamas kompiuteris už pigaus telefono kainą. Kaip atrodo ir kaip iš tikro veikia fantastiškai pigus kiniškas kompiuteris su „Intel Atom“ CPU ir visiškai švariu „Windows 10 Home“ („Chuwi Herobook“ apžvalga, Video)  ()

Dabar nešiojamų kompiuterių pasirinkimas yra nežmoniškai didelis, tačiau gal galima sutaupyti ir įsigyti gerą įrenginį, kuris kainuotų dar mažiau nei 200 eurų? Kinijos gamintojas „Chuwi“ kaip tik išleido naująjį ultrabiudžetį nešiojamą kompiuterį „Chuwi Herobook“. Šis kompiuteris pateko ir į mūsų rankas, tad pasižiūrėkime ar vertas jis dėmesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pradedant apžvalgą, iškart reikėtų pasakyti, kad „Chuwi Herobook“ yra biudžetinis nešiojamas kompiuteris - jis kainuoja mažiau nei 200€ ir tikėtis, kad su juos bus galima žaisti naujausius žaidimus bei dirbti itin galingomis ir daug resursų reikalaujančiomis programomis - neverta. Tačiau vistiek įdomu - ką galima nuveikti su kompiuteriu, kuris kainuoja tiek pat, kiek biudžetinis telefonas?

Tai yra gana paprastas kompiuteris, kuris daugiausiai skirtas darbui, mokslui ir įprastoms pramogoms, tačiau pradėkime nuo išpakavimo.

„Chuwi Herobook“ pakuotės turinys

Pats pirmas dalykas, kuris nudžiugino, tai gamintojo ir internetinės parduotuvės Gearbest požiūris. „Chuwi Herobook“ atkeliavo itin saugiai supakuotas.

Kompiuterio dėžę Gearbest dar įdėjo į papildomą apsauginį plastikinį dėklą, tad pakuotė iš Kinijos atkeliavo visiškai nepažeista.

Jos viduje „Chuwi Herobook“ nešiojamas kompiuteris dar papildomai apsaugotas minkšto plastiko įdėklu ir atkeliavo puikios kokybės - be jokio įbrėžimo.

Pačioje pakuotėje randame naudotojo instrukciją įvairiomis kalbomis, tarp kurių yra ir anglų, „Chuwi Herobook“ nešiojamą kompiuterį, maitinimo laidą ir adapterį. Pastarųjų abiejų bendras ilgis yra 2,3 metro, kas yra visai neblogai.

„Chuwi Herobook“ išvaizda, pagaminimo kokybė ir jungtys

Kaip už tokią kainą, tai „Chuwi Herobook“ pagaminimo kokybė yra gana nebloga. Kompiuterio korpusas pagamintas iš plastiko ir kitko tikėtis nevertėjo, tačiau pats ekrano atlenkimo mechanizmas irgi plastikinis, o tai nėra itin geras dalykas.

Tačiau, atrodo, kad jis pagamintas kokybiškai ir ekranas atsilenkia labai lengvai - vienos rankos judesiu.

Kompiuterio apačioje yra 4 kietos gumos kojelės ir įtaisytas mikrofonas. Gana keista vieta mikrofonui - dešinėje kompiuterio kraštinės dalyje - bet panašu, jog ir kituose „Chuwi“ modeliuose naudojama tokia pati taktika.

Kairėje „Chuwi Herobook“ korpuso pusėje turime maitinimo, micro HDMI ir USB 3.0 jungtis. O dešinėje pusėje įrengtas kortelių skaitytuvas, dar viena USB 3.0 jungtis ir 3,5 mm audio jungtis.

Klaviatūra „Chuwi Herobook“ yra gana standartinė ir tetrūksta tik papildomai skaičių dalies.

Visgi, kai kompiuteris yra ganėtinai nedidelis, gamintojas tiesiog fiziškai negalėjo sutalpinti dar ir skaičių.

Klaviatūros mygtukai yra ganėtinai dideli ir tinkamu atstumu vieni nuo kitų. Į paspaudimus reaguoja tinkamai ir kokybiškai.

Jutiklinis kilimėlis yra malonus liesti bei taip pat reaguoja gerai.

„Chuwi Herobook“ yra 33,2 x 21,4 x 2,1 cm išmatavimų ir sveria vos 1,48 kg. Lengvas ir kompaktiškas nešiojamas kompiuteris.

Čia galima palyginti kaip vienas šalia kito atrodo 14,1 colių ekrano įstrižainę turintis „Chuwi Herobook“ ir 15,6 colių įstrižainės „Asus“ kompiuteris.

Kaip jau galėjote pastebėti, „Chuwi Herobook“ neturi vienos svarbios jungties, skirtos prijungti interneto kabeliui - RJ45. 

Galiu suprasti kodėl gamintojas taip nusprendė padaryti. „Chuwi Herobook“ yra daugiausiai skirtas naudoti kelionėse, įvairiems darbams ir pramogoms. Jis yra plonas ir lengvas, tad RJ45 jungtis būtų kompiuterį iškart pastorinusi.

Ką gi - belieka tenkintis tuo, kad kompiuteris palaiko WiFi. Tiesa, tik 2,4 GHz. Jis taip pat palaiko ir Bluetooth 4.0, bet apie tai kiek vėliau.

„Chuwi Herobook“ turi 14,1 colių įstrižainės 1366 x 768 raiškos matinį ekraną. Ne pats įspūdingiausias rezultatas, bet juk kalbame apie ultrabiudžetinį kompiuterį ir kaip už tokią kainą tai yra tikrai geras ekranas. Spalvos ryškios, aiškios, gerai matomos detalės. Iš esmės, viskas gerai.

Kalbant apie išvaizdą bei jungtis, dar reikėtų paminėti, kad „Chuwi Herobook“ priekyje turi 0,3 MP kamerą, kuri gali filmuoti maksimalia 480p ir 30 kadrų per sekundę raiška, o patys garsiakalbiai įtaisyti ekrano apačioje.

Garso kokybė nebloga, tačiau prijungus ausines, per jas yra girdimas kažkoks tylus cypimas. Tai tikrai ne ausinių problema, kadangi jas prijungus prie kitų kompiuterių ir telefonų, tokių dalykų nėra.

„Chuwi Herobook“ techninės specifikacijos, veikimas ir testų rezultatai

Nors tai Kinijos gamintojas, bet „Chuwi Herobook“ atkeliauja su visiškai švariais ir originaliais „Windows 10 Home“.

Tai yra pliusas - kad operacinė sistema yra be kiniškų priedų. Galima patiems atsisiųsti bei įsidiegti tas programas, kurių labiausiai reikės.

Sekančioje nuotraukoje galite matyti „Chuwi Herobook“ specifikacijas ir šis nešiojamas kompiuteris aprūpintas 4 branduolių 1,04 GHz (max. 2 GHz) Intel Braswell šeimos Atom x5-E8000 procesoriumi, Intel HD N3000 Series vaizdo plokšte, 4 GB RAM, 64 GB vidine atmintimi (eMMC).

Papildomai padidinti RAM nėra galimybės, o vidinę atmintį dar galima su TF kortele išplėsti 128 GB.

Visgi, dėl tų 64 GB vidinės atminties. Realiai prieinamos ir galimos naudoti taip, kaip norisi vidinės atminties liko 37,5 GB.

Pirmą kartą įjungus „Chuwi Herobook“ kompiuterį vidinės laisvos atminties buvo virš 40 GB. Jos papildomai sumažėjo po keleto operacinės sistemos atnaujinimų.

Šiuo klausimu prireiks kantrybės, kadangi „Chuwi Herobook“ kaip pašėlęs atnaujino OS - o tai užima laiko - ir galiausiai dar papildomai sunaudojo keletą GB vidinės atminties.

Tačiau baziniams poreikiams, manau, kad daugeliui bus gana ir tiek GB, o kaip jau ir minėjau, ją galima dar papildomai pasididinti.

Dėl ryšių, tai „Chuwi Herobook“ darbuojasi labai kokybiškai. Iškart prijungiau jį prie maršrutizatoriaus bei Bluetooth ryšiu susiejau su išmaniuoju telefonu „Mi 8 Pro“. Duomenys perduodami sklandžiai, stabiliai. Viskas veikia puikiai.

Jau šiek tiek užsiminiau, kad „Chuwi Herobook“ atkeliauja su visiškai švaria „Windows 10 Home“, tad reikiamas programas reikės įsigyti atskirai arba pasinaudoti toje pačioje „Microsoft Store“ esančiais programėlių pasiūlymais.

Juolab, kad jų čia yra tikrai gerų ir nemokamų. Kad ir legali alternatyva „Office365“ programų paketui - „WPS Office“.

Vienas iš „Chuwi Herobook“ pliusų yra jo turima 7,4V/38Wh baterija. Gamintojas teigia, kad baterijos energijos užtenka 7-8 valandoms. Ir jis tikrai nemeluoja.

Įjungus maksimalų ekrano apšvietimą, intensyviai naudojant „Chrome“ naršyklę (vienu metu įjungta apie 10 skirtingų langų ir vieni išjungiami, kiti įjungiami bei papildomai Youtube) ir dirbant su „WPS Office“, „Chuwi Herobook“ baterija ištveria 7 valandas ir 10 minučių. Tikrai geras rezultatas.

Gamintojas taip pat nurodo, kad kompiuteris palaiko greitąjį 24W baterijos įkrovimą ir pilnai įkrauti bateriją užtruko 3 valandas. Įkrovimo metu joks darbas nebuvo atliekas, tad rezultatas yra visai geras.

Kalbant bendrai apie darbą su „Chuwi Herobook“ kompiuteriu, tai vienu metu naršyti internete, žiūrėti/klausytis „Youtube“ vaizdo įrašus bei darbuotis su „WPS Office“ yra patogu ir kompiuteris su tokiomis užduotimis susidoroja.

Tą jis padaryti ir turėtų, kadangi žemiau pateikti testų rezultatai rodo, kad nors tai nėra galingas įrenginys, jis tikrai sugeba efektyviai darbuotis.

O šiame vaizdo įraše galite pasižiūrėti kaip darbuojasi „Chuwi Herobook“. Kompiuteris nuo maršrutizatoriaus yra nutolęs vieno metro atstumu ir prijungtas WiFi 2,4 GHz ryšiu:

Žinoma, „Chuwi Herobook“ tikrai nėra naujiems ir galingiems žaidimams skirtas kompiuteris. Tai galima nesunkiai suprasti ir iš jo techninių specifikacijų.

„Chuwi Herobook“ galima žaisti žaidimus, tačiau tokius, kurie nereikalauja didelių resursų. Šis nešiojamas kompiuteris yra skirtas įprastiems darbams - galbūt dėl to gamintojas „Chuwi Herobook“ vadina verslo kompiuteriu.

Na, verslo kompiuteriu vadinti gal kiek per drąsu ir tokiu atveju vertėtų atkreipti dėmesį į kitą „Chuwi“ modelį - „Chuwi LapBook SE“. Apie pastarąjį labai gerai atsiliepia ir apžvalgininkai.

Tačiau jei norisi išleisti kuo mažesnę pinigų sumą ir kompiuteris bus naudojamas įprastiems darbams, mokslams, naršymui internete ir panašiai - tada „Chuwi Herobook“ yra geras pasirinkimas.

Pliusai:

  • Labai gerai ir kokybiškai supakuotas;
  • Lengvas, plonas ir kompaktiškas;
  • 14,1 colių įstrižainės 1366 x768 raiškos kokybiškas matinis ekranas;
  • Yra pagrindinės jungtys: dvi USB 3.0, micro HDMI, 3,5 audio jungtis ir kortelių skaitytuvas;
  • Kokybiška klaviatūra bei jutiklinis kilimėlis;
  • Garsūs garsiakalbiai;
  • Palaiko WiFi bei Bluetooth ryšius ir duomenys yra perduodami kokybiškai;
  • Originali „Windows 10 Home“ operacinė sistema;
  • Nors procesorius yra ne itin galingas, tačiau su bazinėmis užduotimis susidoroja kokybiškai;
  • Geras baterijos veikimas bei įkrovimo greitis - atlaiko 7 valandas ir 10 minučių, o įkaunama per 3 valandas.

Minusai:

  • Ne itin galingas kompiuteris - skirtas mokslams, darbui ir įprastoms pramogoms;
  • Korpusas ir ekrano atlenkimo mechanizmas yra pagaminti iš plastiko;
  • Nėra interneto kabelio jungties RJ45;
  • Labai vidutiniška 0,3 MP kamera;
  • Per ausines girdimas kažkoks šaižus cypimas;
  • Nėra galimybės padidinti turimų 4 GB RAM;
  • Iš deklaruojamos 64 GB vidinės atminties (eMMC) lieka laisvos 37,5 GB, tačiau palaiko papildomą atminties padidinimą dar 128 GB.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest už galimybę išbandyti nešiojamą kompiuterį „Chuwi Herobook“ ir jei manote, kad tai yra būtent tas, ultrabiudžetinis kompiuteris, kurio pilnai užteks patenkinti jūsų poreikius, tada jį šiuo metu galima įsigyti su 26 % nuolaida ir jis kainuos vos 178 €.

O jei manote, kad norėtųsi galingesnio įrenginio, bet ir tuo pačiu stipriai neišlaidauti, tada verta atkreipti dėmesį į „Chuwi LapBook SE“, kuris dabar su 23 % nuolaida kainuoja 249,20 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()