Išbandė „Xiaomi TV Soundbar“ ir įrašė garso palyginimą su dvigubai pigesne „Alfawise XBR-08 TV Soundbar“: dvi pačios populiariausios TV garso sistemos iš Kinijos („Xiaomi TV Soundbar“ apžvalga, palyginimas su „Alfawise XBR-08 TV Soundbar“, garso įrašai, Video, Apklausa)  (1)

Apžvalgininkas jau anksčiau išbandė „Alfawise XBR-08 TV Soundbar“ garso sistemą ir dabar ją naudoja prijungęs prie savo kompiuterio. „Praėjus kuriam laikui galiu pasakyti, kad toks mano sprendimas labai pasiteisino. O dabar įsigijau ir Xiaomi garso sistemą, kuri iš esmės yra skirta prijungti prie namuose esančio televizoriaus. O kokie šių dviejų garso sistemų skirtumai, kuri iš jų yra pranašesnė ir kokia garso kokybė?“ Visą tai šioje apžvalgoje ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pačioje „Xiaomi TV Soundbar“ pakuotėje yra naudojimosi instrukcija kinų kalba, tačiau apžvalgininkas teigia, kad „viskas pateikta vizualiai, tad lengva suprasti.“

Dar randame prie sienos pritvirtinti skirtus varžtus, SPDIF laidus, 16V 2,5A maitinimo adapterį ir pačią 28W galios „Xiaomi TV Soundbar“ garso sistemą, „per kurią ne tik malonu klausytis skleidžiamos muzikos garso, bet ir laikyti rankose šį įrenginį. Labai tvirtai ir kokybiškai pagamintas.“

„Xiaomi TV Soundbar“ aprūpinta 8 garsiakalbiais: 4 pasyvūs žemų dažnių garsiakalbiai padeda atkurti itin žemus tonus, 2 „woofer“ tipo garsiakalbiai itin svarbūs atkuriant vidutinių dažnių signalus. Galiausiai aukštų dažnių atkūrimui yra naudojami du likę integruoti garsiakalbiai.

Garso sistemos išvaizda apžvalgininkui labai patinka: priekyje garsiakalbius dengia maloni liesti medžiaga, baltos spalvos plastikinis korpusas, apačioje yra guminės kojelės, kurios užtikrina, kad „Xiaomi TV Soundbar“ stovės tvirtai ir patikimai.

Nugarėlėje yra specialios ertmės, tad „Xiaomi TV Soundbar“ galima pritvirtinti prie sienos.

Nugarėlėje dar yra ir įjungimo/išjungimo mygtukas, ir kitos jungtys, kaip: optinis bei AUX tipo garso įėjimas, SPDIF ir „Line In“ tipo įėjimai.

Be to, „Xiaomi TV Soundbar“ turi integruotą „Bluetooth“ ryšio modulį, tad šią garso sistemą galima naudoti ir kaip įprastą belaidę garso kolonėlę.

Na, o valdymo mygtukai yra įtaisyti „Xiaomi TV Soundbar“ viršuje.

Verta atkreipti dėmesį, kad „Xiaomi TV Soundbar“ pakuotėje nėra nuotolinio valdymo pultelio, „bet kadangi ši sistema iš esmės yra skirta prijungti prie televizoriaus, tai man to pultelio ir nereikia. Juk su televizoriaus nuotolinio valdymo pulteliu galima reguliuoti garso stiprumą.“

O koks gi „Xiaomi TV Soundbar“ garso sistemos garsas?

Apžvalgininkas teigia (2:38 min.), kad „garsas yra nuostabus. Iškart girdisi gilūs žemi tonai. O ir garsas yra švaresnis, palyginus su pigesne Alfawise garso sistema.

Nesupraskite neteisingai. Man Alfawise labai patinka. Tai funkcionalesnė garso sistema, nuotolinio valdymo pultelį turi, bet kalbant vien tik apie garso kokybę – tai Xiaomi yra visa galva aukščiau. Žinoma, atitinkamai Xiaomi garso sistema ir kainuoja gerokai brangiau nei Alfawise.

Tad tiesiog patys pasiklausykite, kaip tos pačios dainos skamba per Xiaomi TV Soundbar bei Alfawise XBR-08 TV Soundbar ir beliks patiems nuspręsti ar tas garso skirtumas yra vertas papildomų pinigų už Xiaomi (testavimas prasideda nuo 4:04 min.).“

Keletas minčių pabaigai

„Štai kokia ta Xiaomi TV Soundbar garso sistema. Graži ir kaip tokio tipo įrenginiui turinti daug garso. Ji yra skirta televizoriams ir nors kaip Bluetooth kolonėlę naudoti galima, bet nėra taip jau patogu. Taip pat nėra nuotolinio valdymo pultelio, nepalaiko FM radijo ir papildomos atminties kortelės.

Bet jei reikia geros Soundbar garso sistemos – tada Xiaomi yra puikus pasirinkimas. Jei reikia universalesnės garso sistemos – tada rekomenduoju Alfawise. Čia yra FM radijas, nuotolinio valdymo pultelis ir šią sistemą galima padalinti į dvi atskiras kolonėles bei jas patogiau naudoti prijungtas prie kompiuterio.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi TV Soundbar“:

  • Gearbest - 102,46 €,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress - apie 100 € su siuntimu į Lietuvą,

„Alfawise XBR-08 TV Soundbar“: 

  • Gearbest - 54 €,
    • 42 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (1)