Ar tikrai „Xiaomi Roborock S50“ robotas siurblys valo geriau nei tiesioginis jo konkurentas „360 S7“? Praktinis testas, kuo jie skiriasi ir aiškios išvados, kada ir kokį rinktis („Xiaomi Roborock S50“ ir „360 S7“ apžvalga, Video, labai gera kaina iš Lenkijos sandėlio)  ()

Gerai robotų dulkių siurblių rinką išmanantis apžvalgininkas nusprendė išbandyti du labai panašius modelius: „Xiaomi Roborock S50“ ir „360 S7“. Iš esmės tai konkurentai ir labai geri robotai siurbliai - savo kainų grupėje tai geriausia, ką galima rasti prekyboje. Kuris gi iš jų nugalės? Šaunioje apžvalgoje iškart keliausime prie robotų testavimo. Tad jokių papildomų šnekų – realūs testų rezultatai ir nugalėtojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda savo apžvalgą nuo robotų testavimų ir teigia, kad kiekvienas robotas galės darbuotis tiek laiko, kiek jam reikės.

Svarbiausia, kad robotas dulkių siurblys maksimaliai efektyviai surinktų visas ant grindų paskleistas atliekas.

Prieš pradedant testavimą, apžvalgininkas dar pasvėrė ir kiekvieno roboto dulkių siurblio tuščią atliekų dėžutę: „Roborock S50“ sveria 165,4 gr., o „360 S7“ sveria 175,3 gr.

Taigi, apžvalgininkas ant grindų kiekvienam robotui paskleidė po 157 gramus ryžių ir pirmiausiai darbuotis paleido „360 S7“ robotą dulkių siurblį (0:49 min.).

„Abu siurbliai dirbs esant įjungtiems maksimaliems siurbimo režimams. Ir pirmasis į darbą pajudėjo 360 S7. Įkėliau į programėlę žemėlapį ir paleidau šį siurblį darbuotis.

Taigi, šiam siurbliui išvalyti 28 m2 plotui prireikė 27 minučių, jis sunaudojo 35 % baterijos energijos ir štai programėlėje galime matyti, kaip jis judėjo po kambarį.“

„Atsižvelgiant į tokį energijos suvartojimą (esant maksimaliam siurbimo režimui aut. past.), jo baterijos energijos užteks išvalyti maždaug 90 m2 plotui.

Kalbant apie pačią kambario valymo kokybę, tai ji yra gera. Bendrai, 360 S7 surinko ant grindų išpiltus ryžius.

Jų tik šiek tiek liko šalia kilimėlio kraštų ir vieno pakilimo, esančio šalia stalo. Gal tai yra dėl to, kad 360 S7 šoninis šepetėlis sukasi kiek lėčiau, nei Roborock S50, ir dėl to 360 S7 nespėja susiurbti tokio kiekio atliekų. O gal čia tik man taip atrodo. Tuoj išbandysime S50 ir pasižiūrėsime, kaip gi jis susidoros su šia užduotimi.

Bendrai, 360 S7 gerai susidorojo su užduotimi. Sistemingai judėjo po kambarį, nuvažiavo į visas vietas, į kurias tik įtilpo, ir perlipo visas kliūtis – kilimą ir šalia stalo esantį gana aukštą pakilimą. Jį įveikia toli gražu ne visi robotai dulkių siurbliai.“

Prieš pradedant testuoti „Roborock S50“, apžvalgininkas su rankiniu siurbliu dar kartą išsiurbė šį kambarį, kad „S50“ testų rezultatai būtų maksimaliai objektyvūs.

Ir tik tada ant grindų paskleidė naują ryžių porciją. 157 gramus, kaip ir „360 S7“ atveju, bei paleido darbuotis „Roborock S50“ (7:45 min.).

„Šio siurblio programėlė rodo (13:13 min.), kad Roborock S50 išvalė 30 m2 plotą ir tam prireikė 27 minučių, ir vos 22 % baterijos energijos.

Kalbant apie valymo kokybę, tai ji yra praktiškai tokia pati, kaip ir 360 S7 atveju. Panašu, kad abiem robotams buvo sunku surinkti visus ryžius šalia kilimėlio kraštų.

Čia dar vienas momentas. S50 šoninis šepetėlis tikrai dirba kitaip, nei 360 S7.

Pastarojo siurblio šoninis šepetėlis sukasi vienodu greičiu, tuo tarpu Roborock S50 jis palaiko 3 skirtingus greičius: važiuodamas tiesiai palaiko vidutinį greitį, privažiavęs kraštines ir kambario kampus – pradeda suktis greičiau, o kai robotas apsisukinėja – ženkliai sulėtėja šepetėlio sukimosi greitis.“

Beliko tik pasverti abiejų siurblių atliekų konteinerius ir padaryti galutines išvadas. Štai ką po testavimų sako apžvalgininkas.

Galutinis verdiktas

„Po atliktų testavimų ir atliekų svėrimų turime lygiąsias. Abu surinko vienodą kiekį atliekų. Abu robotai man labai patinka. Už tokią kainą jie labai gerai atlieka savo užduotis ir yra puikūs namų tvarkymo pagalbininkai.

Skirtumai? 360 S7 kambarį suskirstė į 4 dalis ir delikačiau elgėsi su baldais. Tai yra, į juos atsitrenkdavo švelniau nei Roborock S50. Nesakau, kad S50 trankėsi, kaip pašėlęs, bet jis šiek tiek grubiau privažiuodavo prie baldų.

Iš kitos pusės, abu robotai turi specialius bamperius, kurie sugeria smūgius, tad čia didelės bėdos nėra.

Koks 360 S7 minusas? Jis išvalyti kambariui reikalauja daugiau laiko ir tuo pačiu sunaudoja didesnį kiekį baterijos energijos, palyginus su S50.

Po viso kambario tvarkymo 360 S7 baterijos energijos liko 65 %, o po atitinkamos užduoties S50 baterijos energijos liko 78 %.

Tačiau 360 S7 programėlė man patiko labiau.

S50 akivaizdus pliusas, kad parduotuvių pasiūlose galime rasti ženkliai daugiau papildomų priedų ir detalių. Iš kitos pusės, kai rinkoje pasirodė S50, iš pradžių taip pat buvo tik nedidelis kiekis priedų. Tad su laiku ir 360 S7 robotui dulkių siurbliui internetinėse parduotuvėse rasime vis daugiau papildomų priedų.

Ką rinktis? Jei kaina vienoda, neabejotinai S50, bet jei 360 S7 kainuoja pigiau, drąsiai galima investuoti į jį.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Roborock S50“:

  • Aliexpress - 331,77 €;
    • 30 % nuolaida, labai gera kaina
    • iš Lenkijos sandėlio, jokios rizikos dėl mokesčių
    • nemokamas siuntimas.
  • Lietuvoje nuo 360€
 

„360 S7“:

  • Gearbest347 €;
    •  GB-360S7 nuolaidos kuponas;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • 16,63 € už pristatymą į Lietuvą.
  • Lietuvoje neparduodamas
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()