Du fantastiški pasiūlymai iš Europos sandėlių su mažiausiomis kainomis - „Roborock S50“ ir „Roborock S5 Max“: kuris iš jų geresnis po dviejų metų patirties ir kada kokį verta rinktis („Roborock S5 Max“ apžvalga, testai, palyginimai, Video)  ()

„Jau dveji metai, kaip aš naudojuosi Roborock S50 robotu dulkių siurbliu ir galiu atvirai pasakyti, kad tai labai geras įrenginys. Jis po kambarį juda sistemingai, o ne padrikai, kaip tą daro daugelis kitų rinkoje esančių robotų dulkių siurblių. Taip pat palaikomas WiFi, valdymas su programėle ir kitos šaunios funkcijos. Visgi, mane nuvylė šio roboto palaikomos grindų plovimo galimybės ir aš jomis praktiškai nesinaudoju. Tad štai ir turime naujausią Roborock S5 Max, kurį jau spėjau išbandyti ir galiu iškart pasakyti, kad jis tikrai geriau plauna grindis bei turi daugybę kitų patobulinimų ir naujų galimybių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo „Roborock S5 Max“ pakuotės ir joje rasime išsamią informaciją apie robotą, technines detales, naudojimosi instrukciją, specialų padėklą, skirtą padėti po pačiu robotu.

„Kadangi robotas palaiko grindų plovimo funkciją, tai šis padėklas reikalingas dėl to, kad robotas prie įkrovimo stotelės be reikalo nešlapintų ir taip negadintų jūsų grindų.“

Taip pat pakuotėje yra plovimui skirta plaušinė ir ji iškart pritvirtinta prie laikiklio, laidas su europietišku kištuku, įkrovimo stotelė ir pats „Roborock S5 Max“ robotas dulkių siurblys.

„Šis robotas irgi sugeba pats susirasti įkrovimo stotelę ir įkrauti savo 5200 mAh talpos bateriją. Jos pilnas įkrovimas užtrunka apie 3,5 val.“

„Roborock S5 Max“ ir „S50“ skirtumai

„Pagrindinis dėmesys Roborock S5 Max siurblyje yra skirtas plovimui. Čia turime didžiausius pasikeitimus.

S5 Max modelyje galime nuimti 290 ml talpos vandens bakelį, jį pripildyti vandeniu, vėl pritvirtinti prie siurblio ir paleisti darbuotis. Dabar jis turi ženkliai didesnės talpos bakelį: 290 ml prieš 150.

Kaip jau ir minėjau, man S50 plovimas ne itin patinka ir jis ilgai grindų negali plauti dėl to, kad turi vos 150 ml vandens bakelį.

Be to, dabar Roborock S5 Max turi papildomą varikliuką, kuris yra atsakingas už vandens spaudimo palaikymą ir taip valdomas šluostės drėkinimas. Tuo tarpu S50 modelyje viskas vyksta įprastu lašėjimo principu.

Kitas skirtumas yra šoninis šepetėlis. Naujasis modelis taip pat turi vieną šoninį šepetėlį, bet vietoje trijų, dabar yra 5 valymo antgaliukai. Tad valymo kokybė geresnė.

Kitais aspektais robotai yra panašus: pagrindinis šepetys, kurį galima išimti; 360 laipsnių kampu pasisukantis priekinis ratukas, du dideli ratai, ten pat esantys įkrovimo kontaktai ir jutikliai.“

„Bendra šių robotų išvaizda yra labai panaši ir abu ant viršaus turi savo išmaniąsias galvas – 360 laipsnių kampu veikiančias lazerines sistemas.

Taip pat priekyje turime smūgius sugeriantį bamperį bei dar papildomų jutiklių, tad dėka šių technologijų robotai juda po kambarį labai sistemingai ir nesitranko į baldus taip stipriai, kaip tą daro kiti robotai. Tiesa, čia S5 Max yra pranašesnis ir juda geriau už senesnįjį S50 modelį.

Vienas rimtesnių skirtumų yra tas, kad Roborock S5 Max ant savo korpuso nebeturi mygtuko, atsakingo už konkrečios vietos valymą. Tokį mygtuką S50 turi ir jis man labai praversdavo, kai reikėdavo išvalyti grindis konkrečioje vietoje.

Dėl Roborock S5 Max padidėjusios vandens talpos, dabar turime šiek tiek sumažėjusią atliekų dėžutę: 460 prieš S50 turimą 480 ml.

Abu siurbliai turi plaunamus HEPA filtrus ir, tiesą sakant, reikšmingo skirtumo tarp šių atliekų dėžučių dydžio skirtumo aš nematau. Vis tiek jas turėsite ištuštinti praktiškai po kiekvieno valymo (čia žinoma priklausomai nuo to, kokį plotą valys robotai ir kiek bus nešvarumų aut. past.).“

„Roborock S5 Max“ programėlė

„Roborock programėle, skirta S5 Max siurbliui, gali naudotis Android ir iOS įrenginiai. Tad programėlėje realiu laiku galima matyti kur yra robotas, kiek jis jau išvalė teritorijos, kokia trajektorija juda, kiek laiko dirba, kiek liko energijos ir kitą informaciją (5:20 min.).

Programėlėje taip pat galima nukeliauti į papildomus nustatymus ir nurodyti no-gone teritorijas, į kurias robotas dulkių siurblys nevažiuos.

Čia taip pat galima nurodyti ir tas vietas, kurių nenorite, kad robotas plautų (tai naudinga jei namuose yra kiliminės dangos aut. past.), kontroliuoti vandens padavimo kiekį ir keisti valymo režimus.“

„Papildomuose nustatymuose dar yra galimybė aktyvuoti galingesnį siurbimą. S5 Max jį automatiškai padidina, kai užvažiuoja ant kiliminės dangos – labai pravarti funkcija.

Yra galimybė kontroliuoti roboto balsą ir įgarsinamas komandas. Galima šį garsą visai išjungti.

Timer dalyje galėsite sudaryti tvarkaraščius; Cleaning History peržiūrėti valymo istoriją; o Maintenance dalyje matysite kada jau metas išvalyti filtrus, jutiklius, juos keisti ir kt.“

„Roborock S5 Max“ testavimas

Praktinis „Roborock S5 Max“ testavimas prasideda nuo 7:06 minutės ir apžvalgininkas šį robotą paleido darbuotis ant virtuvėje esančių plytelių.

„Tikriausiai kiekvieno namuose yra tokia grindų danga ir ant jos labai gerai matosi visi nešvarumai. Tad pasižiūrėsime ar S5 Max pavyks kokybiškai išvalyti šias grindis.“

Po bandymo matyti, kad „Roborock S5 Max“ paliko šiek tiek nešvarumų - „šalia šaldytuvo liko, man atrodo, pridžiuvusių išpiltos kavos dėmelių. Pažvelgus į S5 Max valymo šluostę matyti, kad virtuvės grindys buvo ganėtinai nešvarios.“

„Roborock S5 Max po kambarį juda labai gražiai (7:46 min.). Priešingai nei S50, naujasis modelis labai tiksliai nuskenuoja kiekvieną kambaryje esantį baldą ir juda ypatingai sklandžiai bei nesitrankydamas į baldus.

Taip S5 Max pasiekia 100 procentinę kambario ploto aprėptį ir išvalo visą teritoriją. Be to, jo palaikomas kokybiškesnis grindų plovimas ir elektroninis vandens padavimo kontroliavimas suteikia akivaizdų pranašumą prieš S50.

Kad S5 Max dirba puikiai, galima suprasti ir iš atliekų dėžutės turinio. Taigi, priklausomai nuo jūsų namų dydžio, atliekų dėžutę turėsite ištuštinti kasdien arba kas 2-3 dienas.“

„Iš savo asmeninės patirties su S50 modeliu, kurį jau turiu dvejus metus ir jis man jau atidirbo 487 valandas bei išvalė 26 km2 plotą, per visą šį laiką nebuvo jokių problemų ir gedimų.

Taip pat pažįstu dar du žmones, kuriems per šį laiką su S50 robotais nenutiko jokių problemų, tad esu įsitikinęs, kad Roborock robotai dulkių siurbliai yra labai patikimi pagalbininkai.“

Galutinis verdiktas

„Apibendrinkime. Roborock S5 Max dulkių siurblys yra labai panašus į senesnįjį S50 modelį, bet man labai patinka S5 Max palaikomos papildomos funkcijos ir jo privalumai.

Tad S5 Max galime nurodyti skirtingas valymo teritorijas su skirtingu siurbimo galingumu ir nurodyti kur nenorime, kad jis atliktų plovimą ir į tas vietas nevažiuotų.

Pavyzdžiui, mano vaikai kažkur kambaryje žaidžia su lego kaladėlėmis ir programėlėje nurodau, kad S5 Max į tą vietą nevažiuotų ir jis mano komandų klauso.

Žinoma, pirmiausiai robotas turi būti nusipiešęs jūsų kambario teritorijos žemėlapį, tad pirmą kartą jis turės apvažiuoti visą teritoriją ir tada jau galėsite rinktis no-gone teritorijas. Tokių no-gone galimybių senesnis S50 nepalaiko.

Plovimo galimybės S5 Max yra ženkliai geresnės, nors jei praėjusią naktį ant virtuvės grindų būsite išpylę kavos ir ji pridžiuvo, pirmu kartu robotas jos 100 proc. ir neišvalys. Tad gali tekti grindis išplauti antrą kartą bei padidinti siurbimo galią, kurią galima automatiškai nustatyti norimai teritorijai programėlėje. Tai ypač praverčia kiliminės dangos atveju.

Vienas dalykas, kuris man nepatinka naujajame S5 Max, tai pradingęs konkrečios vietos valymo mygtukas.

Nežinau kodėl taip buvo padaryta, bet S50 turimas toks mygtukas yra labai patogus dalykas. Tarkime ant grindų ką nors netyčia išpylėme, paspaudžiame S50 mygtuką ir jis išvalo konkrečią vietą.

Su S5 Max tenka keliauti į telefone esančią programėlę ir ten paspausti tą konkrečios vietos valymo mygtuką. Šioks toks nepatogumas.

S5 Max 20 ml sumažėjo atliekų dėžutės talpa, ko iš esmės net nepastebėsite. Jei turite naminių gyvūnėlių, šias atliekų dėžutes turėsite ištuštinti kone kasdien.

Naujasis S5 Max turi atnaujintą šoninį šepetėlį ir apie būtinybę pakeisti jį bei kitas roboto dalis būsite informuoti programėlėje.

Navigacija yra puiki, palaikomi programiniai atnaujinimai ir, kaip ir visi rinkoje esantys robotai dulkių siurbliai, S5 Max gali užstrigti ant kokio nors žaislo ar besimėtančių laidų. Jei pasigaus ant žemės gulintį telefono laidą, S5 Max jį surys ir nustojęs darbuotis jums į programėlę atsiųs žinute, kad „Ei, aš užstrigau“.

Bendrai, S5 Max yra geras S50 atnaujinimas. Jei namuose daugiausiai turite kietą dangą, pas mane daugiausiai yra plytelės, tai S5 Max yra praktiškai tobulas robotas dulkių siurblys.

O jei namuose yra daugiau kiliminės dangos, tada jums puikiai tiks ir S50 modelis.“

Speciali akcija

„Roborock S5 Max“:

  • Aliexpress430,65 €;
    • geriausia kaina;
    • nuoroda veikia angliškame AliExpress
    • Čekijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Gearbest437 €;
    • 21 % nuolaida;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • 10,77 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Lietuvoje jis kainuoja apie 500€.

 

„Roborock S50“:

  • Aliexpress329,99 €;
    • Nuoroda veikia angliškame AliExpress
    • 26 % nuolaida
    • Lenkijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Lietuvoje jis kainuoja apie 400 €.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()