Geriausios biudžetinės ANC ausinės? Itin stilingos, Bluetooth 5.0, vienu įkrovimu virš 55 val. ir hibridinė ANC technologija - štai ką sukūrė Jums tikriausiai nežinoma kompanija („SuperEQ S1“ ausinių apžvalga, nuolaidos kuponas, Foto)  ()

Prisipažinsiu, „SuperEQ“ ausinių kompanijos pavadinimas man nieko nesakė. Kaip ir konkretus „SuperEQ S1“ modelis. Ir tikriausiai aš toks nesu vienintelis. Tai labai jauna kompanija ir dar tik rimčiau žengianti į rinką. Ir turiu pasakyti, kad pastarąsias dvi savaites bandydamas šias „SuperEQ S1“ ANC ausines likau maloniai nustebintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akcija ir sąlygos

  • „SuperEQ S1“ ANC ausinės:
    • Gamintojas jas parduoda už 46,20 $ (38,25 €);
    • 30 % pigiau su nuolaidos kuponu S1GET30;
    • iš Honkongo sandėlio pristatys per 6-12 darbo dienas.

Mano dėmesį „SuperEQ S1“ ausinės iškart patraukė savo išvaizda ir gamintojo deklaruojama hibridine aktyvia aplinkos triukšmo slopinimo sistema (ANC), super ilgai tarnaujančia baterija, galingais žemais tonais ir stebėtinai gera kaina. Žinoma, ar taip iš tiesų ir yra - tuojau ir sužinosite.

Dėl kainos, tai iškart galima sakyti, kad šiuo metu jos parduodamos net už labai gerą kainą. Tiesiai iš gamintojo ir ženkliai pigiau nei Amazon. Praktiškai dvigubai pigiau.

Beje, Amazon svetainėje jau yra pirmųjų pirkėjų atsiliepimų apie „SuperEQ S1“ ausines ir jie netgi labai geri.

„SuperEQ S1“ pakuotės turinys

Bet grįžkime prie „SuperEQ S1“ ausinių ir kokį įspūdį man jos paliko. Tradiciškai, pradėkime nuo pakuotės turinio.

Iškart galiu pagirti pardavėją už labai gerą ausinių supakavimą. Jos iki manęs keliavo iš Kinijos, per Belgijos sandėlį. Užtruko apie 2,5 savaitės. Beliko nueiti į artimiausią pašto skyrių ir atsiimti siuntą.

Ilgos kelionės metu ausinių pakuotė šiek kiek apsilamdė, bet nieko kritiško. Svarbiausia, kad pačios ausinės sveikos, kaip ir visi dėžutės viduje esantys priedai.

Taigi, ant dėžutės priekio matyti pavaizduotos „SuperEQ S1“ ausinės, akcentuojama hibridinė ANC technologija ir tai, kad gamintojas nemokamai suteikia 24 mėnesių garantiją. Tereikia įsigytas ausines užregistruoti oficialioje gamintojo interneto svetainėje.

Pakuotės nugarėlėje surašytos pagrindinės specifikacijos ir pakuotės turinys. Dar kartą primenama apie 24 mėnesių garantiją ir tai, kad galima bet kada kreiptis, jei tik iškyla koks klausimas. Klientų aptarnavimas veikia 24/7 režimu.

Pakuotės viduje randu pačias „SuperEQ S1“ ausines, reikalingus laidus, naudojimosi instrukcijas (anglų, vokiečų kalbomis) ir kelioninį maišelį.

Pastarasis pravers tais atvejais, kai ausines pasiimsite su savimi į kelionę. Kadangi ausinės sulankstomos, tai jos lengvai telpą į šį maišelį ir užima visai mažai vietos.

 

„SuperEQ S1“ ausinių laidai ir baterijos rezultatai

Pakuotėje yra ir štai toks įdomus priedas, kuris tikrai nėra skirtas ausinių įkrovimui. 

Šis kištukas skirtas naudoti kelionių lėktuvu metu. Tada jis įkišamas į lėktuve esantį maitinimo lizdą, 3.5mm laidu prijungiame „SuperEQ S1“ ausines ir taip klausomės norimos muzikos, žiūrime filmą ir panašiai. Šaunus dalykas. Daug keliaujantiems tikrai pravers.

Nors „SuperEQ S1“ yra belaidės ausinės, bet jas galima prie įvairių įrenginių prijungti ir su pakuotėje esančiu standartiniu 3.5mm laidu.

Jis taip pat baltos spalvos, ganėtinai storas, vidutiniškai lankstus, maždaug 1,5 metro ilgio. Abu galai yra 3.5mm - vienas į ausines, o kitas į kompiuterį, telefoną, planšetę ar bet kokį kitą įrenginį turintį 3.5mm audio jungtį.

Su įkrovimo laidu kaip ir viskas tvarkoje. Jungtys geros, pats laidas tvirtas, tik čia jau gamintojas kiek pataupė ant jo ilgio. 

Galite aiškiai matyti žemiau mano pateiktoje nuotraukoje, kad šis įkrovimo laidas yra ganėtinai trumpas.

Aišku, pačios ausinės bus įkraunamos jas prijungus prie kokio kompiuterio ar panašiai, tad tai nėra itin didelis minusas.

Kiek minusiukas, kad ant ausinių čia vis dar turime microUSB įkrovimo jungtį. Ir baterijos įkrovimas nuo 0 iki 100 proc. užtrunka 2 val ir 30 minučių. C-tipo jungtis būtų geriau, bet pats įkrovimo laikas yra toleruotinas. Juolab, kad baterija tarnauja labai ilgai.

„SuperEQ S1“ 380 mAh talpos baterijos tarnavimo rezultatai:

  • Bluetooth 5.0 ryšiu su įjungtu ANC - 44 val. ir 15 min.;
  • Bluetooth 5.0 ryšiu be ANC - virš 49 val. ir 30 min.;
  • 3.5mm laidu prijungtos prie įrenginio ir aktyvuotas ANC - virš 55 val.

„SuperEQ S1“ tarnavimo laikas yra įspūdingas. Ir čia netgi geresni rezultatai nei tvirtina gamintojas. Žinoma, viskas priklauso ir nuo klausomos muzikos garso lygio. Mano atveju jis siekė apie 60-70 proc.

Čia tik noriu atkreipti dėmesį, kad jei „SuperEQ S1“ baterija visiškai išsikrovusi, tai ausinės ir prijungtos su 3.5mm laidu neveiks. Reikia, kad baterijoje būtų bent kažkiek energijos.

Taip pat tuo metu, kai prie įrenginio „SuperEQ S1“ ausines prijungiu 3.5mm laidu ir aktyvuoju ANC, yra naudojama „SuperEQ S1“ ausinių baterijos energija. Ir šios ausinės nėra įkraunamos per pakuotėje esantį standartinį 3.5mm laidą.

„SuperEQ S1“ ausinių pagaminimo kokybė, valdymas

 

Kaip ir užsiminiau apžvalgos pradžioje, „SuperEQ S1“ ausinės mano dėmesį patraukė dėl savo išvaizdos. Nors tai ir skonio reikalas, bet toks baltos ir raudonos spalvos derinys tarp rinkoje vyraujančių juodų ausinių atrodo išskirtinai ir gražiai.

„SuperEQ S1“ yra sulankstomos - abu kaušeliai yra nulenkiami į vidų - tad tokios belaidės ausinės tampa labai kompaktiškos ir patogios gabentis su savimi. Gaila tik, kad ausinių kaušeliai nėra pasukami į šonus. Tas irgi būtų visai pravartu.

Maloniai nustebino, kad „SuperEQ S1“ vyriai yra metaliniai. Atvirai, to nesitikėjau. Galvojau, kad bus plastiniai, o čia - metaliniai. Malonus siurprizas.

Ausinių kaušeliai lengvai nulenkiami. Be jokio klibėjo ar girgždėjimo. Tikrai tvarkingai pagaminta.

Pats ausinių lankelis yra reguliuojamas ir galima ausines lengvai prisiderinti prie savo galvos dydžio. Čia tik nėra lankelio gradavimo, kas kai kuriems gali būti kiek nepatogu.

Bendrai kalbant apie lankelį, tai viršutinė jo dalis yra kieto baltos spalvos plastiko, vidinė dalis iš metalo, o apatinė - besiglaudžianti prie galvos - su paminkštinimu ir raudonos spalvos.

Ant metalinės kaušelių išorinės pusės matyti kompanijos pavadinimas. Jie yra ant abiejų kaušelių.

Kaušeliai yra minkšti ir kiek pailgos formos. Taip bandoma prisiderinti prie ausų formos. Ir „SuperEQ S1“ ausinės gerai apgaubia manąsias ausis. Nespaudžia, maloniai apgaubia ir klausantis ilgą laiką - neprakaituoja, kas taip pat yra svarbu.

„SuperEQ S1“ ausinių dėvėjimo patogumas

Vertinant bendrai, „SuperEQ S1“ ausinės yra patogios. Sveria 286 gramus, tad ganėtinai lengvos. Reguliuojamas lankelis, paminkštinti kaušeliai, gera oro cirkuliacija. Jei su tokiomis ausinėmis klausysitės muzikos, žiūrėsite filmą, žaisite ar kitaip pramogausite iki 4-5 valandų, tada viskas bus gerai.

Jei ketinate šias ausines kasdien naudoti po 7+ valandas, tada jau atsiras diskomfortas. Per pastarąsias porą savaičių aš su šiomis ausinėmis buvau kone kasdien ir besidarbuodamas jas visą laiką turėjau ant savo ausų. 

 

Tad po 7 valandų sesijos jau pradedu jausti diskomfortą. Pačios ausys išlieka geros būsenos, tačiau nuo lankelio jaučiamas tam tikras viršugalvio diskomfortas. 

Žinoma, daugelis pasakysite, kas tu per žmogus, kad kasdien su ausinėmis po 7+ valandas gyveni :)? Tiesiog darbo metu mėgstu, kad fone grotų muzika ir niekas nei man, nei aš kam trukdyčiau. Ir ausinės yra geriausias būdas tą pasiekti.

„SuperEQ S1“ iš esmės yra skirtos trumpesnėms muzikos klausymo sesijoms. Kelionių metu, išėjus pasivaikščioti, keliaujant į darbą ir panašiai.

„SuperEQ S1“ ausinių jungtys, poravimas su įrenginiais, ANC, garso bei mikrofonų kokybė

Ant kairiojo „SuperEQ S1“ ausinių kaušelio nėra jokių valdymo mygtukų. Visi jie įrengti ant dešiniojo kaušelio.

Čia turime mikrofoną, microUSB jungtį - per kurią įkraunamos ausinės - ir 3.5mm audio jungtį.

Mikrofono kokybė yra gera, vertinant tokioje kainų kategorijoje. Nieko super-ultra įspūdingo, bet ir nieko visiškai nuviliančio. Standartinis, kokybiškas mikrofonas. Pašnekovai mane girdi gerai.

Toliau ant ausinių yra atskirai įrengtas ANC įjungimo/išjungimo mygtukas bei šviesos indikatorius. 

Pastarasis šviečia baterijos įkrovimo metu, poruojant mirksi raudonai-baltai, o kai „SuperEQ S1“ ausinės suporuotos su telefonu ar kitu įrenginiu, tada lėtai mirksi balta šviesa.

Ir galiausiai turi pagrindinius valdymo mygtukus: ausinių įjungimo/išjungimo, poravimo, muzikos sustabdymo/paleidimo, garso takelio perjungimo - sekanti arba prieš tai grojusi daina - garso didinimo mažinimo, pilnas skambučių valdymas.

Su ausinėmis galima atlikti visas reikalingas komandas ir nereikia iš kišenės traukti telefono, norint padidinti garsą ar perjungti dainą.

Taip pat atkreipkite dėmesį į pačius mygtukus. Kiekvienas jų turi tokius papildomus burbuliukus. Ir kiekvienas mygtukas skirtingą kiekį.

Paprastas ir tuo pačiu genialus sprendimas. Dažnu tokių ausinių atveju visi tiek mygtukai būna vienoje vietoje - juk jiems išdėlioti ir nėra tiek jau daug ploto - bet tada reikia kurį laiką mokytis ir priprasti, kuris už kokias funkcijas atsakingas.

Čia tiesiog pirštu perbrauki per mygtukus ir pagal tuos iškilumus iškart supranti, kad - a, čia už tai atsakingas mygtukas. Labai praktiškas sprendimas.

 

„SuperEQ S1“ ausinių poravimas, ANC ir garso kokybė

„SuperEQ S1“ ausinės su įrenginiais yra poruojamos Bluetooth 5.0 ryšiu. Ir tai vyksta momentaliai. Patį pirmą kartą tereikia telefone įjungus Bluetooth susirasti ausines ir jas pridėti prie įrenginių sąrašo. Sekančiais kartais viskas vyksta automatiškai.

Duomenų perdavimas kokybiškas, be trikdžių ir akivaizdžiai pastebimų vėlavimų. Galiu smagiai žaisti žaidimus, žiūrėti Youtube ir tiesiog klausytis muzikos. Signalas laisvai keliauja iki 10 metrų atstumu ir bent per porą sienų. Išties stabilus duomenų perdavimas.

Kas gi tas hibridinis ANC?

Čia gamintojas turi galvoje iš esmės standartinį aktyvų aplinkos triukšmo slopinimą (aplinkos triukšmą nuslopina iki 33dB) su papildomais režimais.

Ausines galima klausytis įprastu Bluetooth režimu ir tada teturime vadinamą pasyvų aplinkos triukšmo slopinimą. Tiek kiek fiziškai apgaubusios ausis „SuperEQ S1“ slopina to triušmo, tiek jau turime.

Įjungus ANC, ausinės pradeda darbuotis papildomai ir taip slopina pašalinius garsus. Ir čia „SuperEQ S1“ dirba gerai. Aišku, už tokią kainą nereikia tikėtis 100 proc. tylos, tačiau „SuperEQ S1“ palaikomas ANC duoda apčiuopiamos naudos. Tikrai negirdėsite ką aplinkui kalba žmonės, važiuojant viešuoju transportu mėgausitės tik klausoma muzika. Einant šalia intensyvaus eismo gatvės jau „SuperEQ S1“ ausinėms darosi sunkiau ir dalis automobilių keliamo triukšmo praleidžiama. Bet čia jau prie pačių intensyviausių, kelių eismo juostų gatvių.

Na ir čia turime 3 muzikos klausymo režimą, kai ausinės papildomai praleidžia aplinkos garsą. Kam to reikia? Kad galėtumėte klausytis muzikos ir tuo pačiu girdėti, kas dedasi aplinkui. Pavyzdžiui, ką nors perkant ir kalbantis su kasininku(-e) nereikės nusiimti ausinių - girdėsite kas jums yra sakoma.

O kokia „SuperEQ S1“ garso kokybė?

Pardavėjas itin pabrėžia, kad „SuperEQ S1“ ausinės užtikrina galingus žemus tonus. 40mm diafragmos, 32 omų varža, 20Hz - 20kHz dažnis, 98 db garso lygis. Standartiniai parametrai tokios kainos ausinėse.

Ir turiu pasakyti, kad su garsu viskas tvarkoje. Balansas išlaikytas geras. Aš visgi neteikčiau, kad „SuperEQ S1“ ausinės yra skirtos žemų tonų, deep base maniakams. Taip, to vadinamo punch tipo garso užuomazgų čia yra, bet ne tiek, kad viską nuneštų galutinai. Visgi daugiausiai dėmesio gauna vidutiniai tonai. 

 

Gerai yra tai, kad praktiškai iki maksimumo padidinus garsą, ausinės smagiai darbuojasi ir toliau. Aukšti tonai sustiprėja, bet ne tiek, kad visiškai užgožtų vidutinius ir žemus. Smagiausias garsas yra, kai garso lygis siekia 60-70 proc.

Beje, kaip ir su visomis ANC ausinėmis, taip ir čia yra vienas svarbus momentas. Kai aktyvuojamas ANC, tada garso stiprumas kiek krenta ir reikia labiau pasigarsinti. Taip pat sumažėja žemų tonų ir daugiau dėmesio skiriama vidutiniams bei aukštiems. Na, bet tokia jau tos ANC technologijos kaina. Ir tik 300+ eurų kainuojančios ANC ausinės gali pasiūlyti vos kiek daugiau.

Ką manau apie „SuperEQ S1“ ausines?

Apibendrinęs galiu pasakyti, kad „SuperEQ S1“ yra tikrai vertos dėmesio belaidės ANC ausinės:

  • dailus dizainas;
  • kokybiškai pagamintos;
  • labai ilgai tarnaujanti baterija;
  • Bluetooth 5.0, stabilus ryšys;
  • gerai veikiantis ANC;
  • malonus garsas;
  • kokybiškas mikrofonas;
  • ir gera kaina.

Iš esmės „SuperEQ S1“ puikiai tinka tiems, kurie ieško stilingų, šiuolaikiškai atrodančių ausinių, skirtų kelionėms ir patogiam muzikos klausymui vaikštant po miestą, gamtą ir panašiai. Tiesiog įspūdingai ilgai tarnaujanti baterija leis ilgam pamiršti ką reiškia ausinių įkrovimas.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei supereq.net, kuri suteikė galimybę išbandyti šias „SuperEQ S1“​ ANC ausines. Jei susidomėjote „SuperEQ S1“ ausinėmis, tai dabar su nuolaidos kuponu S1GET30 jas galima įsigyti už 46,20 $ (38,25 €).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: