„Ekstremaliomis sąlygomis“ išbandė naujausią ir turbūt pigiausią pasaulyje robotą siurblį su dulkių surinkimo stotele: „Šiuo metu ir už tokią kainą tai geriausias robotas siurblys, kokį tik galima įsigyti“ („Roidmi EVE Plus“ apžvalga, iš Lenkijos, 120€ pigiau nei Lietuvoje, Video, dovanų Mi Watch Lite laikrodis, 2021-04-16 atnaujintas kuponas)  ()

„Roidmi EVE Plus“ - vienas naujausių „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos robotų dulkių siurblių. Ir turbūt pigiausias tarp tų, kurie turi automatinę atliekų surinkimo stotelę. O kaip gi šis siurblys darbuojasi realiomis sąlygomis, ką jis gali pasiūlyti ir ar tikrai vertas savo kainos? Apie viską šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Roidmi EVE Plus“ robotas (sausas ir drėgnas valymas):

  • DHgate - 335,71 €;
    • nuolaidos kuponas - RMJCSDJ (galioja iki balandžio 30 d.);
    • iš Lenkijos sandėlio, tad jokios muitų rizikos;
    • į Lietuvą pristatys per 7 d.d.
    • dovanų Mi Watch Lite išmanusis laikrodis - vertė apie 50 eurų.

 

  • Aliexpress - 335,99 €;
    • iš Prancūzijos sandėlio, tad jokios muitų rizikos;
    • į Lietuvą pristatys per 7 d.d.
  • Lietuvoje - 449 €.

„Roidmi EVE Plus“ yra turbūt pats pigiausias robotas dulkių siurblys su dulkių surinkimo stotele ir automatiniu siurblio atliekų dėžutės ištuštinimu. Įprastai tokie modeliai kainuoja 500+ eurų. 

Ir kaip galite matyti iš „Roidmi EVE Plus“ kainų, tai Lietuvoje jis kainuoja beveik 120 eurų brangiau. Didžiulis kainų skirtumas.

 

Ir verta pažymėti, kad šis siurblys toks populiarus ir perkamas, kad po truputi net ir su kuponais vis brangsta. Panašu, kad tokia tendencija išsilaikys ir toliau.

Nors DHAFF35 kupono galiojimas baigėsi - tačiau dabar su DHgate parduotuvės taikomais kuponais siurblys vis tiek kainuoja vos 301,93 €.

Tai yra ženkliai pigiau nei kitose Kinijos elektronikos parduotuvėse ir kone 180 eurų pigiau nei Lietuvoje.

Tačiau ką sugeba šis robotas? Štai ką sako apžvalgininkai

Apžvalgininkas tvirtina, kad įsigijus „Roidmi EVE Plus“ siurblį, atkeliaus dvi atskiros dėžės. Vienoje jų yra įdėta automatinė atliekų surinkimo stotelė, o kitoje – pats siurblys.

Pačioje siurblio dėžėje randame išsamią naudojimosi instrukciją, plovimo priedą, prie kurio pritvirtinta mikropluošto plaušinė. Dar papildomai dėžėje rasime 10 vnt. tokių plaušinių ir atsarginį HEPA filtrą. Na ir galiausiai randame patį „Roidmi EVE Plus“.

Automatinės atliekų surinkimo stotelės dėžėje randame pačią stotelę, maitinimo laidą ir 4 atsarginius atliekų surinkimo maišelius. Vieno tokio maišelio užtenka iki 30 kartų surinkti siurblio susiurbtoms atliekoms.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad ši stotelė turi gumines kojeles, „dėl ko labai stabiliai laikosi vienoje vietoje“.

 

Stotelės dangtis atsidaro ir čia iškart matyti jau pritvirtintas atliekų maišelis. „Beje, čia yra dar vienas papildomas filtras, kuris maksimaliai sulaiko visas dulkes“.

Priekinėje šios stotelės pusėje turime kontaktus, per kuriuos ir yra įkraunama siurblio baterija bei anga, per kurią iš siurblio atliekų dėžutės ištraukiamos atliekos. Viršutinėje stotelės dalyje yra ekranėlis. Na, o stotelės nugarinėje dalyje tėra laido prijungimo kontaktai.

„Roidmi EVE Plus“ siurblys sugeba pats grįžti įkrauti 5200 mAh talpos bateriją ir jos užtenka darbuotis iki 250 minučių, per kurias gali išvalyti iki 250 m2 plotą.

Čia tuo atveju, kai siurblys valo kambarį sausai ir siurbia atliekas į 0,3 litrų sausų atliekų dėžutę. Plovimo atveju turime irgi 0,3 litrų vandens talpą bei galima išplauti iki 300 m2 plotą.

Apžvalgininkas tvirtina, kad jei tik norima atlikti atliekų išsiurbimą, belieka nuspausti atliekų stotelės ekranėlį ir „visų atliekų išsiurbimas užtrunka maždaug 12 sekundžių, kas yra tikrai gerai. O ir tas atliekas išsiurbia kokybiškai. Tuo pačiu ant to ekrano rodoma kiek gi baterijos energijos yra likę siurblyje.“

Įprastai siurblys baigęs darbą pats grįžta prie šios stotelės įkrauti baterija ir tuo pačiu automatiškai ištraukiamos atliekos.

Siurblio apačioje yra centrinis ir du dideli ratukai, kurie leidžia „Roidmi EVE Plus“ įveikti 2 cm aukščio kliūtis.

 

Čia tuo pačiu matome ir du šoninius šepetėlius, kurie atliekas nukreipia į centre esančią siurbimo angą.

Taip pat siurblyje įdiegta daugybė įvairių jutiklių, kurie jį apsaugo nuo trankymosi į baldus, kritimų nuo laiptų ar kitų aukštų paviršių, papildomai padeda orientuotis aplinkoje.

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Roidmi EVE Plus“ robotą galima valdyti ant jo korpuso esančiais mygtukais. Čia turime funkcijas „grįžti namo“, „pradėti darbą“, „rinktis siurbimo režimus“.

Kitas valdymo būdas yra su programėle tiek Android, tiek ir iOS įrenginiams. Atsisiunčiame, įdiegiame, suporuojame su robotu ir jau galime naudotis.

Ir programėlėje galime pilnai valdyti robotą, rinktis siurbimo bei plovimo režimus, kontroliuoti vandens padavimo kiekį. Tai daroma dėka integruotos elektronikos.

Taip pat „Roidmi EVE Plus“ galima nurodyti norimą valyti teritoriją, draudžiamas zonas, plovimui draudžiamas vietas – turintiems namuose kiliminės dangos tai yra labai pravartu - sudaryti tvarkaraščius ir t.t.

Visada galima matyti kur yra robotas bei jo nupieštus teritorijų žemėlapius.

„Roidmi EVE Plus“ aprūpintas LDS (lazerinės navigacijos) technologija ir naujausia jos 4.0 versija. O visą informaciją apdoroja SLAM algoritmas.

„Dėka tokių techninių sprendimų, Roidmi EVE Plus puikiai orientuojasi aplinkoje, jis jau žino kur buvo, kur dar reikia nuvažiuoti ir išvalyti.

 

Robotas sistemingai valo teritoriją ir išvalo kiekvieną kampelį, kurį tik jam nurodau bei kurį jis tik gali pasiekti. Taip pasiekiamas maksimalus valymo efektyvumas, o ir baterijos energijos bei laiko sąnaudų reikia mažiau.

Apibendrinęs galiu sakyti, kad tai tikrai puikus robotas dulkių siurblys ir šiuo metu turbūt geriausias už tokią kainą. Ypač turint galvoje, kad jis turi automatinę atliekų surinkimo stotelę.

Viskas daroma automatiškai, jokio kontakto su atliekomis. To vieno maišelio užtenka 30 siurblio atliekų dėžutės ištuštinimų, tad čia turime praktiškai mėnesiui tą maišelį. Jam prisipildžius, belieka tik išmesti į konteinerį ir įdėti naują. Viskas švaru ir patogu.

Primenu, kad pakuotėje tokių maišelių iš viso yra 5 vienetai, tad jų užteks ilgam, o ir kainuoja jie pigiai.“

„Roidmi EVE Plus“ pristatomasis video:

Kitoje „Roidmi EVE Plus“ apžvalgoje (vokiečių kalba aut. past.) jis tuo pačiu yra ir išbandomas realiomis sąlygomis. Patys bandymai prasideda nuo 10:21 min.

Apžvalgininkas ant kilimo bei laminato grindų pribėrė 100 gramų atliekų, tarp kurių buvo kačių kraiko, smulkaus smėlio, šerių ir kt.

Ir per 3 minutes „Roidmi EVE Plus“ sugebėjo nuo šio ploto surinkti 96,94 gramus iš ant laminato išpiltų 100 gramų atliekų.

 

Apžvalgininkas tvirtina, kad tai buvo „ekstremalus testavimas ir Roidmi robotas pasirodė labai gerai. Tik aukščiausios klasės robotai surenka 99 gramus, tačiau jie ir kainuoja 2-3 kartus daugiau.“

Testas ant kilimo pradedamas nuo 12:05 min., o grindų plovimas demonstruojamas nuo 14:29 min.

„Man patinka, kad čia galima rinktis skirtingą vandens padavimo lygį ir aš nuolat pasirenku vidutinį lygį. Tokiu atveju to vandens yra būtent tiek, kiek reikia ir pasiekiamas geriausias plovimo efektas.

Apibendrinęs galiu pasakyti, kad esu patenkintas Roidmi EVE Plus siurbliu ir labiausiai dėl to, ką jis sugeba pasiūlyti už šiuos 400 eurų.

Už tokią kainą jis yra labai funkcionalus, su LDS, plauna ir siurbia, ir tą daro net labai kokybiškai, itin šauni automatinė atliekų surinkimo stotelė ir jos suteikiamas patogumo lygis. Programėlė kokybiška, intuityvi, su galybe naudingų funkcijų. Turime net valdymo balsu galimybę. Kaip už tokią kainą net labai geras siurblys.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()