Tikra istorija, kaip 15 metų patirtį turintis meistras vietoje Makita išbandė 6 kartus pigesnį kinišką analogą. Pasekmės nustebins (DEKO GCD20DU apžvalga, Video)  (2)

Čia bus visiškai netipinė apžvalga. Aš jums detaliai nepasakosiu apie šio kiniško suktuvo specifikacijas ir kitus dalykus, apie kuriuos kalba apžvalgininkai vos tik jį išima iš pakuotės. Aš kalbėsiu apie tai, kaip jis dirba realiomis sąlygomis. Ir kaip jį vertinu po 6 mėn. profesionalaus darbo, per kurį jau susukau virš 20 000 savisreigių (apie 24 kg) pačiomis sudėtingiausiomis profesionaliomis darbo sąlygomis ir įrankis vis dar puikiai veikia su savo standartine baterija, - teigia apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suktukas DEKO GCD20DU 

12/16/20V, atitinkamai 28/32/42Nm

Kainos ir akcijos

AliExpress

35-85€

Su PVM

Lenkija / Čekija

Nemokamas siuntimas į Lietuvą

Visus mokesčius sutvarko AliExpress

Lietuvoje

Nėra

 

 

DEKO apžvalga trumpai

Jis dirbo realioje statybvietėje ir esant karščiui, šalčiui, drėgmei, dulkėms, gulėjo tiesiai priešais kaitrius Saulės spindulius, sniege ir panašiai.Aš jo net nelaikiau namuose, o tiesiog automobilio bagažinėje. Tai jei lauke -15, tai ir DEKO suktuvas gulėjo tokioje temperatūroje, jei vasaros metu automobilis įkaista iki +50, tai ir suktuvas guli tokiame karštyje 

Privalumai: 

  • Pirktas vienai savaitei, atlaikė 6 mėn.: susuko net 20 000 savisriegių
  • Puikiai tinka sunkiam darbui
  • Pagamintas labai kokybiškai, niekas nekliba
  • Baterija kokybiška
  • Dirbti patogu - jokio skirtumo tarp Makitos ir Deko
  • Labai kompaktiškas, patogu mažesnėms rankoms
  • Super gera kaina: už vieną Makitą su baterijomis  - 6 Deko suktukai
  • Nei viena Makita neatlaikys tiek, kiek atlaikytų 6 Deko suktukai
  • Visiškai nebaisu jį skolinti bet kam - nuo jaunimo iki meistrų
  • Visiškai nebaisu, jei kas jį pavogtų

Trūkumai:

  • Neprestižinis brandas
  • Baterijos automatinė apsauga - viršijus ribinį sukimo momentą išsijungia suktuvas ir tai kartais erzina
  • Labai kompaktiškas - gali būti nepatogus didelėms rankoms

Apžvalgininkas nuo 0:38 min. pademonstruoja objektus, kuriuose naudojo šį DEKO suktuvą ir tvirtina, kad įrankis buvo naudojamas maksimaliai, profesionaliems darbams, tikriems statybiniams darbams.

Jis dirbo realioje statybvietėje ir esant karščiui, šalčiui, drėgmei, dulkėms, gulėjo tiesiai priešais kaitrius Saulės spindulius, sniege ir panašiai.Aš jo net nelaikiau namuose, o tiesiog automobilio bagažinėje. Tai jei lauke -15, tai ir DEKO suktuvas gulėjo tokioje temperatūroje, jei vasaros metu automobilis įkaista iki +50, tai ir suktuvas guli tokiame karštyje, - teigia apžvalgininkas.

Aš jau 15 metų profesionaliai užsiimu vėdinimo sistemų įrengimu ir kasdien tenka su DEKO suktuvu dirbti daugybę valandų, kai tenka jį panaudoti kelių sekundžių trumpiems darbams, tvirtinant elementus, iki kelių minučių, kai reikia kažką storesnio pragręžti.

Suktukas kartais patenka ir stogdengiams, kur pas juos daugiau situacijų, kai tenka dirbti ilgesnėmis sesijomis ir su didesniu sukimo momentu, bet tikrai nesakyčiau, kad mano darbo atveju sąlygos DEKO suktuvui yra lengvos. Toli gražu, - pasakoja apžvalgininkas, norėdamas paaiškinti, kokiomis sąlygomis teko dirbti DEKO suktuvui.

.

Apžvalgininkas trumpai supažindina su DEKO suktuvo savybėmis ir čia turime 16V suktuvą, kaip ir dauguma tokios klasės įrenginių turi du greičių pasirinkimus, baterija įkraunama su tipiniu įkrovikliu.

Kalbant apie pagaminimo kokybę, tai jis pagamintas labai kokybiškai, niekas nekliba, viskas savo vietose. Gerai paviršius dengtas guma, drąsiai galima imti už bet kurios suktuvo vietos, su pirštine dirbti patogu. O man, kai 90 proc. laiko praleidžiu kažkur užsilipęs, įrankio patogumas yra labai svarbus.

DEKO suktuvas kur kas geresnis už daugelį kitų kiniškų suktuvų ir netgi už vietinėse parduotuvėse parduodamus dar brangesnius modelius, - tvirtina puikiai šią sritį išmanantis apžvalgininkas.

Kokie trūkumai? Pagrindinis yra baterijos automatinė apsauga. Tai yra, jei sukimo momentas viršys tam tikrą ribinę vertę, tai automatiškai tas sukimas bus stabdomas.

Pavyzdžiui, gręžimo metu įstrigsite, tai reikės pereiti prie žemesnio gręžimo režimo (mažesnių apsukų), kad toliau būtų galima gręžti. Štai kaip tai atrodo praktiškai (žiūrėti nuo 5:29 min.) , - tvirtina apžvalgininkas.

Šio DEKO 16V modelio sukimo momentas siekia 32Nm ir to pilnai pakanka susukti savisreigius į betoną ir kitus tvirtinimo elementus, kuriuos naudoju savo darbe.

Galima įsigyti modelį ir su 50Nm sukimo momentu, kas praverčia, kai reikia vienu metu dirbti ilgomis sesijomis, su didelėmis apkrovomis, aukštyje ir tiesiog nesinori darbo metu keisti baterijos. Juk juo arčiau ribinės vertės dirba suktuvas, tuo greičiau išsikrauna baterija.

Suktukas DEKO GCD20DU 

12/16/20V, atitinkamai 28/32/42Nm

35-85€

Su PVM

AliExpress, Lenkija/Čekija

Nemokamas siuntimas į Lietuvą

 

Visus mokesčius sutvarko AliExpress

Smūginis suktukas DEKO GCD20DU3

20V, 58N.m

60-115€

Su PVM

AliExpress, Lenkija/Čekija

Nemokamas siuntimas į Lietuvą

 

Visus mokesčius sutvarko AliExpress

Beje, prie tos baterijos automatinės apsaugos greitai pripranti ir darbo metu jau nebetrukdo. Ir greičiausiai būtent dėl tokios baterijos apsaugos, šis DEKO suktuvas ir po šitiek atliktų darbų vis dar dirba su savo standartine baterija, - tvirtina apžvalgininkas.

Bendrai DEKO suktuvas yra geras. Baterija kokybiška, dirbti patogu. Kai perėjome nuo Makita suktuvo prie DEKO, tai kažkokio skirtumo nepajutome.

Ypač patogiai DEKO guli rankoje. Mano rankos yra kiek mažesnės, tai labai patogu šį DEKO suktuvą laikyti. Kur kas ergonomiškesnis, palyginus su Makita variantu.

Trumpai tariant, DEKO suktuvas yra labai geras, - tvirtina apžvalgininkas.

Kodėl nuo profesionalių Makita įrankių perėjo prie DEKO?

Apžvalgininkas tvirtina, kad viskas nutiko visiškai netikėtai.

Aš su vėdinimo sistemų įrengimu dirbu virš 15 metų ir nuo pat pradžių tiek aš, tiek mano brigada dirbome su profesionaliais įrankiais. 90 proc. atvejų su Makita firmos įrankiais.

Su jais yra viskas puiku, išskyrus du momentus: įrankių kainą ir jų taisymo kainą.

Kai tik sugesdavo įrankis ir nunešdavo juos taisyti specialistams, tai ir pasirodydavo principas: ne mano - tai galima tvarkyti bet kaip.

Po tokių specialistų įrankių remontų, norėdavosi su tuo neva sutaisytu įrankiu... na supratote esmę.

Taigi, viena brigada su Makita įrankiais išvyko į kitą objektą, o aš su savo brigada likau su nesutvarkomu Makita įrankiu ir kol laukiau jai skirtos baterijos, užsisakiau DEKO suktuvą, kuris buvo skirtas kaip nors ištempti bent jau savaitę, kol vėl sutvarkys Makita.

Ir nusipirkau pačią pigiausią DEKO komplektaciją, be visų priedų. Ir man tai kainavo pusę tiek, kiek kainuoja originali Makita baterija. Kažkoks kosmosas.

Ir tas laikinai išsitęsė iki 6 stambių objektų ir dar kelių dešimčių smulkesnių objektų (maždaug savaitės trukmės), kuriuose atidirbo šis DEKO suktuvas.

Paskaičiavau, kad per visą šį pusės metų laiką suktuvas sugebėjo susukti daugiau nei 20 000 savisreigių. Štai toks tas laikinas sprendimas, - tvirtina apžvalgininkas.

Ir kokios galutinės išvados?

Štai esminiai dalykai, kurie privertė apžvalgininką pakeisti savo ankstesnį požiūrį.

  1. Už vieno panašios klasės Makita suktuvo kainą aš galiu kaip minimum nusipirkti 4 tokius DEKO 16V suktuvus. Dar priskaičiuokime ir baterijų kainų skirtumus, tai tada bendrai gausime, kad už tą Makita komplekto kainą galiu nusipirkti 6 DEKO suktuvų rinkinius. Kaip jums tokia matematika? Nei vienas Makita suktuvas neatlaikys tiek, kiek gali atlaikyti 6 DEKO suktuvai.
  2. Man visiškai nesvarbu kam duoti šį DEKO suktuvą. Reikia tik pradėjusiam dibti - imk. Meistrui - prašom. Subrangovui - darbuokis į sveikatą.
  3. Man visiškai nebaisu jį palikti objekte, automobilyje, ar tarp kitų žmonių įrankių. Kur palikai, ten ir radai. O jei net ir kas jį paims, tai nebaisus nuostolis, palyginus su nepalyginamai brangesniu Makita, Bosch ar kitų garsios kompanijos modeliu.
  4. Jis pagamintas taip, kad puikiai atlaiko mano darbo krūvius.

Tad išvada: kam man Makita, Bosch, Hitachi ar dar kas nors, jei patys įrankiai ir jų priežiūra kainuoja keletą kartų brangiau, nors DEKO dirba taip pat puikiai.

Dar ir nervinkis, kad tie brangūs įrankiai kur nors, kad tik nesulūžtų, kas nors nepavogtų, ieškok brangių originalių baterijų.

Apskritai Makita mane galutinai užkniso, nes reikėjo nuolat remontuoti. Tai reduktorius sugedo, tai bateriją laikantys liežuvėliai nulūžo, tai dar kas nors. Nešk remontuoti ir nešk. Taip, Makita puikūs įrenginiai, bet jei juo naudojasi tik vienas žmogus ir tikras meistras. DEKO aš galiu kasmet nusipirkti naują suktuvą ir nesukti galvos dėl visų šių dalykų.

Ar verta įsigyti DEKO suktuvą?

Jei naudosite, kaip profesionalų įrankį, patikėkime manimi - tikrai užtenka. Išbandyta savo kailiu.

Jei naudosite namų remonto darbuose - per akis. Aš jį pusę metų naudojau statybose ir jis nuolat visas murzinas. Tik dabar, apžvalgai aš jį nuvaliau, kad žmoniškiau atrodytų. Tad namų darbams DEKO suktuvo užteks 5-7 metams drąsiai.

Vienintelis dalykas, ko negali duoti DEKO, tai Makita užrašo ant korpuso ir to pasididžiavimo jausmo. Jei jums tai yra svarbu, tada pirkite Makita. O jei svarbu geras įrankis už juokingą kainą, tada pirkite DEKO ir naudosite jį labai ilgai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai (2)