Tikra retenybė rinkoje: lengvai remontuojamas, su keičiama baterija ir daugybe priedų dulkių siurblys, kuris ne tik išvalys kilimus, bet ir išplaus grindis („Tefal X-Force Flex 11.60“ apžvalga)  ()

Iš akumuliatorinių dulkių siurblių tikimės patogumo ir funkcionalumo, o  „Tefal X-Force Flex 11.60“ puikiai pasižymi šiose kategorijose.

„Tefal X-Force Flex 11.60“ bandėme kelias savaites

Super daug priedų, labai gera ergonomika, veikia puikiai

Vienu metu siurbia ir plauna grindis


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - dulkių siurblys-šluota, kurio dizainas pasižymi naudingomis, patogumą gerinančiomis savybėmis, o pakuotėje yra stebėtinai daug funkcionalių priedų. Be to, „Tefal X-Force Flex 11.60“ ne tik siurbia kilimus ir valo minkštus baldus, bet ir plauna grindis.

„Tefal X-Force Flex 11.60“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

Kur įsigyti

Privalumai: 

  • Modernus, kone futuristiškas dizainas
  • Super gera komplektacija, labai daug skirtingų antgalių, praktiškai visoms skirtingoms gyvenimo situacijoms
  • Labai gerai apgalvoti ir labai patogiai uždedami antgaliai
  • LED šepečių apšvietimas
  • Specialus antgalis grindų plovimui - lygiagrečiai siurbia dulkes ir drėkina šluostę
  • Skirtingai nei daugelis konkurentų, siurblys vienodai gerai plauna bei siurbia judant pirmyn ir atgal.
  • Lengvas šepečių ir visos sistemos valymas
  • Valymo šluostes galima skalbti skalbimo mašinoje - taigi, jokio rankinio plovimo
  • Lankstus pagrindinis vamzdis, palengvinantis valymą po baldais
  • Keičiama baterija
  • Labai patogus, automatinis siurblio mygtuko užraktas
  • Labai didelė dulkių talpa - dažniausiai be problemų užteks vienam siurbimui
  • Yra energijos lygio indikatorius, bet turi tik tris reikšmes
  • Lengvai taisomas dulkių siurblys, gamintojas žada tiekti detales bent 10 metų  - tai didelė retenybė tarp analogų.

Trūkumai:

  • Ne pats paprasčiausias dulkių talpos ištuštinimo būdas
  • Nėra lanksčios žarnos
  • Maža stotelė netalpina visų komplektacijoje esančių priedų
  • Nėra galimybės įkrauti įrenginį be stotelės
  • Nėra LED ekrano
  • Ne pats lengviausias - sveria apie 1,8 kg

„Tefal X-Force Flex 11.60“ (tikslus modelis - TY9890) - tai aukštos klasės akumuliatorinis dulkių siurblys-šluota, turintis kuo pasigirti. Gerai apgalvota konstrukcija, dosni komplektacija ir kelios papildomos funkcijos šį prietaisą paverčia labai naudingu pagalbininku namuose. „Tefal X-Force Flex 11.60“ bandėme kelias savaites ir turime ką apie jį papasakoti, bet pirmiausia pažvelkime į svarbiausias šio siurblio charakteristikas.

„Tefal X-Force Flex 11.60“:

  • Siurbimo galia -  130 AW 
  • Triukšmas: 82 dB
  • Baterija:  2000 mAh, įkraunama per 3 val.;
  • Filtravimas: ciklonas ir plaunamas filtras;
  • Prietaiso svoris be priedų: 1,8 kg.

Išskirtinai gausi komplektacija

„Tefal X-Force Flex 11.60“ (TY9890) pakuotėje rasite patį siurblį, stotelę su įkrovikliu, instrukcijas, pagrindinį vamzdį, papildomą filtrą ir šluostę bei visą eilę šepečių ir antgalių.

TY9890 apskritai yra vienas iš gausiausią standartinę komplektaciją turinčių dulkių siurblių-šluotų. Dėžėje rasite šepečius trims pagrindiniams namų paviršiams valyti: pagrindinį besisukantį šepetį kilimams ir grindims, mažesnį besisukantį šepetį ankštoms vietoms ir automobiliams, grindų plovimo šepetį su integruota vandens talpa, šepetį baldams ir antgalį siauriems tarpams.

Papildoma šluostė ir filtras yra nuostabūs priedai, nes šios dalys susidėvės greičiausiai.

Unikalus požiūris į siurblio remontą

Beje, kalbant apie susidėvėjimą - „Tefal“ džiaugiasi, kad „X-Force Flex 11.60“ yra pakankamai lengvai taisomas dulkių siurblys, o tokiu gamintojo požiūriu šiais laikais turime džiaugtis.

Be to, gamintojas žada, kad bent jau artimiausius 10 metų galės tiekti atsargines dalis už prieinamą kainą, tad net jei kas nors nutiks įrenginiui ateityje, jį bus galima lengvai suremontuoti už priimtiną kainą, o ne išleisti daug pinigų, kad nusipirktumėte naują.  

Verta pastebėti, jog tai net ekonomiškas, bet ir ekologiškas „Tefal“ įmonės požiūris.

Valdymo mygtukai, dizainas ir ergonomika

Kaip ir daugelis dulkių siurblių-šluotų, „Tefal X-Force Flex 11.60“ pasižymi moderniu, kone futuristišku dizainu. Galbūt kiek neįprasta tai, kad šio siurblio dulkių surinkimo talpa yra viršuje yra guli horizontalioje padėtyje, kai siurblys yra naudojamas. Tai gali būti laikoma trūkumu, nes MAX žymė, nurodanti iki kurios vietos ta talpa gali prisipildyti, yra gerai matoma tik laikant siurblį vertikaliai.

„Tefal X-Force Flex 11.60“ turi rankeną, kuri primena akumuliatorinius grąžtus ar kitus įrankius. Tai - laiko patikrinta ir labai patogi rankos padėtis. Pagrindinis jungiklis yra valdomas rodomuoju pirštu - pirmas spustelėjimas siurblį įjungia, antras - išjungia. Kitaip tariant, šio mygtuko laikyti nereikia ir „Tefal X-Force Flex 11.60“ neturi jokių tam skirtų užraktų - taip tiesiog paprasčiau.

Papildomos galios („Boost“) mygtukas yra tiesiai prieš įjungimo-išjungimo jungiklį. Viena vertus, tai yra patogi padėtis, nes šis mygtukas yra lengvai pasiekiamas tuo pačiu rodomuoju pirštu. Kita vertus, pagrindinį ir „Boost“ jungiklius lengva supainioti, bet prie to priprasite per porą siurbimų.

Nykščiu valdomi likę mygtukai - ECO ir MAX režimai.  Čia pat yra ir labai paprastas indikatorius, nurodantis, kuris režimas yra pasirinktas ir kiek energijos liko baterijoje.  Tiesa, baterijos lygio indikatorius yra padalintas tik į tris dalis.

„Tefal X-Force Flex 11.60“ antgaliai taip pat yra gerai apgalvoti. Visų pirma, pastebėsite kaip lengvai jie sumontuojami ir išmontuojami, nors ir turi mechaninius fiksatorius.

Antra, pagrindiniai šepečiai turi LED apšvietimą, kuris ypač pravers siurbiant prietemoje ar po baldais. Valyti kilimus po lovomis ir sofomis padės ir pagrindinis prietaiso vamzdis, kuris gali būti sulenkiamas pusiau - tai leidžia nepritupiant ant grindų giliai išvalyti po baldais.

„Tefal X-Force Flex 11.60“ nėra pats tyliausias dulkių siurblys rinkoje, bet jo skleidžiamas triukšmas per daug nevargina. Tiesą sakant, net ir siurbiant MAX režimu triukšmas nėra toks didelis, kad nepavyktų palaikyti pokalbio su kambaryje esančiais žmonėmis. Tai pasikeičia nuspaudus „Boost“ mygtuką, bet jo ilgai nelaikysite.

Antgaliai ir jų kokybė

„Tefal X-Force Flex 11.60“ turi tiek daug funkcionalių priedų, kad grindų, kilimų ir minkštų baldų valymas tampa pakankamai paprastu darbu. Šis siurblys yra puikus pagalbininkas namuose.

Didysis „X-Force Flex 11.60“ šepetys neabejotinai bus naudojamas dažniausiai. Jis labai greitai sukasi, iš kilimo ar nuo kietų grindų keldamas nešvarumus. Pats siurblys pasižymi 130 AW siurbimo galia ir labai efektyviu ciklonu, todėl valymas vyksta labai sklandžiai ir greitai.

Pasiekus siauresnes vietas galima naudoti mažesnį besisukantį šepetį. O perėję prie baldų greitai sumontuosite specialiai minkštoms sofoms skirtą antgalį - jis gali būti montuojamas bet kurioje padėtyje, todėl juo galima siurbti ir po pagalvėlėmis. Aišku, „Tefal“ į šio siurblio komplektaciją įtraukė ir siauriems plyšiams skirtą antgalį.

Nors ne kartą gyrėme „Tefal X-Force Flex 11.60“ komplektaciją, kas nors tikrai pasiges lanksčios žarnos ir šepečio dulkėms nuo kietų baldų valyti. Iš tikrųjų, gamintojas gerai apgalvojo šio įrenginio dizainą ir jam suteikė porą papildomų integruotų šepečių - vienas yra sumontuotas vamzdžio gale, kitas - tiesiai ant paties siurblio.

Pastarasis šepetys padės nuvalyti dulkes nuo spintelių, nors, žinoma, lanksti žarna vis tiek būtų neblogas priedas. Ypač turint omenyje, kad „Tefal X-Force Flex 11.60“ yra pakankamai didelis prietaisas, be jokių priedų sveriantis apie 1,8 kg.

Siurbimo režimai ir baterija

„Tefal X-Force Flex 11.60“ turi porą siurbimo režimų. ECO padeda taupyti baterijos resursus - šio režimo tikrai pakanka nešvarumams nuo kietų grindų surinkti.

MAX režimas yra gerokai galingesnis - jis geriau tinka kilimams.

Sutikus labiau užsispyrusius nešvarumus teks nuspausti „Boost“ mygtuką, kuris per akimirką stipriai padidins siurbimo galią.

Nors „Tefal X-Force Flex 11.60“ turi santykinai nedidelę 2000 mAh bateriją, jos pakaks maždaug 20 minučių siurbiant MAX režimu arba 45 naudojant ECO pasirinkimą.

Apskritai, „Tefal X-Force Flex 11.60“ yra puikus dulkių siurblys. Jis nėra toks galingas kaip kai kurie jo konkurentai, tačiau šį trūkumą sprendžia puikus priedų pasirinkimas. Bet „X-Force Flex 11.60“ gali dar daugiau.

Grindų plovimas

„Tefal X-Force Flex 11.60“ plauna grindis. Tam skirtas specialus antgalis su mikropluošto šluoste.

Į šį antgalį yra pilamas vanduo, kuris po truputį laša žemyn, drėkindamas šluostę. Ji efektyviai renka nešvarumus nuo plytelių, parketo ar kitų kietų grindų.

Šluostės drėkinimą galima išjungti - tam yra specialus mechaninis jungiklis. Žinoma, siurblys veikia ir plaunant grindis - priešais šluostę esanti anga surenka laisvus nešvarumus ir taip palengvina darbą šluostei ir sumažina grindų subraižymo riziką.

Labai svarbus momentas, jog dulkių siurblys vienodai gerai plauna bei siurbia judant pirmyn ir atgal. Dauguma analogų turi siurbimo antgalį tik prieš šluotą, todėl jei norima pastumti siurblį atgal, nešvarumai gali pasklisti ir prilipti prie šluotos. Tefal sprendimas leidžia perkelti dulkių siurblį pirmyn ir atgal be jokios rizikos.

Apskritai tai - paprastas ir naudingas priedas, nors akivaizdu, kad grindų plovimas nėra pagrindinė „Tefal X-Force Flex 11.60“ funkcija.

Priežiūra

Akumuliatorinio dulkių siurblio priežiūrą sudaro dulkių talpos ištuštinimas, filtro ir visos sistemos valymas bei įrenginio įkrovimas. „Tefal X-Force Flex 11.60“ atveju dar būtina atkreipti dėmesį ir į grindų plovimo šepečio priežiūrą.

„Tefal X-Force Flex 11.60“ turi didelę dulkių talpą - dažniausiai greičiau išsikraus įrenginio baterija nei pripildysite pilną dulkių dėžutę.

Galbūt tik tos talpos ištuštinimas yra ne toks patogus, koks galėtų būti. Kai kurie kiti panašūs dulkių siurbliai yra ištuštinami vieno mygtuko paspaudimu, kuris tiesiog atidaro talpos dugną.

„Tefal X-Force Flex 11.60“ atveju, kaskart tuštindami dulkių dėžutę turėsite ją numontuoti ir išimti filtro modulį. Tai padaryti nėra sunku, bet šį dizainą būtų galima pagerinti. Kita vertus, dėžutės ir filtro išplovimas yra labai greitas ir paprastas darbas.

Lengva išvalyti ir šepečius. Abu besisukantys šepečiai gali būti išardyti valymui. Tai - labai svarbu, nes apie juos apsiveja plaukai, kurie gali pakenkti valymo efektyvumui.

Lengva nuimti ir grindų plovimo priedo šluostę. Itin super patogus dalykas, jog valymo šluostes galima skalbti skalbimo mašinoje - taigi, nereikia jokio rankinio plovimo. 

Be to, pakuotėje yra ir dar viena papildoma mikropluošto šluostė. Apskritai, „Tefal X-Force Flex 11.60“ yra lengvai valomas įrenginys.

Siurblio stotelė ir baterija

Tuo tarpu „Tefal X-Force Flex 11.60“ stotelė, kurią reikia pritvirtinti prie sienos, galėtų būti šiek tiek geresnė, bet tai - silpnas priekaištas. Problema tai, kad šio prietaiso komplektacijoje yra labai daug priedų - du besisukantys šepečiai, grindų plovimo, plyšių, baldų antgaliai.

Stotelėje viską tvarkingai sudėti nėra taip paprasta, todėl greičiausiai norėsite šį siurblį su visais jo priedais paslėpti nuo akių. Vėlgi, tai - labai mažas trūkumas, kurį išspręsite savo namų organizacijoje - juk dažniausiai bus naudojamas pagrindinis besisukantis šepetys, o jam ir porai kitų priedų stotelėje vietos pakanka.

Beje, „Tefal X-Force Flex 11.60“ turi išimamą bateriją. Tai svarbu, nes tai pagerina jūsų šansus naudoti šį siurblį ilgiau, nes ateityje bus galima bateriją lengvai pakeisti. Be to, įsigiję papildomą bateriją galėsite siurbti ilgiau - bateriją stotelėje galima įkrauti ir be siurblio. Baterija yra įkraunama per 3 valandas.

Apskritai, „Tefal X-Force Flex 11.60“ yra lengvai prižiūrimas įrenginys - dulkių talpa ir filtras yra lengvai plaunami, įkrovimo stotelė yra pakankamai patogi, o ir grindų plovimo šepetys nekelia galvos skausmo. Galbūt labiausiai erzina tai, kad stotelę naudoti būtina - pats siurblys neturi įkroviklio lizdo.

Apibendrinimui

Patogus efektyvumas - tokiais žodžiais galima apibūdinti „Tefal X-Force Flex 11.60“ dulkių siurblį. Tai yra aukštos klasės prietaisas, puikus namų priežiūros įrankis ir, svarbu, patikimas daiktas. Daugybė elektronikos gamintojų nekreipia dėmesio į galimybes pataisyti įrenginį, kai jis sugenda. „Tefal“ teigia, kad „X-Force Flex 11.60“ yra pataisomas prietaisas. Be to, jis yra labai patogus, lengvas ir galingas, o pakuotėje esantys priedai leis valyti bet kokio tipo grindis, kilimus ir minkštus baldus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()