„Nord Stream“ sprogimas buvo žvėriškas: smūginė banga iki 1200 km, skelbiama iš ko pagaminti vamzdžiai - tai nejuokinga konstrukcija  (6)

„Nord Stream“ suplėšė tokie sprogimai, kurių stiprumas prilygsta žemės drebėjimui - smūginės bangos užfiksuotos iki 1200 km atstumu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-29 „Nord Stream“ sprogimas buvo žvėriškas: smūginė banga iki 1200 km, skelbiama iš ko pagaminti vamzdžiai - tai nejuokinga konstrukcija  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesiant „Nord Stream“ dujotiekius naudojami specialūs vamzdžiai. Dujotiekio operatorės „Nord Stream“ teigimu, jie pagaminti iš 41 mm storio plieno ir padengti iki 110 mm storio betonu. Kiekviena 12 metrų dujotiekio atkarpa sveria apie 24 tonas.

Specialistai teigia, kad norint sugadinti tokias konstrukcijas, reikia daug sprogmenų.

Vamzdynus suplėšė povandeniniai sprogimai, kurių stiprumas prilygsta nedideliam žemės drebėjimui, smūginės bangos buvo užfiksuotos iki 1200 km atstumu. Švedijos seisminio tinklo nario Bjorno Lundo teigimu, sprogimo jėga buvo tokia, kad sabotuoti prireikė daugiau nei 100 kg dinamito arba trotilo.

 

Povandeninių laivų ekspertas H.I. Suttonas pažymi, kad nuotėkis įvyko jūroje tik 70 m gylyje. Todėl jis pasiūlė, kad diversija greičiausiai buvo vykdoma naudojant povandeninius dronus ir narus, o ne povandeninius laivus, kuriuos tokiame gylyje naudoti nepraktiška.

Tomas Sharpe'as, 25 metus tarnavęs Karališkajame laivyne, vadovaudamas keturiems karo laivams, žurnalistams sakė, kad panaudoti žvejybos laivą povandeniniam dronui būtų labai protingas būdas vykdyti slaptą sabotažą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai (6)