[Žinios trumpai] Putinas skelbia neįtikėtiną žinią dėl „Nord Stream 2“  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija yra pasirengusi siųsti dujas į Europą per „Nord Stream 2“ – projektą, dėl politinių priežasčių atidėliotą ir kurį Maskva dabar bando susigrąžinti po neseniai įvykdytų sabotažo veiksmų Baltijos jūroje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-13 [Žinios trumpai] Putinas skelbia neįtikėtiną žinią dėl „Nord Stream 2“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl šio sabotažo, „tarptautinio terorizmo veiksmo“, V. Putino žodžiais, „Nord Stream 1“ tapo netinkamas naudoti, nepaisant to, kad jis nebebuvo tiekimo šaltinis dėl dujų tiekimo nutraukimo rugsėjo pradžioje.

Putinas tvirtino, kad „Nord Stream 2“ gali būti suremontuotas ir pradėti veikti, nors jis niekada ir neveikė, nes Vokietija atidėjo projektą, kaip kerštą po Rusijos karinio puolimo Ukrainoje pradžios.

Rusijos prezidentas, trečiadienį pasirodęs energetikos forume, sakė, kad „Nord Stream“ sabotažas sukuria „pavojingą precedentą“ ir siekia dar labiau užtemdyti santykius su Europos Sąjunga, praneša oficialios naujienų agentūros.

Savo kalboje V. Putinas vengė ką nors kaltinti dėl sabotažo, tačiau kaip pagrindines naudos gavėjas nurodė Ukrainą, Lenkiją ir JAV – pastarąsias dvi šalis, nes jos taps svarbios kaip energijos kilmės ar tranzito šalys.

 

Tačiau jis patikino, kad Rusija galės pateikti savo dujas į pasaulio rinką dėl vis dar atvirų jungčių su Kinija ir Turkija, taip pat atmetė pasekmes naftos eksportui, kuris, jo manymu, išliks toks pat bent iki 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(28)
(-22)

Komentarai ()