[Žinios trumpai] Sprogimas buvo kolosalus! Skelbiami pirmieji „Nord Stream 1“ vaizdai po sprogimo – tiesiog sudraskytas į gabalus, nėra visų 50 metrų (Foto, Video)  ()

Antradienį (spalio 18 d.) paskelbti povandeniniai vaizdai ir vaizdo įrašai parodė dujotiekio „Nord Stream 1“ žalos mastą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-18 [Žinios trumpai] Sprogimas buvo kolosalus! Skelbiami pirmieji „Nord Stream 1“ vaizdai po sprogimo – tiesiog sudraskytas į gabalus, nėra visų 50 metrų (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiausiai 50 metrų dujotiekio buvo sunaikinta. Žalos priežastis tikriausiai buvo sprogimas, kaip manoma, dėl sabotažo.

Naujienų agentūra „Expressen“ pranešė, kad 80 metrų gylyje dujotiekyje „Nord Stream 1“ matomas didžiulis plyšimas ir susisukęs metalas. Vaizdo įrašuose, kurie, matyt, buvo nufilmuoti pirmadienį, matyti, kad trūksta dujotiekio gabalo. Jis gali būti palaidotas po jūros dugnu.

Norvegų bendrovės „Blueye Robotics“ dronų operatorius Trondas Larsenas „Expressen“ sakė: „Tai galėjo padaryti tik ekstremali jėga, galinti sulenkti tokį storą metalą, kaip mes matome“.

 

Larsenas pilotavo povandeninį droną, kuris užfiksavo vaizdo įrašą. Jis pažymėjo, kad taip pat galima pastebėti „labai didelį poveikį jūros dugnui aplink vamzdį“.

Anksčiau Vokietija, Danija ir Švedija atvirai sakydavo, kad tai sabotažo išpuolis. Net Rusija taip pat pareiškė, kad nuotėkė sukėlė sabotažas, ir pradėjo FSB saugumo tarnybos „tarptautinio terorizmo“ tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(4)
(46)

Komentarai ()