„Bloomberg“: Putinas įsiutęs, rengia naują įsakymą – prasidės visuotinis naftos karas  ()

Rusija ruošiasi uždrausti parduoti naftą šalims, kurios prisijungs prie kainų viršutinės ribos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo gruodžio 5 dienos turėtų įsigalioti Vakarų sankcijos rusiškai naftai, numatančios nustatyti žaliavų kainos ribą. Maskva, ne kartą grasinusi sustabdyti „juodojo aukso“ tiekimą šalims, kurios prisijungs prie „kainų lubų“, matyt, ketina tesėti savo pažadą.

„Bloomberg“ sužinojo apie Rusijos Federacijoje rengiamą prezidento dekretą, pagal kurį Rusijos įmonėms ir prekybininkams, perkantiems Rusijos naftą, bus uždrausta vykdyti verslą su juridiniais asmenimis ir valstybėmis, kurios rėmė kainų viršutines ribas.

Agentūros teigimu, draudimas turės įtakos bet kokiam „kainų lubų“ paminėjimui Rusijos žaliavų ir naftos produktų sutartyse.

Kol kas neaišku, kokią įtaką pasaulio rinkai turės „kainų lubos“ ar Rusijos pusės atsako žingsniai, pažymima medžiagoje.

 

Rusijos Federacijos vicepremjeras Aleksandras Novakas patvirtino Maskvos atsisakymą tiekti naftą šalims, kurios nustato viršutinę kainą. Pareigūnas patikino, kad Rusija „perorientuos savo eksportą partneriams, besilaikantiems rinkos kainodaros principų“ arba sumažins gamybą.

Rusijos Federacijos vyriausybė grasina, kad „energetikos sektoriaus politizavimas“ sukels „resursų trūkumą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(18)
(-1)

Komentarai ()