Meksikos įlankoje atsivėrė „vartai į pragarą“: masiškai internete plintančiame vaizdo įraše - milžiniškas povandeninis dujų vamzdyno gaisras (Video)  ()

Vaizdo įrašas, kuriame matomos liepsnos, kylančios iš vandens Meksikos įlankoje, jau peržiūrėtas daugiau nei 47 milijonus kartų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-07-04 Meksikos įlankoje atsivėrė „vartai į pragarą“: masiškai internete plintančiame vaizdo įraše - milžiniškas povandeninis dujų vamzdyno gaisras (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Meksikos valstybinė naftos bendrovė „Pemex“ („Petroleos Mexicanos“) pranešė, kad gaisras kilo povandeniniame dujotiekyje anksti penktadienio rytą (liepos 2 d.), įvykus dujų nuotėkiui.

Ryškiai oranžinės liepsnos buvo apskritos formos, todėl kai kurie žmonės socialiniuose tinkluose jas pavadino „ugnies akimi“.

Gaisras kilo povandeniniame dujotiekyje, kuris jungiasi prie platformos, esančios „Pemex“ „Ku Maloob Zaap“ naftos telkinyje.

Pasak „Pemex“, gaisrui užgesinti prireikė daugiau nei penkių valandų. Bendrovė pranešė, kad sujungimo vožtuvai buvo uždaryti, siekiant sukontroliuoti dujų nuotėkį ir suvaldyti ugnį.

Jam gesinti taip pat buvo pasitelkti specialiai gaisrams gesinti skirti laivai, o bendrovės darbuotojai gaisrui valdyti panaudojo azotą.

„Pemex“ teigė, kad nebuvo pranešta apie sužeidimus, o projekto gamyba nebuvo paveikta, kai dujų nutekėjimas užsidegė apie 5:15 val. vietos laiku. Iki 10:30 val. jis buvo visiškai užgesintas.

 

Bendrovė pridūrė, kad ji ištirs gaisro priežastis.

Meksikos naftos saugos reguliatoriaus ASEA vadovas Angelas Carrizalesas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad incidentas „nesukėlė jokio išsiliejimo“. Jis nepaaiškino, kas dega ant vandens paviršiaus.

„Ku Maloob Zaap“ yra didžiausias „Pemex“ naftos telkinys, kuriam tenka daugiau nei 40 % iš jo per dieną išgaunamos beveik 1,7 milijono barelių produkcijos.

 

„Pemex“ yra viena didžiausių naftos kompanijų pasaulyje, taip pat turi didžiausią skolą iš visų didžiųjų naftos bendrovių pasaulyje – iš viso apie 114 milijardų dolerių.

Be to, tai nebuvo vienintelė didžiulė avarija „Pemex“ istorijoje: 2019 m. 137 žmonės žuvo dėl dujotiekio sprogimo Tlahuelilpan mieste Meksikos Hidalgo valstijoje.

Incidentas buvo didžiausias šalies dujotiekio sprogimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()