Dėl ko apžvalgininkai taip giria „Xiaomi Mi“ išmaniąsias svarstykles ir kokiais atvejais jos nebus tinkamos (Video)  ()

Mūsų sveikata ir išvaizda mums yra nepaprastai svarbūs dalykai. Turime rūpintis savimi, o tam įprastai pasitelkiama visa eilė priemonių. Tarp jų yra ir svarstyklės, o šiuolaikinės išmaniosios svarstyklės turi itin daug įdomių galimybių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-29 Dėl ko apžvalgininkai taip giria „Xiaomi Mi“ išmaniąsias svarstykles ir kokiais atvejais jos nebus tinkamos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos iš pačių populiariausių pasaulyje išmaniųjų svarstyklių yra „Xiaomi Mi Weight Scale“. Tai išskirtinės svartyklės - lyginant su brangiausiais analogais  pasaulyje praktiškai niekuo nenusileidžia savo galimybėmis, o kainuoja kelis kartus pigiau. 

Geros išmaniosios svarstyklės gali kur kas daugiau nei viena pasakyti jūsų svorį, bet ar tikrai „Xiaomi Mi“ yra pakankamai tikslios ir kokybiškos? Ir kokie jų trūkumai - juk idealių daiktų nebūna? Štai ką apie šį įrenginį gali pasakyti Trustedreviews.com žurnalistai po praktinio išbandymo.

Dizainas

„Xiaomi Mi“ išmaniosios svarstyklės pasižymi klasikine kvadratine forma. Baltos svarstyklės turi užapvalintus kampus ir yra labai plonos. Vos 14,75 cm storio įrenginys nesunkiai tilps po lova, stalčiuje ar vonios kambaryje. Jo beveik ir nepastebėsite.

Štai ekrano tai tikrai nepastebėsite tol, kol ant svarstyklių neužlipsite. Po stikliniu paviršiumi pasislėpęs ekranas yra visiškai nematomas, kai yra neįjungtas. Vos užlipus ant svarstyklių jis įsijungia ir parodo naudotojo svorį. Pačios svarstyklių yra gana stabilios, nes turi gumines kojeles.

Apskritai, svarstyklių dizainas nėra toks jau svarbus, tačiau „Xiaomi Mi“ išmaniosios svarstyklės atrodo labai gerai ir negražiomis jų tikrai nepavadinsi. 

„Xiaomi Mi“ išmaniųjų svarstyklių naudojimas

Išmaniosios svarstyklės reikalauja šiokio tokio nustatymo prieš naudojimą. Jums reikės įstatyti keturias AA standarto baterijas ir į telefoną parsisiųsti „Mi Fit“ programėlę. Tuomet kitoje svarstyklių pusėje reikės kelis kartus nuspausti mygtuką, kad pasirinktumėte norimą matavimo vienetą. Galiausiai, turėsite įsijungti programėlę ir užlipti ant svarstyklių. Tada jos įsijungs ir jūs „Bluetooth“ ryšiu galėsite sujungti „Xiaomi Mi“ svarstykles ir programėlę. Ne taip jau sunku, tiesa?

Į programėlę jums svarstyklės pateiks ne tik svorį, bet ir raumenų masę, kaulų tankį, vandens kiekį, KMI ir kitus svarbius kūno duomenis. Tam paviršiuje ir reikalingi elektrodai - per kūną paleidžiama mažytė, nejaučiama elektros srovė, o tuomet išmatuojama žmogaus varža. Pagal tai apskaičiuojami kai kurie kūno parametrai - panaši technologija naudojama ir profesionalioje įrangoje.

Visi šie duomenys kaupiami „Mi Fit“ programėlėje. Svarstyklės veiks ir su kai kuriomis trečiųjų šalių programėlėmis, tačiau žurnalistai pastebėjo, kad to verčiau ir nebandyti - informacija stringa, o „Mi Fit“ veikia pakankamai gerai. Ši programėlė taip pat jungiasi ir prie „Mi Band“ elektroninių apyrankių, todėl ja galėsite sekti daugelį savo kūno pokyčių ir sporto įpročių.

Programėlė gerai seka progresą, tačiau telefoną reikia turėti po ranką - „Bluetooth“ ryšys neveikia per didelius atstumus. Svarstyklėmis vienu metu gali naudotis keli žmonės. Jie atpažįstami pagal svorį. Jei keli žmonės sveria tiek pat, programėlė paprašys patvirtinti, kas stovi ant svarstyklių. Bandymai parodė, kad jų paklaida - maždaug 200 g, tačiau svarbiausia, kad jų parodymai yra nuoseklūs, todėl savo progresą sekti bus labai lengva.

Bene mieliausia „Xiaomi Mi“ išmaniųjų svarstyklių funkcija - kūdikio svorio matavimas. Įprastos svarstyklės sunkiai susitvarko su mažais svoriais ir „Xiaomi Mi“ nėra išimtis. Tačiau šiam atvejui „Xiaomi“ sugalvojo gudrybę -   įjungus kūdikio režimą pirmiau ant svarstyklių turėsite užlipti jūs, o tada paimti kūdikį. Vaiko svoris bus dviejų matavimų skirtumas, kurį galėsite išsaugoti programėlėje. Kodėl to reikia? Todėl, kad didesnių svorių matavimo tikslumas yra kur kas geresnis, nei mažesnių. 

Verdiktas

„Xiaomi Mi“ išmaniosios svarstyklės yra puikus įrenginys, norintiems sekti savo sveikatos būklę ir progresą - bandymų metu nebuvo jokių nesklandumų, jos veikė puikiai ir be užstrigimų. Naudotis programėle buvo galima lengvai, o informacija joje sudėliota labai aiškiai ir paprastai. Tačiau visi daiktai turi ir minusų, ir pliusų.

Privalumai:

  • Nuoseklūs matavimai - labai lengva stėbėti ilgalaikius masės pokyčius
  • Kūdikio režimas - visos svarstyklės komplikuotai matuoja nedidelės masės objektus, tačiau „Xiaomi Mi“ turi programiškai padaryta galimybę, kaip sumažinti paklaidą iki minimumo. 
  • Kelių žmonių palaikymas - puikiai tinka naudoti šeimoje, kad kiekvienas galėtų sekti savo masės pokyčius
  • Paprastas, modernus ir patogus dizainas - nereikia slėpti nuo svečių akių
  • Sužinomi svarbiausi kūno parametrai - KMI, raumenų, kaulų ir riebalų masė, vandens kiekis organizme ir taip toliau.
  • Patraukli kaina - tai turbūt geriausią kainos/kokybės santykį turinčios svarstyklės visame pasaulyje

Trūkumai:

  • Programėlė veikia tik su „Bluetooth“, todėl telefoną reikia turėti šalia - nepatogumą pajus tie, kurie įpratę viską tvarkyti per „WiFi“
  • Trečiųjų šalių programėlės yra sunkiai suderinamos, tad reikės naudoti „Mi Fit“
  • masės matavimo paklaida siekia apie 200 g, tad svarstyklės netinka labai mažų masės pokyčių matavimui

Šiuo metu „Xiaomi Mi“ išmaniosioms svarstyklėms taikoma nuolaida, tad jos kainuoja €38,32.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()