Kaip pakeisti „Xiaomi Mi Band 3“ kalbą iš kinų į anglų? Kelios gudrybės, kaip daroma visame pasaulyje ir pirkėjų rekomenduojama dar geresnė alternatyva „Mi Fit“ programėlei (Video)  (2)

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Mi Band 3“ tampa vis populiaresnė Lietuvoje, tačiau vis dar kyla klausimų ką daryti su kiniška apyrankės versiją, kaip joje pakeisti kalbą į anglų? Technologijos.lt redakcija gavo skaitytojo paklausimą būtent tokiu klausimu. Tai dažnas klausimas, kuris kamuoja daugelio šalių pirkėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos tik rinkoje pasirodė „Mi Band 3“, ji tebuvo kiniškos versijos ir daugeliui pirkėjų iš viso pasaulio kilo problemų, nes jie tiesiog nesuprato kas apyrankėje yra rašoma.

Dabar jau galima įsigyti tarptautinę „Mi Band 3“ versiją (šiuo metu su 39% nuolaida Kinijoje ji siūloma už €22.62, perkant Lietuvoje kainuoja apie 36€), tad tokios problemos naujiems pirkėjams nelieka. Nebent susigundysite įsigyti kinišką apyrankės versiją - akcijų metu dažniausiai kiniška apyrankė kainuos pigiau nei tarptautinė versija. 

Tad ką daryti, jei pas jus kiniška apyrankės versija o ekrane - hieroglifai? Tuoj po „Mi Band 3“ anonso atsirado ir ganėtinai paprastas šios problemos sprendimo būdas.

Pirmasis būdas, kai pakeisti kalbą

Tereikėjo atlikti keletą žemiau pateiktų žingsnių ir kiniška apyrankės versija pavirsdavo į anglišką:

  • Visų pirma, reikėjo apsilankyti „Mi Fit“, nužingsniuoti į savo paskyros nustatymus ir atjungti „Mi Band 3“ apyrankę. Tuomet išjunkti telefono „Bluetooth“, o programėlę pašalinti.
  • Tuomet sūlyta parsisiųsti modifikuotą programėlės versiją, atidaryti APK failą ir instaliuoti programėlę kaip įprasta.
  • Tada reikėjo įjungti „Bluetooth“, naujai instaliuotoje „Mi Fit“ programėlėje prisijungti prie savo paskyros, nueiti į nustatymus ir prijungti „Mi Band 3“ apyrankę. Maždaug šiuo metu programėlė panorės prisijungti prie įrenginio, todėl reikės paliesti apyrankės ekraną, kai to būsite prašomi.
  • Po maždaug minutės apyrankės programinė įranga atsinaujins ir ji prakalbs anglų kalba. Tačiau modifikuota programėlė, aišku, nėra tokia gera kaip oficiali, todėl po šio žingsnio patariama apyrankę vėl atjungti, programėlę vėl ištrinti ir iš „GooglePlay“ parsisiųsti oficialią „Mi Fit“ programėlę.
  • Visas procesas užtrukdavo apie 10 minučių ir išties nėra sudėtingas. Tereikia atjungti apyrankę, pašalinti programėlę, parsisiųsti modifikuotą programėlę ir leisti apyrankei atsinaujinti, o tada vėl sugrąžinti oficialiąją „Mi Fit“.

Viskas detaliai ir aiškiai parodoma šiame vaizdo įraše:

Tačiau šis būdas iki pat galo suveikia ne visiems. Technologijos.lt skaitytojas jį išbandė, ir jis suveikė dalinai. Įdiegus modifikuotą programėlę, kalba tikrai pasikeičia į anglų. Toliau būtų galima sugrąžinti originalią programėlę ir anglų kalba turėtų išlikti, tačiau čia mūsų skaitytojui iškilo problema - persisiuntus oficialią „Mi Fit“ programėlę, apyrankė automatiškai atsinaujino ir sugrąžino kinų kalbą. Tad jam anglų kalba veikia tik su aukščiau pateikta modifikuota „Mi Fit“  programėle.

Su tokia problematika susidūrė ne tik mūsų skaitytojas, bet ir dalis kitų pirkėjų. Diskusijose taip pat patvirtinama, kad ši modifikuota programėlė suveikia ne visiems ir tai nėra oficialus „Xiaomi“ kompanijos atnaujinimas.

Tolesnis mūsų patarimas: jei turite kinišką „Xiaomi Mi Band 3“ versiją ir dar nebandėte aukščiau aprašyto metodo, tada galite jo kol kas ir nebandyti, o iš karto pereiti prie žemiau pateiktų sekančių alternatyvų.

Tuo atveju, jei išbandėte aukščiau aprašytą metodą, tačiau jis nepadėjo, tada prieš išbandant sekančias alternatyvas, reikia atstatyti originalią programėlės versiją. Tai daroma lygiai tokia pačia veiksmų seka, kaip ir jau aprašėme, tik reikia atsisiųsti šį failą. Kai tai atliksite, išbandykite žemiau aprašytus metodus.

Kiti būdai, kaip pakeisti „Mi Band 3“ kalbą iš kiniškos į anglų
pagal dažniausiai pateiktus vartotojų patarimus, kurie jiems padėjo 

  1. Jau praėjo nemažai laiko to momento, kai į rinką pateko kiniška „Mi Band 3“ apyrankė, tai pats pirmas patarimas yra atsinaujinti „Mi Fit“ programėlę. Labai svarbu, kad jos versija būtų pati naujausia. Daugeliui to pilnai užteko ir apyrankė automatiškai pavirto „kalbančia“ angliškai.
  2. Šis apžvalgininkas ir „Mi Band 3“ apyrankę įsigiję pirkėjai (komentarų skiltyje aut. past.) teigia, kad dabar jau nereikia jokių modifikuotų programėlių ir viskas ko tereikia, kad apyrankė pavirstų angliška, tai pakeisti telefono kalbą. Reikia nustatyti, kad telefono kalba būtų anglų (USA) ir apyrankė informaciją pateikia anglų kalba.
  3. Na ir jei jau niekas nepadeda, tada yra ir trečiasis variantas. „Mi Fit“ programėlė yra gera, informatyvi, tačiau nuo jos visiškai neatsilieka ir kitos programėlės, kurios suderinamos su „Mi Band 3“ apyranke ir pateikia taip pat daug informacijos ir palaiko anglų kalbą. Vienos iš tokių yra „Mi Bandage“ bei „Mi Band Master“. Šiose programėlėse galima nusistatyti norimą kalbą ir kiniška apyrankės kalba pasikeis.

Beje, šio teksto autorius naudoja tik „Mi Band Master“ programėlę, kadangi pastarojoje ir pačioje apyrankėje yra pateikiama daugiau informacijos ir apyrankė yra greičiau suderinama su išmaniuoju telefonu. Žinoma, čia jau yra skonio reikalas, bet ši programėlė veikia tikrai gerai.

Tad tokie būtų kinišką „Mi Band 3“ apyrankės versiją įsigijusių pirkėjų patarimai. Na, o tiems, kurie dar tik planuoja įsigyti šią apyrankę, iškart rekomenduojame pirkti tarptautinę „Mi Band 3“ versiją ir iškart išvengti galimų nesklandumų. Tačiau net ir tarptautinėje versijoje galite išbandyti čia minimas alternatyvias programėles - jos gali patikti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(7)
(3)

Komentarai (2)