Kaip namie ar darbe akimirksniu išnaikinti koronovirusą? Itin efektyviai patalpas dezinfekuojančios antibakterinės UV-C lempos - naikina viską, nuo virusų iki bakterijų ir grybelių bei pirkėjų giriamos apsauginės kaukės už labai padorią kainą (Video)  (10)

Geriausi Aliexpress pasiūlymai:

- Antibakterinė lempa - „Quartz UVC Germicidal Sterilization CFL Ozone Lamp bulb Ultraviolet light E27 base for disinfect bacterial kill corona virus“;

- Antibakterinė lempa su nuotolinio valdymo pulteliu - „Timer Remote Control kit w/ UV Quartz Germicidal Light Table Lamp 25 Watt, disinfect ozone & free, US or EU plug,lock protection“;

- Apsauginės kaukės, 50 vnt. - „50PCS Disposable Protective Mask 3 Layers Dustproof Facial Protective Cover Masks Maldehyde Prevent bacteria anti-virus Masks“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas gi yra antibakterinės lempos ir koks jų veikimo principas?

Pradėkime nuo šiek tiek teorijos.

Praktikoje naudojami ultravioletiniai spinduliai yra skirstomi į tris diapazonus:

  • UV-A – ilgųjų bangų diapazonas 400 nm – 315 nm;
  • UV-B – vidutinio ilgio bangų diapazonas 315 nm – 280 nm;
  • UV-C – trumpųjų bangų diapazonas 280 nm – 100 nm.

Štai šiuo atveju mus labiausiai ir domina UV-C diapazono lempos, kurios pasižymi dideliu germicidiniu poveikiu - gali užmušti net vienaląsčius organizmus, nekalbant apie mikroorganizmus.

Jau gana seniai yra įrodyta, kad ultravioletinių spindulių, kurių bangos ilgis nuo 250 nm iki 270 nm, germicidinis efektas yra didžiausias.

Germicidinis ultravioletinių spindulių veikimas susideda iš ultravioletinių spindulių šviesos absorbavimo, tai atlieka nukleino rūgštys ir baltymai. Absorbuota energija skatina chemines reakcijas ląstelių branduoliuose ir taip naikinami mikroorganizmai.

Kur naudojamos tokios lempos ir ką jos daro?

Baktericidinių lempų naudojimas yra vienas iš efektyviausių būdų, skirtų oro dezinfekcijai. Spinduliavimas skleidžia stipriausią efektą, naikinantį bakterijas, virusus, pelėsius, grybelį sukeliančias bakterijas ir skirtingus mikroorganizmus.

Norint išgauti švarią ir sterilią aplinką patalpose, būtinas baktericidinių lempų naudojimas, tuomet pasiekiamas užtikrintas efektas.

Ir tokios lempos yra naudojamos labai plačiai:

  • Medicinoje: operacinėse, procedūrų kambariuose, akušerinėse palatose, karantino patalpose, odontologiniuose kabinetuose;
  • Poliklinikose;
  • Laboratorijose;
  • Vaistinėse;
  • Farmacijos pramonėje, maisto pramonėje, kosmetikos pramonėje;
  • Viešbučių pramonėje, kulinarijoje.

Taigi, tokios antibakterinės lempos šiuo metu yra kaip niekada reikalingos.

Kaip pasirinkti lempą?

Lempų kiekis patalpoje ir galios parinkimas priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip: patalpos aukštis, forma, didžiausias atspindžio koeficientas paviršiuose (sienos), kambario temperatūros, drėgmės ir dulkių lygio ore.

Bendrai, formulė yra tokia: 1W galia užtenka 1 m², kai lempa dirba 15 min. Čia galima rinktis įvairius variantus ir jei, pavyzdžiui, kambario plotas yra 30 m², o lempos galia 25W, tada ji turės ilgiau padirbėti - 25 min. - kad pasiektų pilną kambaro išvalymo efektą.

UV-C antibakterinė lempa su laikmačio funkcija ir net galimybe generuoti ozoną

  • Dabar ji parduodama nuo 19,45 €;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Tai yra viena populiariausių antibakterinių lempų Aliexpress parduotuvėje ir ją jau įsigijo virš 1 000 pirkėjų, kurie ją įvertino net 4,9 balais.

Čia labai įvertinkite ko jums asmeniškai labiausiai reikia ir tik tada pasirinkite reikiamą lempą.

Galima rinktis 15W arba 25W, visos jos tinka europietiškiems el. tinklams - 220V, E26/W27 cokoliai.

Taip pat galima iškart įsigyti lempai skirtą stovą su europietišku kištuku. Čia taip pat atkreipkite dėmesį, kad paprastesnis modelis turi vieną valdymo mygtuką, o kiti variantai su laikmačiu - 5, 15, 30, 60 min.

Yra variantas ir su mechaniniu laikmačiu. Lempa švies iki 24 val. Čia yra patogu tuo atveju, jei darbovietėje nakčiai paliksite įjungtą lempą ir ji per tą laiką išnaikins kabinete esančius patogenus.

Galiausiai, galima pasirinkti ir tą variantą, kuriame bus nuotolinio valdymo pultelis. Tai taip pat labai pravartus ir naudingas dalykas. Ypač jei pasirinksite UV-C lempą su ozonu.

Taip, galima papildomai pasirinkti ir lempa su ozonu. Tai reiškia, kad UV-C sukurs patalpoje ozoną, kuris yra nuodingas. Todėl tokiu atveju yra BŪTINA palikti patalpas - kaip ir išsivesti naminius augintinius.

Tačiau tokios lempos yra dar efektyvesnės ir ozonas pasiekia tokias patalpų vietas, kurių tiesiog fiziškai negali apšviesti UV-C lempos, ir taip sunaikina patogenus, virusus, bakterijas ir kt.

Visgi, čia yra minusas. Kaip ir minėjome, besidarbuojant lempai - būtina palikti patalpas ir jau baigus jai dirbti, patalpas išvėdinti. Tad čia gerai pagalvoti, kas kiekvienam patogiau ir ko labiau reikia.

P.S: į standartinę UV-C lempą (be ozono poveikio) taip pat negalima žiūrėti. Jos šviesa turi regėjimą žalojantį poveikį ir kai ji įjungta - taip pat geriau apleisti patalpas.

Taigi, su šiais dalykais reikia elgtis atsargiai. Čia ne žaislai ir būtina atidžiai perskaityti naudojimosi instrukciją bei elgtis taip, kaip nurodyta.

UV-C antibakterinė lempa su nuotolinio valdymo pulteliu

  • Dabar ji parduodama nuo 22,68 €;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Iš techninės pusės čia viskas tas pats, kaip ir pirmuoju atveju: garantuojama 8000 švietimo valandų, efektyviausias 254 nm bangos ilgis ir kt.

Tik šiuo atveju galime rinktis tik iš 25W galios lempų ir įsigyti pačią lemputę ar ir jos stovą.

Pastarasis yra su laikmačiu ir dar pakuotėje gausime nuotolinio valdymo pulteli. Patogus dalykas.

Kalbant apie pirkėjų atsiliepimus, tai jie yra labai patenkinti šiomis antibakterinėmis lempomis ir džiaugiasi, kad pardavėjas jas labai gerai supakuoja (foto) - tad iki pirkėjų atkeliauja saugiai ir nepažeistos.

Taip pat tvirtinama, kad jos veikia išties gerai ir nerekomenduojama statyti šalia augalų, nes pastarieji po kelių dienų pradės mirti (foto). Štai keletas lempų nuotraukų: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto, 7 foto.

Tai dvi itin populiarios ir dabar labai dažnai perkamos UV-C lempos, bet jeigu netiko nei vienas iš šių variantų, galite peržiūrėti visą parduotuvės asortimentą - variantų yra ir daugiau, bet jų veikimo principas labai panašus, tik skiriasi papildomos galimybės. 

Apsauginės kaukės

  • Dabar jos parduodamos nuo 31,30 €;
  •  50 % nuolaida;
  • 50 vnt. dėžutė;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Ir kas galėjo pagalvoti, kad vieną dieną Lietuvoje - ir ne tik - medicininės apsauginės kaukės taps deficitu.

Ką gi, tikrai nėra būtina išlaidauti ir iš neaiškių asmenų pirkti nežmoniškai pabrangintas apsaugines kaukes.

Aliexpress parduotuvėje dabar galima už visai padorią kainą įsigyti visą pundą tokių apsauginių kaukių.

Čia galima pasirinkti iš trijų kaukių spalvų: baltos, melsvos ir žalsvos. Kiekvienam pagal skonį. Spalvą apsaugos efektyvumui nedaro jokios įtakos.

Apsauginės kaukės yra pagamintos iš trijų sluoksnių, su dirželiais - patogu užkabinti už ausų ir jas įsigiję pirkėjai tvirtina, kad kaukes dėvėti yra patogu, jos gerai priglunda prie veido ir pro jas kvėpuoti yra lengva.

Tai yra standartinio dydžio apsauginės kaukės: 17 x 9 cm. Taip pat turėkite galvoje, kad tai yra vienkartinės apsauginės kaukės ir jų naudoti visą savaitę negalėsite. Atsižvelkite į tai ir jei tik yra poreikis - tiesiog užsisakykite didesnį kiekį. Bet ir 50 vnt. apsauginių kaukių užteks tikrai ilgam.

Štai keletas patenkintų pirkėjų padarytų nuotraukų: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto, 7 foto, 8 foto, 9 foto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(13)
(8)

Komentarai (10)