„Nokia“ prisijungs prie „Android“ šeimos  (13)

Suomijos telekomunikacijų bendrovė „Nokia“ pranešė, kad kuria nuosavą „Android“ operacinės sistemos modifikaciją. Kompaniją šiam žingsniui pastūmėjo vis labiau didėjanti žemesnių kainų telefonų rinka. Įvairių interneto šaltinių teigimu, kuriamas ir telefonas, kuriame bus naudojama naujoji programinė įranga. Kaip teigiama, „Nokia“ neturėdama telefono su „Android“, praranda pozicijas išmaniųjų telefonų rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prognozuojama, kad ateityje išmaniųjų telefonų rinka pasikeis, o joje dominuos mažiau kainuojantys įrenginiai. Kol brangieji telefonai turėjo didesnę paklausą, tol „Nokia“ bendrovės pajamos kilo dėl sėkmingų „Lumia“ telefonų pardavimų. Tačiau, viskas pasikeitė, „Nokia“ nebesugeba konkuruoti su pigesniais „Android“ OS naudojančiais telefonais.

Norėdama išvengti nuostolių, Suomijos bendrovė kuria savo Google operacinės sistemos versiją, kuri bus paremta atviro kodo „Android“, tačiau joje bus įdiegta kita vartotojo sąsaja bei papildomos programos. Tai turėtų leisti „Nokia“ kompanijai pagerinti kainos ir kokybės santykį ir taip sumažinti atsilikimą nuo dabartinių išmaniųjų telefonų lyderių.

Be abejo, prie šios idėjos taip pat prisidėjo ir naujoji „Android KitKat 4.4“ operacinės sistemos versija. Dėl sumažinto reikalingo operatyviosios atminties kiekio, ši operacinė sistema dabar kuo puikiausiai veiks net su telefonais, turinčiais 512MB darbinės atminties. Tikimasi, kad naujieji, biudžetinio tipo telefonai kainuos mažiau nei šimtą JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: