Baterijų bendrovė paaiškino kaip teisingai įkrauti telefoną: nieko panašaus į „klasikinius“ patarimus  (11)

Baterijos yra daugelio išmanių telefonų Achilo kulnas - telefonus reikia įkrauti kone kiekvieną dieną, o ilgai naudotus tenka ir dar dažniau. Tačiau iš dalies tai yra ir mūsų klaida, nes jas iki šiol įkraudavome neteisingai, skelbia businessinsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprastai manoma, kad išmanaus telefono įkrovimas trumpais periodais įrenginio baterijai pakenks ir kad geriausia telefonus įkrauti tuomet, kai jie beveik išsikrovę. Tačiau tai nėra tiesa, tinklalapyje „Batery University“ skelbia baterijų bendrovė „Cadex“.

Bendrovė teigia, kad mūsų telefonuose esančios ličio jonų baterijos yra jautrios įtampai. Visai kaip žmonėms, ši perteklinė įtampa gali per ilgą laiką gali neigiamai paveikti baterijas. Štai keletas bendrovės patarimų, kurie padės išlaikyti optimalią išmaniojo telefono baterijos būklę.

Nebeįkraukite telefono, kai šis įkrautas

„Battery University“ skelbia, kad telefono įkrovimas, kai jo baterija įkrauta iki maksimumo (taip dažnai nutinka įkraunant per naktį), ją nuolatos palaiko aukštos įtampos būsenoje. Dėl to ličio jonų baterijos išsieikvoja vis sparčiau.

Neįkraukite telefono baterijos iki 100 proc.

„Battery University“ tinklalapyje skelbiama, kad ličio jonų baterijų apskritai neverta įkrauti iki maksimumo. Kur kas geriau telefoną įkrauti keletą kartų per dieną mažais intervalais nepasiekiant maksimalios įkrovimo ribos.
„Battery University“ rekomenduoja telefonus įkrauti tuomet, kai jie praranda 10 procentų. Žinoma, tai daugeliui būtų labai nepraktiška, taigi tiks ir keli trumpesni įkrovimai per dieną. Be to, periodiški įkrovimai leidžia dažniau naudoti tokias funkcijas, kaip GPS, kurių žmonės, tausodami bateriją, įprastai nenaudoja.

Neperkaitinkite telefono

Išmaniųjų telefonų baterijos labai jautrios šilumai. Pavyzdžiui, „Apple“ įkraunant „iPhone“ netgi siūlo nuimti tam tikrus telefono dėklus, kurie gali izoliuoti šilumą. Jei esate įsaulėje, išmaniuosius telefonus patartina uždengti. Tai padės apsaugoti baterijas nuo perkaitimo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(142)
(49)
(93)

Komentarai (11)