Įspūdingos spartos ir išvaizdos „Xiaomi Mi 8“ flagmanas nustebins dviem GPS moduliais, 20 Mpx kamera su dirbtiniu intelektu, 6GB RAM ir itin kokybišku 6,21 colių įstrižainės „Samsung AMOLED“ ekranu (Video)  (1)

Gerai visame pasaulyje žinoma „Xiaomi“ kompanija pristatydama „Xiaomi Mi 8“ išmanųjį telefoną tarsi tyčia praleido „7“ modelį ir nuo šeštojo iškart perėjo prie aštuntojo, tarsi norėdama pasakyti, kad tai visiškai naujas etapas šio Kinijos technologijų giganto vystymosi etape. Ir nors nuomonių yra įvairių, tačiau bendrame išmaniųjų telefonų kontekste racionaliai pasvėrus visus aspektus galiausiai vis tiek tenka pripažinti, jog „Xiaomi Mi 8“ – tai bene iki šiol geriausias kinų kada nors sukurtas išmanusis telefonas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-07-25 Įspūdingos spartos ir išvaizdos „Xiaomi Mi 8“ flagmanas nustebins dviem GPS moduliais, 20 Mpx kamera su dirbtiniu intelektu, 6GB RAM ir itin kokybišku 6,21 colių įstrižainės „Samsung AMOLED“ ekranu (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: aukščiausios klasės 6,21 colių įstrižainės „Samsung AMOLED“ ekranas (1080 x 2248, 402 PPI), 18,7:9 kraštinių santykis, nuo susibraižymų apsaugo pažangus „Corning Gorilla Glass 5“ stiklas.
  • Procesorius: vienas sparčiausių pasaulyje 2,8 GHz taktinio dažnio 8 branduolių centrinis procesorius „Qualcomm Snapdragon 845“.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 630“.
  • Atmintis: 6 GB RAM ir 64 GB, 128 GB arba 256 GB vidinė duomenų atmintis. Išorinės microSD kortelės lizdo nėra.
  • Kameros: galinė integruota dviguba kamera (12 MP, f/1.8, 1/2.55", 1.4µm + 12 MP, f/2.4, 1/3.4", 1.0µm) su dirbtiniu intelektu bei optine stabilizavimo sistema OIS, priekinė 20 MP (f/2.0, 0.9µm) kamera su dirbtiniu intelektu ir specialiu infraraudonųjų spindulių sensoriumi, kurio dėka veikia veido indentikfikavimas atrakinant išmanųjį telefoną.
  • OS: „MIUI 9“ operacinė sistema, sukurta „Android 8.1 Oreo“ platformos pagrindu.
  • Baterija: 3400 mAh talpos baterija, suderinamas su ketvirtosios kartos greitosios įkrovos techniniu sprendimu „Quick Charge 4+“.
  • Autorizacija: infraraudonųjų spindulių veido atpažinimo sistema, piršto antspaudų skaitytuvas.
  • Jungtys: USB C tipo jungtis.
  • Ryšiai: du GPS ryšio moduliai – vienas pirmųjų telefonų su tokiu sprendimu ir labai stipriu GPS signalu, WiFi 802.11ac ir Bluetooth 5.0 ryšio moduliai, palaikomi visi 4G LTE dažniai Lietuvoje.
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, kompasas, barometras.
  • Korpusas: aliuminio rėmas.
  • Išskirtinės savybės: tai vienas iš nedaugelių kiniškų išmaniųjų telefonų, kuris atitinka visus europiečių keliamus reikalavimus, kadangi turi labai spartų „Qualcomm Snapdragon 845“ CPU, „Android 8.1 Oreo“, pilną suderinamumą su „Google“ paslaugomis, į 70 skirtingų kalbų išverstą meniu, įskaitant ir lietuvių.
  • Matmenys ir masė: 15.49 x 7.48 x 0.76 cm; 175 g.

Kaina

„Xiaomi Mi 8“ nėra pat pigiausias išmanusis telefonas iš Kinijos, tačiau šiuo metu jis siūlo bene geriausias technines charakteristikas už pačią mažiausią kainą.

Apžvalgininkai sutinka, kad „Xiaomi Mi 8“ yra labai panašus į „iPhone X“ išmanųjį telefoną. Vis dėlto nepaneigsi, kad „Xiaomi Mi 8“ išmanusis telefonas atrodo gražiai ir išsiskiria galiniu dangteliu, kuris yra dengtas stiklu. Be to, svarbu pabrėžti ir tai, kad rinkoje iš viso galima rasti keturių versijų „Xiaomi Mi 8“: mėlynos, juodos, baltos ir auksinės spalvos.

Kalbėti apie „Xiaomi Mi 8“ spartą net neverta – šiuo metu tai vienas greičiausių telefonų pasaulyje, turintis naujausią flagmanams skirtą procesorių ir 6GB RAM.

Per „Xiaomi Mi 8“ pristatymą daug dėmesio buvo skirta navigacinei sistemai ir teigiama, kad išmanusis telefonas itin greitai gauna duomenis iš palydovų ir puikiai veikia net ir tankiai apgyvendintose vietovėse. Už tai tenka dėkoti integruotiems dviem GPS ryšio moduliams. Pasak gamintojo, tokia GPS konfigūracija garantuoja, kad „Xiaomi Mi 8“ navigacija tikrai veiks bet kurioje pasaulio šalyje.

Telefono gale įtaisytos dvi kameros po 12 MP ir tai atrodo labai panašu ką turi „Mi Mix 2S“ išmanusis telefonas, tačiau „Xiaomi“ kompanija teigia, kad „Xiaomi Mi 8“ telefone yra pagerintas programų lygis.

Bet iš principo „Xiaomi Mi 8“ turi tą patį ką ir „Mi Mix 2S“ – agresyviai apdorojamas portretines nuotraukas ir bendrai itin ryškias nuotraukas.

Nepriekaištingas nuotraukas esant bet kokiam apšvietimui šiuo atveju, žinoma, padeda užfiksuoti įdiegtas dirbtinis intelektas AI.

Pavyzdžiui, dirbtinio intelekto pakalba „Xiaomi Mi 8“ išmaniajame telefone įdiegtos kameros geba identifikuoti net 206 skirtingus fotografavimo scenarijus ir būtent pagal tai automatiškai individualiai parenka geriausius įmanomus nustatymus kiekvienai fotografijai.

Tai matėsi ir per patį „Xiaomi Mi 8“ pristatymą, kai buvo juo darytos nuotraukos lyginamos su „iPhone X“ ir „Huawei P20“. Žinoma, aiškesnis vaizdas būtų gyvai palyginus šių telefonų daromų nuotraukų kokybę.

„Xiaomi Mi 8“ taip pat turi 20 MP priekinę kamerą su fono išsklaidymu ir specialiais vaizdo režimais.

„Xiaomi Mi 8“ taip pat kaip ir „iPhone X“ turės 3D veido atpažinimo technologiją. Ir dėl šios technologijos telefono priekyje „Xiaomi“ kompanija įtaisė specialų veido atpažinimo modulį.

Reikėtų priminti, kad kiti išmanieji telefonai veido atpažinimui įprastai naudoja priekinę kamerą, tad atrakinti „Xiaomi Mi 8“ išmanųjį telefoną bus lengva ir esant menkai apšviestoje aplinkoje. Žinoma, kol kas tai tik spėjimas ir tik laikas parodys kaip viskas veiks.

Taip pat nugarėlėje yra pirštų atspaudų skaitytuvas ir dar vienas toks skaityvuvas yra įtaisytas pačiame ekrane. Šį dalyką tikrai norėsis išbandyti daugeliui, kadangi tai greičiausiai yra išmaniųjų telefonų ateitis.

Tačiau kol kas yra tikėtinos ir tam tikros problemos su pirštų atspaudų nuskaitymu ekrane, jo tikslumu ir greičiau. Gal dėl to „Xiaomi“ kompanija ir paliko jau tradicinį pirštų atspaudų skaitytuvą nugarėlėje. Nors per išmanaus telefono pristatymą viskas veikė puikiai.

„Xiaomi Mi 8“ ekranas yra 6,21 colio įstrižainės FHD+ ir 2248 x 1080 raiškos, o ekrano tipas yra „Super AMOLED“.

Nors atrodo, kad telefonas yra ganėtinai didelis, tačiau jis yra kompaktiškas ir, lyginant su praėjusių metų išmaniaisiais telefonais, „Xiaomi Mi 8“ atitinka 5,5 colių ekrano įstrižainę turinčius senesnius modelius.

„Xiaomi Mi 8“ bus parduodamas keturių versijų: mėlynos, juodos, baltos ir auksinės spalvos.

Taip pat bus galima įsigyti ir telefoną, kuris bus labai panašus į naujausius „HTC“ išmaniuosius telefonus, bus permatomo korpuso ir neturės nugarėlėje pirštų atspaudų skaitytuvo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(4)
(18)

Komentarai (1)