[Žinios trumpai] Vienintelis asmuo JK, kuriam buvo leista vairuoti be teisių, o policija negalėjo pasakyti nei žodžio  (1)

Vairuotojo pažymėjimas yra dokumentas, įrodantis, kad žmogus turi teisę vairuoti automobilį bendro naudojimo keliais. Tačiau jo reikia ne visiems vairuotojams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-09 [Žinios trumpai] Vienintelis asmuo JK, kuriam buvo leista vairuoti be teisių, o policija negalėjo pasakyti nei žodžio  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalienė Elžbieta II vairavo didžiąją savo gyvenimo dalį. Nors ji dažniau buvo matoma ant galinės limuzino sėdynės, jai patiko laisvė, kurią suteikė vairavimas. Karalienė Elžbieta II vairavimą metė tik 2019 metais, praėjus keliems mėnesiams po jos vyro Princo Filipo sukeltos avarijos. Tuo metu visuomenėje pasigirdo kalbos, kad garbaus amžiaus karališkosios šeimos nariams vairuoti nebereikėtų.

Karalienė Elžbieta II buvo vienintelis asmuo Jungtinėje Karalystėje, kuriam buvo leista vairuoti be teisės. Ji išmoko vairuoti 1945 m., būdama 19 metų. Ji buvo oficialiai apmokyta dirbti mechanike ir vairuotoja, tačiau oficialių vairuotojo kursų nelankė ir pažymėjimo niekada negavo.

 

Bėgant metams Karalienė Elžbieta II turėjo nemažai „Bentley“, „Land Rover“ ir „Range Rover“ automobilių. Angliški visureigiai jai labai patiko, nes ji dažnai leido laiką pilyse ir rūmuose toli nuo miesto.

Kaip ji galėjo vairuoti neturėdama pažymėjimo? Karalienei jo nereikia. Niekas net netikrintų, ar ji jį turi. Taip jau yra - monarchas yra aukščiau įstatymų. Karalienė Elžbieta II galėjo keliauti be paso - teoriškai pasai buvo išduodami jos vardu, todėl jai pačiai jo nereikėjo.

 

Tačiau reikėtų pasakyti ir tai, kad jei Karalienė Elžbieta II būtų buvusi prasta vairuotoja, būtų imtąsi priemonių, kad ji nevairuotų. Kokių? Kas dabar pasakys - juk jų neprireikė. Tiesiog buvo žinoma, kad Karalienė Elžbieta II vairuoja labai gerai, todėl tai tiesiog niekada nebuvo problema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (1)