Vairuotojams kelią žvalgys automobiliniai skraidantys robotai (Video)  (4)

Įvairios apie eismo spūstis ar avarijas konkrečiame maršrute perspėjančios navigacijos sistemos ir išmaniesiems įrenginiams skirtos eismo informacijos paslaugos toli gražu ne visada pasiteisina realiomis sąlygomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-02-08 Vairuotojams kelią žvalgys automobiliniai skraidantys robotai (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vairuotojai norėtų savo akimis matyti eismo situaciją už kelių ar net keliolikos kilometrų nuo savo automobilio – aiškiai, realiuoju laiku ir kada tik panorėję, kad galėtų iš anksto pasiruošti įvairiems netikėtumams ir laiku priimtų reikiamus sprendimus.

Tokia galimybė visai nėra fantastiška: bendrovė „Renault“ pristatė automobilio su jame integruotu bepiločiu skraidymo aparatu, atliekančiu kelio žvalgymo funkcijas, koncepciją. „Kwid“ pavadintas automobilis turi nedidelį kvadrokopterį, minisraigtasparnį su 4 sraigtais, kuris, vairuotojui spustelėjus mygtuką valdymo skydelyje, pakyla atsivėrus automobilio stoge įrengtam liukui.

Kvadrokopterį vairuotojas arba keleivis gali valdyti specialiu prie automobilio prietaisų skydelio prijungtu planšetiniu kompiuteriu.

Pranešama, kad šis bepilotis aparatas, transliuojantis savo videokameros fiksuojamą vaizdą į sensorinį valdymo ekraną, gali arba sekti paskui automobilį, arba skristi į priekį iš anksto suprogramuotu maršrutu. Prireikus nutraukti žvalgybą šis aparatas vienu mygtuko spustelėjimu automatiškai grįžta į automobilio stogo užpakalinėje dalyje paslėptą savo angarą.

Koks galėtų būti šio kvadrokopterio skrydžio nuotolis ir kaip ilgai jis galėtų išbūti ore, neskelbiama.

„Renault“ atstovų teigimu, dviviečiai „Kwid“ automobiliai galėtų pasiekti rinką jau po 2 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(0)

Komentarai (4)