Automobilių pramonė klimpsta vis giliau: meluojama ir dėl kuro sąnaudų? (Video)  (24)

Automobilių pramonė klimpsta vis į gilesnį įtarimų liūną. Naujus gamintojų modelius tyrusi kompanija skelbia, kad realiai mašinos sunaudoja net pusantro karto daugiau kuro, nei skelbiama automobilių charakteristikose. Lietuviai mokslininkai, atlikę eksperimentus, sako kad meluoja ir mašinų kompiuteriai, turintys rodyti degalų naudojimą – rodo maždaug penktadaliu mažesnes sąnaudas, nei jos yra iš tiesų. Melo pramonė – tokia etiketė lipdoma automobilių gamintojams. Ar jūs žinote, kiek meluoja Jūsų automobilis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių gamintojai suvedžioja pirkėjus. Retas vairuotojas, įsigijęs mašiną realiai suskaičiuoja, kiek iš tiesų ji naudoja degalų. O, pasak naujausių tyrimų, tikrai vertėtų.

Užsienio ekspertai patikrinę naujus BMW, Peugeot, Mercedes Benz ir kitus automobilius nustatė, kad jų realios degalų sąnaudos yra maždaug pusantro karto didesnės nei skelbiama charakteristikose.

Maža to, kad skirtumo vairuotojai nepajustų, sukčiauja ir automobilių kompiuteriai, turintys rodyti degalų sąnaudas realiuoju laiku.

Lietuvos mokslininkai atlikę eksperimentus patvirtina parlamentaro žodžius – mašinų kompiuteriai tikrai klysta. Tačiau, pasak ekspertų, nereikia būti naiviems – milijardus skaičiuojantys automobilių gamintojai tikrai apie tai žino.

Kaip ir apie tai, kad skiriasi degalų sunaudojimas laboratorijos testo metu ir realiame gyvenime.

Vaizdo siužetas
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(42)
(8)
(34)

Komentarai (24)