Padangių monstras atgimsta! Slaptoje vietoje Ukraina vykdo tiesiog grandiozinį projektą už 500 mln. eurų (Foto, PAPILDYTA)  ()

Didžiausio pasaulyje lėktuvo užbaigimas kainuos pusę milijardo eurų. Vokietijos oro uostas savanoriškai padėjo juos surinkti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-08 Padangių monstras atgimsta! Slaptoje vietoje Ukraina vykdo tiesiog grandiozinį projektą už 500 mln. eurų (Foto, PAPILDYTA)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „Antonov“ generalinis direktorius Jevgenijus Gavrilovas sakė, kad šiuo metu vyksta naujojo lėktuvo An-225 „Mriya“ statyba, jis jau paruoštas 30 proc., praneša „Bild“.

„Darbai vykdomi slaptoje vietoje. Antrasis An-225 bus aprūpintas ir naujomis dalimis, ir sunaikinto orlaivio dalimis", – sakė jis.

Leidinio duomenimis, darbų kaina siekia 500 milijonų eurų. Tarptautinis Leipcigo/Halės oro uostas, kuris iki 2022 metų vasario reguliariai priimdavo didžiausią pasaulyje lėktuvą, nusprendė prisijungti prie lėšų rinkimo. Oro uoste bus parduodami suvenyrai, įskaitant An-225 modelius, su pažadu, kad visos pajamos bus skirtos milžino užbaigimui.

Įdomu tai, kad 2016 metais „Antonov“ vadovybė patikino, kad antrasis „Mrijos“ egzempliorius yra paruoštas 60–70 proc. Nebaigtas antrasis lėktuvas – fiuzeliažas ir sparnai išliko įmonėje nuo SSRS laikų.

Priminsime, kad lėktuvas buvo sunaikintas Hostomelio oro uoste pačią pirmąją Rusijos įsibrovėlių invazijos dieną. Tuo metu „Ukroboronprom“ pranešė, kad orlaivio restauravimas kainuotų daugiau nei 3 milijardus dolerių ir užtruks ilgai.

 

Gegužę Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėjo apie planus atkurti „Svajonę“. Jo skaičiavimais, transporterio statyba kainuos apie 800 mln. USD.

Spalį Ukrainos žvalgyba (SBU) pasidalijo kai kuriomis An-225 sunaikinimo tyrimo detalėmis. Tyrimo metu paaiškėjo, kad „Antonov“ pareigūnai nepaisė valdžios įspėjimų dėl pavojaus sunaikinti lėktuvą. Be to, pavieniai įmonės darbuotojai neleido Ukrainos kariuomenei organizuoti Hostomelio aerodromo apsaugą.

PAPILDYTA

Į šią publikaciją sureagavo ir „Antonov“ spaudos tarnyba, paskelbusi pareiškimą feisbuke. Panašu, kad „Bild“ ir kita žiniasklaida „padarė netikslumą“. 

 

Kol kas dar anksti kalbėti apie konkrečias lėktuvo užbaigimo išlaidas, o 500 milijonų eurų – tik apytikslis skaičius. 30 % rodiklis iš tikrųjų susijęs su komponentų prieinamumu, kuriuos „ekspertų vertinimu“ galima panaudoti kuriant antrąją „Svajonę“. O dabar kas vyksta atkūrimo procese, yra antrojo An-225 „Mriya“ lėktuvo užbaigimo projektavimo darbai.

„Antonov“ spaudos tarnybos žinutė baigiama fraze – „Išsamesnė informacija bus išplatinta po Ukrainos pergalės kare“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()