Kinijos laivas užfiksavo numanomą dingusio lėktuvo signalą  (1)

Kinų patrulinis laivas, ieškantis Malaizijos oro linijų skrydžio 370 ženklų pietinėje Indijos vandenyno dalyje, užfiksavo 37,5 kHz signalą, praneša naujienų agentūra Xinhua.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-04-05 Kinijos laivas užfiksavo numanomą dingusio lėktuvo signalą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai standartinis žymeklių dažnis“ abiejų vadinamųjų juodųjų dėžių – pilotų kabinos garso įrašų ir skrydžio duomenų fiksatoriaus, sakė Anishas Patelis, žymeklių gamintojų Dukane Seacom prezidentas.

„Jie identiški.“

Bet ekspertai perspėja, kad dar nėra patvirtinta, kad signalas siejamas su dingusiu lėktuvu.

„Kol kas negalime patvirtinti tokios informacijos,“ e.laiške teigė Joint Agency Coordination Centre atstovas spaudai.

„Tai gali būti įvairūs dalykai,“ sakė okeanografas Simonas Boxallas, pažymėjęs, kad tokį dažnį skleidžia įvairūs instrumentai.

„Vykdydami paieškas, aptikome daug klaidingų ženklų,“ CNN pažymėjo okeano ir žemės mokslų lektorius iš Southamptono universiteto. „Tikrai norėčiau, kad šie duomenys pasitvirtintų.“

Bet jei tai išties pasirodys esantis tyrėjų paieškų tikslas, „tada tikimybė atgauti lėktuvą – ar bent jau juodąsias dėžes – išauga nuo vienos iš milijono iki beveik užtikrintos,“ sakė jis.

Bet priduria, kad „tai gali būti klaidingas signalas“.

CNN aviacijos analitikas Davidas Soucie'is nebuvo toks skeptiškas. „Tai pingeris,“ sakė lėktuvų katastrofų tyrimo ekspertas. „Dariau tai daug metų ir nesugalvoju, kas dar tai galėtų būti.“

Xinhua pranešė, kad Haixun (tariama „hai šuen“) 01 patrulinis laivas užfiksavo signalą, kai jo koordinatės buvo maždaug 25 laipsniai pietų platumos ir 101 laipsnis rytų ilgumos. „Dar nenustatyta, ar tai siejasi su dingusiu lėktuvu“ sakoma pranešime.

Pranešimas paskelbtas praėjus beveik mėnesiui po MH307 dingimo, ir tą pačią dieną, kai dabartinis Malaizijos transporto ministras Husseinas Hishammuddinas paskelbė apie trijų komitetų, skrydžio dingimo aiškinimuisi, sukūrimą.

Fizinių įrodymų paieškos tęsiasi – tiek Indijos vandenyno paviršiuje, tiek gelmėse.

Britanijos povandeninis laivas HMS Tireless dabar yra paieškų rajone, sakė Hishammuddinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)