Jau dega ir Maskva! Paslaptingi gaisrai pasiekė sostinę, kilo toks didelis gaisras, kad sulėkė VISOS gaisrinės su kopėčiomis (Video)  ()

Gaisras apėmė kelis pastato aukštus, kuriuose gali būti daug lankytojų. Norėdami juos išgelbėti, ugniagesiai paprašė visų Rusijos sostinėje esančių gaisrinių mašinų su kopėčiomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 3-iosios rytą Maskvoje užsidegė biurų centras „Grand Setun Plaza“, praneša TASS. Gaisras apėmė pastatą nuo pirmo iki ketvirto aukštų. Gelbėtojai į gaisro vietą iškvietė 15 greitosios pagalbos automobilių.

„Bazės“ teigimu, verslo centre lankytojų daug, evakuacijos kelius uždarė gaisras. Kai kurie pastate užblokuoti žmonės užlipo ant stogo. Kiti yra penktame, šeštame ir septintame aukštuose. Norėdami juos išgelbėti, ugniagesiai paprašė visų Maskvoje esančių automobilių su aukštomis kopėčiomis.

Gaisras buvo priskirtas aukščiausiam – penktajam – sudėtingumo laipsniui. Gesinant ugnį gali dalyvauti ir ugniagesių traukinys, nes biurų centras yra šalia geležinkelio.

„Bazė“ pažymi, kad gaisras kilo, kai užsidegė centrinio įėjimo apdailos medžiagos. Greitosios pagalbos tarnybų šaltiniai teigė, kad priežastis gali būti padegimas.

Kitas didelis gaisras kilo birželio 3-iosios rytą Naberežnyje Čelnuose, Rusijoje. „Altyn Polymer“ įmonės teritorijoje 1000 kvadratinių metrų plote dega gumos ir plastiko sandėliai.

 

Pastaruoju metu Rusijoje nuolat kyla stiprūs gaisrai įvairiuose objektuose, įskaitant ir karinius.

Gegužės 21 d., Žukovskio mieste netoli Maskvos, Centrinio aerohidrodinamikos instituto (TsAGI) teritorijoje, kilo stiprus gaisras. Ten yra didžiausias Rusijos Federacijos aviacijos ir astronautikos tyrimų centras.

Balandžio pabaigoje Krasnojarske esančios gynybos įrenginių gamyklos „Krasmash“ teritorijoje kilo didelio masto gaisras. Ugnis, apėmusi penkis tūkstančius kvadratinių metrų, įsiplieskė šaldymo įrenginių parduotuvėje.

Po kelių dienų žiniasklaida pranešė apie gaisrą Dmitrijevskio chemijos gamykloje Kinešmos mieste, Ivanovo srityje, kuri yra didžiausia pramoninių tirpiklių gamintoja Rusijos Federacijoje. Jį išprovokavo elektros iškrova išsiliejus acetonui.

 

Taip pat balandžio 21 dieną didelis gaisras kilo Tverėje. Degė Rusijos Federacijos aviacijos ir kosmoso gynybos pajėgų Centrinis tyrimų institutas. Jis žinomas kaip dalyvavęs kuriant raketų sistemą „Iskander“, taip pat kaip „Stealth“ sistemų kūrėjas „Su-27“ ir „Tu-160“ lėktuvams.

Be to dar pranešta apie gaisrą, apėmusį bendrovės „Transneft“ naftos sandėlį Rusijos Brianske. Liudininkų teigimu, prieš gaisrą pasigirdo galingas sprogimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()