[Žinios trumpai] Labai geras posūkis „Azovstal“ istorijoje: V.Zelenskis paaiškino, kodėl Rusija nebegali pakenkti Azovo kariams - pati sau surišo ranka  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad Rusai nelaisvėje laiko 2,5 tūkstančius iš „Azovstal“ išvežtų Mariupolio gynėjų. Žmonės nerimauja, kad jie gali būti kankinami, tačiau Zelenskis teigia, kad Rusija to nedarys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-07 [Žinios trumpai] Labai geras posūkis „Azovstal“ istorijoje: V.Zelenskis paaiškino, kodėl Rusija nebegali pakenkti Azovo kariams - pati sau surišo ranka  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis teigia, kad „Azovstal“ gynėjai tapo „viešais kaliniais“. Taip, pasak Zelenskio, Rusija surišo sau rankas ir dabar nebegali kankinti Ukrainos karių, nes tai būtų akivaizdu. Iš „Azovstal“ gamyklos išvežti Mariupolio gynėjai naudojami propagandos tikslais.

Zelenskis rimtai nevertina apsišaukėliškos Donecko respublikos ir rusų pasisakymų apie „Azovstal“ gynėjų ateitį. Pasak jo, priešas tiesiog taip bando pasirodyti, pademonstruoti savo galią. Tačiau grasinimai yra labai rimti.

Apsišaukėliškos Donecko Liaudies Respublikos lyderis Denisas Pušilinas teigia, kad kariai iš „Azovstal“ nebus keičiami į rusų karo belaisvius. Pasak jo, su karo belaisviais „dirbama“, renkami įrodymai, o vėliau vyks tribunolas. Jis teigia, kad užsieniečiams, kurie buvo „Azovstal“ gamyklos rūsiuose, irgi gresia mirties bausmė, nes „jie vykdė monstriškus nusikaltimus“.

 

Iš tikrųjų, pagal tarptautinę teisę „Azovstal“ gynėjų nėra už ką teisti, nebent pavyktų įrodyti jų individualius nusikaltimus. Ženevos konvencijos draudžia teisti karius už dalyvavimą kare. Visgi, Rusija Donecko pseudorespublikos rankomis gali daryti ką nori ir vėliau apsimesti, kad tai - ne jos darbas.

(35)
(6)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: