[Žinios trumpai] Zelenskis atskleidė, ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos paliks Severodonecką ir kodėl jos vis dar ten  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išaiškino, ar kariuomenė iš Severodonecko bus išvesta. Sprendimas dėl šio miesto priklauso nuo to, kaip klostysis ši sudėtinga situacija, tačiau Ukrainos kariuomenė nesitraukia iš savo pozicijų, sakė prezidentas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-07 [Žinios trumpai] Zelenskis atskleidė, ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos paliks Severodonecką ir kodėl jos vis dar ten  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak valstybės vadovo spaudos tarnybos, V. Zelenskis tai pareiškė per pokalbį su žiniasklaidos atstovais.

Pasak V. Zelenskio, padėtis rytuose yra sudėtinga, kaip jis asmeniškai matė vakar lankydamasis Ukrainos kariuomenės priešakinėse pozicijose Zaporižios, Donecko ir Luhansko srityse.

„Mes Severodonecko kryptimi situaciją atlaikome. Jų yra daugiau, jie yra galingesni, bet mes turime visas galimybes kovoti šia kryptimi“, – sakė jis.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar nebūtų tikslingiau išvesti Ukrainos pajėgas iš Severodonecko į geresnes pozicijas, valstybės vadovas pažymėjo, kad po to grįžti į šias pozicijas būtų nuostolingiau.

„Aš esu kariaujančios valstybės prezidentas, todėl mano prioritetas yra kariauti, o karą pakeisti taika ir pergale. Dėl to darau absoliučiai viską“, – pabrėžė jis.

 

V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad karas su šalimi agresore vis dar tęsiasi, todėl nereikėtų pasakoti priešui,  kur ir kiek Ukraina turi karių ir technikos. Tačiau, jo nuomone, ukrainiečiai ir tarptautinė bendruomenė turi žinoti tiesą apie tai, kas vyksta fronte, kas ką žudo ir kankina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: