[Žinios trumpai] Feiginas paaiškino, kodėl Girkinas su žemėmis maišo Šoigu ir FSB nieko nedaro – užkulisiuose vyksta labai įdomūs dalykai  ()

Buvęs prorusiškų kovotojų Donbase lyderis Igoris Girkinas ir toliau tyčiojasi iš Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu. Netikėtus nuolatinius užsipuolimus galima lengvai paaiškinti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-08 [Žinios trumpai] Feiginas paaiškino, kodėl Girkinas su žemėmis maišo Šoigu ir FSB nieko nedaro – užkulisiuose vyksta labai įdomūs dalykai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia tema per „24 kanalą“ kalbėjo Rusijos opozicijos politikas ir visuomenės veikėjas bei teisininkas Markas Feiginas. Jis spėjo, kodėl I. Girkinui buvo leista daryti tokius pareiškimus.

„I. Girkinas nepereis prie „raudonųjų vėliavų“ temos“, – sakė M. Feiginas, kuriam teroristo pareiškimai naudingi.

Apskritai politikas ir visuomenės veikėjas laikosi nuomonės, kad teroristui I. Girkinui apie S. Šoigu leidžiama kalbėti skandalingus dalykus dėl to, kad jis yra buvęs FSB pulkininkas. Jis ateina pas savo kuratorius, kurie leidžia jam „važiuoti“ būtent ant teroristinės šalies Gynybos ministerijos vadovo.

Tokie žmonės turi „stogą“ FSB. Jam tai leidžiama pasakyti.

Jis pridūrė, kad nieko blogo iš I. Girkino negirdėjo nei apie FSB vadovą, nei apie Rusijos saugumo tarybos sekretorių, nei apie patį V. Putiną. Net nebuvo tikslios kritikos tokiu lygiu, jog Kremliaus vadovas nevisiškai užgrobė Ukrainą.

Tačiau dažnai pasigirsta pareiškimų apie Rusijos gynybos ministrą. Sako, „viskas pavogta, stipri korupcija, taip pat nepajėgi ir nemandagi komanda“. Na, taip yra, bet kitas klausimas: „už ką“? Ar tai keičia prasmę apskritai?“ – retoriškai klausė advokatas.

Įdomu ir tai, kad I. Girkinas iš esmės patvirtino Rusijos kreiserio „Moskva“ sunaikinimą Ukrainos raketomis, nors Kremlius oficialiai to nepripažįsta, nes neva priežastis – „užsidegimas nuo nuorūkos“. Akivaizdu, kad iš S. Šoigu jie padarė atpirkimo ožį.

 

I. Girkinas rodo specialiųjų tarnybų poziciją nepavykusios „specialiosios operacijos“ atžvilgiu. „Tai ne mūsų kaltė. Tai kariuomenės kaltė. Na, tegul būna S. Šoigu. Padarykime ką nors kraštutinio“.

Feiginas pažymėjo, kad I. Girkinas yra imperialistas ir Ukrainos užgrobimo šalininkas, tačiau kritika nukreipta iš kitos pusės. Sakoma,- reikėjo geriau vadovauti, tada būtume iš karto užėmę Ukrainos valstybę.

„S. Šoigu yra gynybos ministras. Jis nėra kariškis, „specialiosios operacijos“ plano nevykdo. Šiuo klausimu dirba Generalinis štabas. Jis nėra ekspertas ir niekada to netyrinėjo. Kodėl S. Šoigu turi būti pagrindinis kaltininkas?“ – bando išsiaiškinti kaltinimų logiką M. Feiginas.

 

Jis teigia, kad, žinoma, S. Šoigu kaltas, bet jo kaltė yra ta, dėl kurios galima viešai kritikuoti, kad tuo metu, kai jis ėjo gynybos ministro pareigas, viskas buvo išvogta. Buvo išvogtos sėdynės iš tankų ir pasirodė, kad įranga neveikia, viskas pasenę.

„Jis dėl to kaltas. Yra savų kaltininkų. Manau, kad bus patrauktas atsakomybėn „Rosoboron“ ir daugelis kitų, nors V. Putinas yra pagrindinis kaltininkas. Akivaizdu, kad jis, o ne S. Šoigu, priėmė sprendimą dėl karo, aš esu įsitikinęs“, – sakė M. Feiginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: