[Žinios trumpai] „Azovstal“ belaisviai šimtais siunčiami į Rusiją, ypač užsienio kovotojai – skelbiama, kas čia vyksta  ()

Maskvoje gali būti daugiau nei šimtas žmonių, ypač „užsieniečių, pasidavusių Mariupolyje“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-09 [Žinios trumpai] „Azovstal“ belaisviai šimtais siunčiami į Rusiją, ypač užsienio kovotojai – skelbiama, kas čia vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtai ukrainiečių karo belaisvių iš Mariupolyje esančios „Azovstal“ gamyklos, kurią užgrobė Rusijos kariai, buvo pristatyti į Rusiją „vykdant tyrimo veiksmus“.

Tai pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi šaltiniu Rusijos Federacijos teisėsaugos institucijose.

Anot jos, dabar „teisėsaugos institucijos glaudžiai bendradarbiauja su „Azovstal“ gynėjais“.

Kaip pranešama, Maskvoje gali būti daugiau nei šimtas žmonių, ypač „užsieniečiai, pasidavę Mariupolyje“. Be to, artimiausiu metu kitą dalį Ukrainos karo belaisvių planuojama išsiųsti į Rusiją „po akistatų“, pridūrė šaltinis. Oficialaus šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

„Azovstal“ kariai didvyriškai gynėsi apie du mėnesius, nukreipdami priešo pajėgas ir neleisdami joms judėti kitomis kryptimis. Rusų okupantai sunaikino „Azovstal“, apšaudydami raketomis ir bombomis gamyklos teritorijoje, šaudydami iš artilerijos ir tankų, vykdydami sausumos atakas.

 

Žiniasklaida skelbė, kad iš „Azovstal“ buvo evakuota tik apie 1,7 tūkst. žmonių.

Birželio 6 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad ORDLO teritorijoje gali būti daugiau nei 2500 karo belaisvių iš „Azovostal“ gamyklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: