[Žinios trumpai] Viskas vyko kaip koviniuose filmuose – suskaičiavo, kiek per gelbėjimo misiją Ukraina prarado sraigtasparnių ir kaip buvo padaryta pasala  ()

Žurnalistų teigimu, iš viso į „Azovstal“ buvo išsiųsti 7 sraigtasparniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-10 [Žinios trumpai] Viskas vyko kaip koviniuose filmuose – suskaičiavo, kiek per gelbėjimo misiją Ukraina prarado sraigtasparnių ir kaip buvo padaryta pasala  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per oro prasiveržimą į „Azovstal“ gamyklą Mariupolyje ukrainiečių ginkluotosios pajėgos prarado mažiausiai tris sraigtasparnius, kurių pagalba bandė pristatyti vaistus ir amuniciją.

Tai nurodoma leidinio „Ukrainska Pravda“ medžiagoje su nuoroda į informuotus šaltinius.

Kadangi tuo metu Mariupolį supo rusų įsibrovėliai, galimybė tebuvo oro keliu pristatyti vaistus ir viską, ko reikia. Skrydžiams buvo naudojami kariuomenės sraigtasparniai Mi-8.

Anot ES, iš viso į „Azovstal“ buvo surengtos 7 sraigtasparnių misijos. Sraigtasparniai buvo keliami į orą naktį, jie skrido nedideliame aukštyje ir aplenkdami oro gynybą.

Žurnalistai sužinojo, kad per tokias misijas Ukraina prarado tris sraigtasparnius: penktuoju skrydžiu sraigtasparnis buvo numuštas grupei grįžtant iš Mariupolio.

 

„Septintuoju reisu, mums grįžtant, užsidegė ir okupuotoje teritorijoje nukrito vienas sraigtasparnis. Tada nuo Dniepro buvo pakeltas kitas, gelbėtojų sraigtasparnis, kuris turėjo ištraukti išgyvenusius. Bet jo jau laukė pasala, ir šis sraigtasparnis buvo numuštas iš MANPADS (nešiojamosios raketos „žemė-oras“). Taigi jie dabar guli abu, kaip filmuose, vienas šalia kito“, – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: