Karo ekspertas apie okupantus Gyvačių saloje: „tai savižudžiai, išsigelbėti šansų praktiškai nėra“  ()

Gyvačių salą rusai nušlavė jau pirmą invazijos dieną. Vėliau jiems pavyko čia įsitvirtinti, nors tam reikėjo didelių pastangų. Tačiau karybos ekspertas Oleksandras Kovalenko mano, kad šios pastangos - savižudiškos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-10 Karo ekspertas apie okupantus Gyvačių saloje: „tai savižudžiai, išsigelbėti šansų praktiškai nėra“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvačių salos svarba išaugo po raketinio kreiserio „Moskva“ nuskandinimo balandžio viduryje. Dabar nedidelėje Juodosios jūros saloje yra rusų karių ir technikos, bet jų atvykimas kainavo nemažai - „Bayraktar“ dronai naikino katerius, laivus ir sraigtasparnį. Salą „valė“ ir ukrainiečių „Su-27“.

Kovalenko mano, kad rusai Gyvačių saloje nėra gerai įsitvirtinę. O tie, kurie ten dabar yra, iš esmės yra savižudžiai.

„Apskritai, toks užsifiksavimas į Gyvačių salą yra negalimas, nes tai yra sala ir ją galima sušaudyti. Vienintelis klausimas - kokiais ginklais į ją bus šaudoma. Ten esantis kontingentas yra labai nedėkingose taktinėse ir strateginėse pozicijose, todėl rusų kariai yra tarsi savižudžiai“, teigė karybos ekspertas.

 

Kovalenko teigia, kad sala yra svarbi Rusijai, nes čia dislokavus galingas raketų sistemas galima kontroliuoti laivybą ir oro erdvę visame regione. Čia dislokuotos priešlėktuvinės gynybos sistemos dengia rusų laivus Juodojoje jūroje.

(32)
(2)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: