[Žinios trumpai] Rusijoje vyksta įdomūs dalykai: ryškėja naujas jėgos elitas. Jam vadovauja jau nebe Putinas su Šoigu  ()

Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Gordonas mano, kad Igoris Strelkovas yra slapto klano, norinčio nuversti Putiną, dalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-13 [Žinios trumpai] Rusijoje vyksta įdomūs dalykai: ryškėja naujas jėgos elitas. Jam vadovauja jau nebe Putinas su Šoigu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diversantas Igoris Strelkovas yra įtakingos jėgos grupės, norinčios nuversti Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną, dalis, mano Dmitrijus Gordonas.

Rusijos Federacijos FSB rezervo pulkininkas, diversantas Igoris Strelkovas (tikrasis vardas Girkinas) turi labai rimtą „stogą“. Tai suteikia jam galimybę viešai ir aštriai kritikuoti aukščiausią Rusijos Federacijos vadovybę dėl karo pralaimėjimo Ukrainai.

Tokią nuomonę televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje išsakė žinomas Ukrainos žurnalistas, žiniasklaidos vadovas Dmitrijus Gordonas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Strelkovas viešai išsako gana objektyvią informaciją apie karą. Ir tai labai krenta į akis įnirtingo melo, kurį transliuoja Kremliaus propagandos mašina, fone.

„Žiūriu, ką sako Girkinas... Labai smalsu... Man patinka tai, ką jis sako. Jis sako Putinui ir rusams: Nuleiskite vandenį, jūs pralaimėjote... Girkinas, matyt, atstovauja tam tikram klanui, tam tikram Kremliaus bokštui, kuris šiandien nori nuversti Putiną ir perimti iniciatyvą“, – sakė Gordonas.

Be to, jis pabrėžė, kad Girkinas išlieka Ukrainos priešu.

„Girkinas, žinoma, yra toks pat rusų fašistas kaip ir Putinas. Toks pat karo nusikaltėlis, kaip ir Putinas. Mes gerai prisimename, ką jis veikė Ukrainoje 2014-2015 metais“, – sakė žurnalistas.

Pažymėtina, kad panašios nuomonės apie Strelkovą-Girkiną laikosi ir žinomas Bulgarijos žurnalistas Hristo Grozevas. Jis laiko jį neoficialiu kai kurios valdžios elito grupės Rusijoje atstovu. Įtakingų „globėjų“ dėka Strelkovas leidžia sau karą prieš Ukrainą vadinti karu, nebijo aštriai kritikuoti karinę-politinę Rusijos Federacijos vadovybę, įskaitant prezidentą Vladimirą Putiną ir gynybos ministrą Sergejų Šoigu.

 

Pastarąjį jis vadina išskirtinai „faneriniu maršalu“. Svarbu pažymėti, kad Girkinas kritikuoja Kremlių ne dėl paties karo, o dėl netinkamo elgesio. Jis nepripažįsta Ukrainos valstybingumo ir pasisako už Ukrainos padalijimą į „mažąją Rusiją“, „naująją Rusiją“ ir kitus netikrus darinius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(11)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: