[Žinios trumpai] Tai šokas Rusijai - „Harpoon“ ne šiaip nuskandino vilkiką: sudaužyta visa Juodosios jūros strategija, sala pasmerkta  (1)

„Ukraina pademonstravo, kad dabar turi pakankamai daug raketų „Harpoon“ ir gali  netaupyti pinigų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Priešlaivinių raketų „Harpoon“ ataka prieš Rusijos laivą „Vasilijus Bekhas“, yra ne tik priešo dalinio sunaikinimas. Dabar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nebereikia išlaipinti karių Gyvačių saloje, kad išmuštų priešą iš ten. Viskas jau kontroliuojama“.

Po to, kai buvo sunaikintas raketinis kreiseris „Moskva“, rusai suprato, kad Ukraina vis dar turi „Neptūno“ raketų pajėgumų, tačiau nežinojo, kiek Ukraina turi R-360 raketų. Po „smegenų šturmo“ perkeltine, o ne tiesiogine to žodžio prasme, jie padarė išvadas, kad R-360 Ukrainoje trūksta, jų yra mažai, todėl Ukraina gali jas panaudoti keliais atvejais: arba labai svarbiam objektui, pvz. raketų kreiseris „Moskva“ arba desantiniam laivui, jei kiltų desanto išlaipininimo pavojus.

Šiuo atžvilgiu, saugumo sumetimais, įsibrovėliai iš tariamos „Neptūno“ sunaikinimo zonos patraukė savo antros ir trečios eilės karo laivus, nebijodami pradėjo naudoti ketvirtosios eilės laivus, pristatant personalą, įrangą ir amuniciją į Gyvačių salą. Tikėdami, kad niekas nenaudos deficitinės raketos R-360 nedideliam laivui ar vilkikui.

Pasinaudoję šia galimybe, okupantai sugebėjo į Gyvačių salą perkelti didelį kiekį technikos, įrengti sluoksninę oro gynybą, ir tai darė iki šiol. Kol dvi raketos „Harpoon“ nepataikė į „Vasilijų Bekhą“. Dvi raketos laivui, kurio tūris yra 1670 tonų, nors „Harpoon“ efektyviai naudojamos prieš laivus, kurių talpa iki 5 tūkst. tonų.

 

Tai yra, Ukraina ne tik pademonstravo, kad dabar turi pakankamai daug raketų „Harpoon“ ir gali  netaupyti pinigų, ji gali ne tik sugadinti Rusijos antžeminius taikinius, bet garantuotai juos sunaikinti.

Ir čia iškyla klausimas. O kaip dabar su Gyvačių salos įsibrovėlių grupės aprūpinimu? Juk dabar ten plaukiantys laivai yra savižudžiai. Ten esantys okupantai be atsargų ir paramos laikui bėgant yra pasmerkti.

 

Ar jie surengs gelbėjimo misiją į Gyvačių salą? Ar bandys prasiveržti pas juos? Su vandeniu ir duona?

Taigi kyla klausimas: kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų išlaipinti kariuomenę Gyvačių saloje, atlikti kažkokią operaciją, kad atgautų jos kontrolę, jei vis tiek viskas kontroliuojama?! Be to, kontrolės laipsnis artimiausiu metu dar labiau padidės. Bet apie tai vėliau.

Šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(233)
(4)
(229)

Komentarai (1)