[Žinios trumpai] Lenkiją užkniso Rusijos apšaudymai prie pat jos sienų: siūlosi pati uždaryti Ukrainos oro erdvę  ()

Rusija pradeda raketų smūgius prie Lenkijos sienos, siekdama sunaikinti sandėlius su naujais ginklais iš Vakarų šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija gali užtikrinti vakarinių Ukrainos regionų oro gynybą, jei Rusija tęs raketų atakas. Apie tai interviu „Onet“ kalbėjo brigados generolas ir buvęs šalies Nacionalinio saugumo biuro vadovas Stanisla Kozei.

Jis pabrėžė, kad Rusijos smūgiai yra labai arti Lenkijos sienos. Ukrainos kariuomenė, palyginti su Rusijos invazijos pradžia, tapo daug galingesnė, visų pirma dėl partnerių pateiktos modernios užsienio įrangos. Rusija tuo pat metu naudoja pasenusias karines technologijas, kartais net sovietines, tačiau vis tiek kelia didelį pavojų dėl savo didelio kiekybinio pranašumo.

„Turime priežastį pasirūpinti prevenciniu draudimu ir pranešti apie tai Rusijai. Jei ji nenustos atakuoti mūsų sienos tolimojo nuotolio raketomis, bet kurią dieną galime įvesti priešraketinę gynybą virš Ukrainos vakarų", – aiškino Stanislavas Kozei.

Jis pridūrė, kad Rusijos kariai bando sunaikinti karinės technikos iš Vakarų atsargas, kurias ukrainiečiai slepia prie vakarinės sienos. Anot generolo, NATO turėtų numušti raketas, skriejančias strateginės aviacijos pagalba. Tačiau toks žingsnis gali paskatinti konflikto eskalaciją.

Stanislavas Kozei mano, kad Rusija jau pralaimėjo karą su Ukraina strateginiu ir politiniu lygmeniu. Šalis agresorė iš šios padėties išeis labai susilpnėjusi tiek karine prasme, tiek tarptautinėje arenoje, o Rusijos piliečių gyvenimo lygis pablogės.

Kartu lenkų generolas atkreipė dėmesį į tai, kad Rusija užėmė apie 20% Ukrainos teritorijos ir toliau lėtai veržiasi į priekį Ukrainos rytuose.

 

Jei RF ginkluotosioms pajėgoms pavyks užimti Donbasą, jos patrauks link Odesos ir atkirs ukrainiečius nuo Juodosios jūros. Jei Rusija visiškai nugalės Ukrainą ir Baltarusijos pavyzdžiu sukurs marionetinę vyriausybę, ji gali siųsti savo karius į Lenkiją ir Baltijos šalis, o Rusijos Federacijos piliečiai sutiks toliau kovoti ant euforijos bangos.

Pasak eksperto, Rusijos pergalė Donbase dar nėra savaime suprantama išvada, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugeba atstumti įsibrovėjus keliomis kryptimis:

„Tai priklauso nuo Vakarų. Kiek jie bus ryžtingi, kiek ilgai ir kiek rems Ukrainą. Ir aš kalbu ne tik apie dabartinę paramos formą, bet ir apie galimą platesnę operatyvinę intervenciją."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(9)
(140)

Komentarai ()