Tai būtų kietas smūgis Rusijai! Ekspertas skelbia, kad Lenkija tikrai gali numušti Rusijos lėktuvus ir uždaryti dangų, tačiau čia svarbiau kai kas kita  ()

Lenkija, kaip ir Rumunija, turi galią uždaryti dangų virš vakarinių Ukrainos regionų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 Tai būtų kietas smūgis Rusijai! Ekspertas skelbia, kad Lenkija tikrai gali numušti Rusijos lėktuvus ir uždaryti dangų, tačiau čia svarbiau kai kas kita  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė karo ekspertas Aleksandras Musienko.

Jis priminė, kad tokie siūlymai buvo pateikti dar kovą ir balandį, kai buvo kalbama apie NATO taikos palaikymo misijos dislokavimą teritorijose, kuriose nebuvo aktyvių karo veiksmų, taip pat buvo svarstomas „dangaus uždarymo“ koncepcijos variantas.

„Teoriškai, jei pažiūrėtumėte į Lenkijos oro gynybos sistemas, jos turi tokius pajėgumus. Ji turi „Patriot" oro gynybos sistemas, kaip ir Rumunija. Šios šalys gali perkelti savo sistemas ir atlikti dalinio stebėjimo bei dangaus dengimo funkciją“, - paaiškino Musienko.

 

Jis pabrėžė, kad tokia galimybė yra teorinė. „Būtina atsižvelgti į Aljanso pozicijas šiuo klausimu, taip pat JAV, kur šios sistemos gaminamos, poziciją“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()