[Žinios trumpai] Neįtikėtina, bet faktas: Ukraina gavo „techninę ir finansinę paramą“ iš Rusijos, dėkoja už tokias dovanas (Foto)  ()

Ukrainos kariai fronte gavo naują trofėjų – BMP-2 ir šiek tiek „finansinės pagalbos“ iš Rusijos okupantų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-21 [Žinios trumpai] Neįtikėtina, bet faktas: Ukraina gavo „techninę ir finansinę paramą“ iš Rusijos, dėkoja už tokias dovanas (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija išlieka viena iš pagrindinių ginklų tiekėjų Ukrainai. Tiesa, rusai tai daro prieš savo valią. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 10-oji kalnų šturmo brigada iš užpuolikų atėmė ginkluotųjų pajėgų šarvuotą mašiną.

Detalės ir vaizdinė medžiaga buvo paviešinta oficialioje Ukrainos brigados „Facebook“ paskyroje birželio 19 d. rytą.

„Mūsų brigada gavo lendlizo pagalbą iš Rusijos pėstininkų kovos mašinų pavidalu ir papildomą finansinę 11 Rusijos rublių sumą. Esame labai dėkingi“, – rašė kariškiai.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankose buvo veikianti pėstininkų kovos mašina BMP-2, verta kelių dešimčių milijonų rublių. Ji skirta gabenti kariuomenę intensyvių karo veiksmų zonoje. Jos įgulą sudaro trys žmonės: vairuotojas, ginklininkas ir vadas. Automobilis gali gabenti iki 7 karių. Pastarieji turi galimybę šaudyti per specialias korpuso skylutes.

BMP-2 apginkluotas 30 mm patranka ir kulkosvaidžiais. Jame taip pat gali būti 9K111 arba 9K113 prieštankinė sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: