[Žinios trumpai] Arestovičius perspėjo, kad po Ukrainos atakos Kremlius žiauriai įsiutęs, Ukraina ruošiasi didžiulei Rusijos reakcijai  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad Ukrainos atakos prieš rusų gręžimo platformas Juodojoje jūroje gali iššaukti skaudų atsaką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius ragina Kyjivo gyventojus neignoruoti perspėjimo signalų. Ukraina sėkmginai sunaikino vadinamuosius „Boiko bokštus“ - gręžimo platformas, kurias Rusija pavogė dar 2014 metais. Rusijai, aišku, tokia ataka atrodė neteisėta ir negalima, bet jos niekas prieš tai ir neatsiklausė. Arestovičius teigia, kad platformose tuo metu buvo 109 žmonės, daugiausia kariškiai.

Tos platformos buvo militarizuotos - turėjo žvalgybos įrangą, pakrančių apsaugos dalinius. Bet kuriuo atveju, karo metu tai - įprasti taikiniai. Arestovičius teigia, kad Ukraina atakavo ir Gyvačių salą - „Buvo daug dūmų. Labai gražių dūmų. Tiek daug dūmų, kad net sunku apskaičiuoti nuostolius“.

Pasak Arestovičiaus, po šių atakų rusų karo laivai pateko į nemalonią situaciją. „Žaidimo taisyklės visiškai pasikeitė. Dabar jiems teks atsigauti po šoko ir ieškoti savanorių, kurie į Gyvačių salą nugabentų krovinius ir amuniciją“, teigia Arestovičius.

Tačiau prezidento patarėjas perspėja, kad tokios atakos gali iššaukti didžiulę Rusijos reakciją. Vėl gali būti atakuojami sprendimų priėmimo centrai Kyjive.  Bet tai - rizika, kurią ukrainiečiai turi prisiimti. Kovoti su priešu jo nepykdant tiesiog neįmanoma.

 

„Boiko bokštai“ buvo apie 100 km nuo Odesos ir 150 km nuo Krymo. Ukrainos ekonominėje zonoje. Tačiau Rusijos Federacija ten nuo 2014 metų išgavo dujas, kurios techniškai buvo Ukrainos nuosavybė. Be to, platformos buvo naudojamos ir žvalgybai.

(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: