[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia pavojingą situaciją: Putinui skubiai reikia, kad Baltarusija atidarytų antrąjį frontą, asmeniškai vyksta į Baltarusiją  ()

Putinas vyksta į Baltarusiją „spausti“ Lukašenkos prisijungti prie karo prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 [Žinios trumpai] Ždanovas skelbia pavojingą situaciją: Putinui skubiai reikia, kad Baltarusija atidarytų antrąjį frontą, asmeniškai vyksta į Baltarusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atvyksta į Baltarusiją, kad paskatintų Aleksandrą Lukašenką prisijungti prie karo prieš Ukrainą.

Tokią nuomonę interviu TSN išsakė žinomas karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Tai vienintelis tikslas, dėl kurio V. Putinas vyksta į Minską. Akivaizdu, kad jis suprato, jog Lukašenkos nepavyks pakviesti „ant kilimėlio“ į Kremlių. Ir kiekvieną kartą, kai Lukašenka kalbasi su Putinu savo namuose, jis ten jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Ir štai kodėl Putinas darys spaudimą“, – sakė jis.

„Faktas tas, kad Rusijos Federacija išsenka. Ir kad ir kaip mums būtų sunku šiandien Luhansko kryptimi, matome, kad nebėra to puolimo potencialo, kuris buvo gegužės-balandžio mėnesiais. Šiandien jie (Rusijos Federacija) neturi operatyvinio rezervo, jį sukurti reikia laiko. Putinui skubiai reikia, kad Baltarusija atidarytų antrąjį frontą, pradėtų karo veiksmus, surištų dalį Ukrainos armijos pajėgų šiaurės rytuose ir taip atitrauktų mūsų karius atgal“, – pridūrė ekspertas.

 

Ždanovas taip pat pažymėjo, kad Lukašenka dabar aktyviai siekia Vakarų paramos:

„Galbūt tai paskatino Putiną nuvykti ir viską sutvarkyti vietoje, daryti spaudimą Lukašenkai, kad jis būtų suteptas krauju ir priversti stoti į šį karą“, – sako ekspertas.

Anksčiau buvo pranešta, kad V. Putinas pirmą kartą išvyksta į užsienį nuo didelio masto karo Ukrainoje pradžios. Jis vyksta į kitą savaitę Gardine (Baltarusija) vyksiantį forumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()