[Žinios trumpai] Kaip Ukrainos dronai sugebėjo pasiekti naftos gamyklą Rusijoje, saugomą nepraeinamos priešlėktuvinės gynybos? Ataką leido patys rusai - skelbiama įdomi nuomonė, kas čia įvyko  (1)

Vakar galimai iš Ukrainos atskridęs dronas atakavo naftos perdirbimo gamyklą Rostovo regione. Jei tai tikrai buvo ukrainiečių dronas, jis pakilo ir virš rusų kontroliuojamos teritorijos, įskaitant ir Rusijos Federacijos žemes, skrido mažiausiai 150 km.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-23 [Žinios trumpai] Kaip Ukrainos dronai sugebėjo pasiekti naftos gamyklą Rusijoje, saugomą nepraeinamos priešlėktuvinės gynybos? Ataką leido patys rusai - skelbiama įdomi nuomonė, kas čia įvyko  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl dabar daug kam kyla klausimų - kaip? Juk tą teritoriją saugo kelių lygių priešlėktuvinė apsaugos sistema. Be to, tai nebuvo netikėta ataka taikos metais - Ukrainoje vyksta karas, kurį pradėjusi Rusija tikrai žino, kad ukrainiečiai turi dronų.

O gal tai buvo ne ukrainiečiai? Ukrainos spaudoje keliama versija, kad tai buvo pačių rusų smūgis. Tik kam? Keliamos kelios galimos versijos:

  • Bandoma nuslėpti degalų ir kitų naftos produktų vagystę.
  • Bandoma pateisinti dar agresyvesnį puolimą prieš Ukrainą.
  • Bandoma pasiruošti panašioms atakoms Baltarusijoje, siekiant ją įtraukti į karą.

Tokią versiją kelia Ukrainos saugumo ekspertas Aleksandras Kovalenko. Pasak jo, taip Rusija gali pademonstruoti, kad ukrainiečiai gali rengti tokias atakas, o tada surengti kažką panašaus Baltarusijoje. Pavyzdžiui, Mozyriuje.

Rusija palaiko labai aukšto intensyvumo karą Ukrainoje. Be to, į Ukrainą jau atvyko HIMARS salvinės raketų sistemos. Taigi, Rusijai labai praverstų Baltarusijos įsitraukimas. Baltarusiai galėtų atkirsti vakarinę Ukrainos pusę, taip sustabdydami Vakarų ginkluotės tiekimą. Arba tiesiog užimti ukrainiečių pajėgas, kad joms nepakaktų jėgų kariauti Donbase bei Chersone. 

 

Aišku, negalima atmesti versijos, kad Rusų priešlėktuvinė gynyba tiesiog yra tragiškai prasta.

(80)
(1)
(79)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: