[Žinios trumpai] Kraujas nuleistas, Ukraina savo padarė: iš Severodonecko išvedami kareiviai - ką tai reiškia?  ()

Kad ir kokia bloga yra situacija Severodonecke, rusams tiesiog neužtenka jėgos ir įrangos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 [Žinios trumpai] Kraujas nuleistas, Ukraina savo padarė: iš Severodonecko išvedami kareiviai - ką tai reiškia?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai nori užimti Severodonecką „bet kokia kaina“ ir dabar jiems pagaliau pavyks - ukrainiečiai išveda pajėgas iš sugriauto miesto. Paskutinio didelio Luhansko miesto užėmimas Rusijai bus labiau „politinė sėkmė“, o ne strateginė pergalė.

Taip mano Nacionalinio strateginių studijų instituto analitikas Nikolajus Beleskovas.

„Jeigu kalbame apie karo veiksmų vykdymą, tai, kaip suprantu, Severodonecko laikymosi logika yra tokia: kadangi rusai puls būtent ten, tai mūsų tikslas yra ten maksimaliai išvarginti rusus. Tai galima daryti pasikliaujant „Azoto“ kompleksu, urbanizuota teritorija, ir tuo, kad rusams vienaip ar kitaip reikia stoti į kontaktinį mūšį, net jei ir su artilerijos parama“, – kalbėjo analitikas.

Kita vertus, net jei dabar ir susiklostė pati blogiausia situacija, rusams tiesiog neužtenka jėgos ir įrangos, mano Beleskovas.

„Net amerikiečiai pripažino, kad rusai prarado iki trečdalio savo tankų, o tai yra daug. Jie neturi pakankamai pajėgų. Tų 220 000, kurie kovoja tiesiogiai, yra labai mažai, kad būtų galima atlikti rimtas puolimo operacijas. Net jei rusai perims Severodonecko kontrolę, tai bus didesnė politinė sėkmė [nei strateginė]", – atsakė Beleskovas.

 

Severodonecką rusai tikrai gaus - ukrainiečiai palieka sugriautą miestą. Tačiau šis procesas truks dar kelias dienas ir per tą laiką šalies gynėjai dar gali rusams sukelti žymių nuostolių. Laikytis įsikibus sugriautą miestą nebėra prasmės, bet reikia pasistengti, kad jį užėmę rusai nebeturėtų jėgų veržtis tolyn.

(67)
(7)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: