[Žinios trumpai] Kremlius pradėjo Baltarusijos įtraukimo į karą planą: pirmoji dalis įvykdyta - įvyko galingas raketų smūgis, laukiamas „Ukrainos atsakas“  ()

Masinis raketų paleidimas iš Baltarusijos oro erdvės rodo, kad Rusija nori įtraukti Baltarusiją į karą prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-26 [Žinios trumpai] Kremlius pradėjo Baltarusijos įtraukimo į karą planą: pirmoji dalis įvykdyta - įvyko galingas raketų smūgis, laukiamas „Ukrainos atsakas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos tyčia surengė provokaciją ir birželio 25 d. įvykdė masinį Ukrainos miestų apšaudymą iš Baltarusijos teritorijos. Apie tai įspėja Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija.

Anot Vyriausiojo žvalgybos direktorato, Rusija panaudojo bombonešius Tu-22M3, kad įvykdytų masinį apšaudymą, buvo paleista 12 sparnuotųjų raketų tiesiai iš Baltarusijos teritorijos.

Žvalgyba taip pat pažymi, kad paleidimas buvo atliktas Petrikovo gyvenvietės rajone, esančioje 50-60 kilometrų nuo valstybės sienos su Ukraina.

„Bombonešiai pakilo iš Rusijos Federacijos Kalugos srities, Šaikovkos oro uosto. Tada per Kalugos ir Smolensko sričių teritoriją pateko į Baltarusijos oro erdvę, o po raketų paleidimo grįžo į Šaikovkos oro uostą, esantį Rusijos Federacijos teritorijoje. Smūgis buvo atliktas Kyjivo, Černihivo ir Sumų srityse“, – tęsė GUR ir pridūrė, kad tai pirmas kartas nuo plataus masto invazijos pradžios, kai Rusijos lėktuvai apšaudė Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos.

Masinį raketų smūgį birželio 25 d., anot žvalgybos pareigūnų, RF ginkluotosios pajėgos surengė tyčia, siekdamos įtraukti Baltarusijos kariuomenę į konfrontaciją su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Šiame kontekste GUR primena, kad dieną prieš tai į Baltarusijos miestą Mozyrių atvyko Rusijos diversantų grupė, kuri planuoja susprogdinti gyvenamuosius pastatus, siekdama diskredituoti Ukrainą.

 

„Galimas provokacijas bus siekiama pateikti kaip Ukrainos atsaką į įvykdytus oro antskrydžius“, – pridūrė karinė žvalgyba.

Birželio 25 d. RF ginkluotosios pajėgos įvykdė vieną iš masiškiausių raketų atakų prieš Ukrainą. Iš viso, karinės vadovybės duomenimis, įsibrovėliai iš Baltarusijos teritorijos ir Juodosios jūros paleido daugiau nei 50 raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(40)
(-33)

Komentarai ()