[Žinios trumpai] Rusai liko durniaus vietoje: specialios tarnybos su garsiausio Ukrainos žurnalisto pagalba pakišo antį ir išgelbėjo visą batalioną  (1)

Severodonecką gynusio bataliono vadas Piotras Kuzykas teigė, kad pasitraukimas iš miesto buvo atliktas dieną prieš tai, kai apie tai paskelbė žurnalistas Jurijus Butusovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-27 [Žinios trumpai] Rusai liko durniaus vietoje: specialios tarnybos su garsiausio Ukrainos žurnalisto pagalba pakišo antį ir išgelbėjo visą batalioną  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie ukrainiečių paliekamą Severodonecką paskelbęs Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas sulaukė daug kritikos. Buvo manoma, kad ši žinia gali sutrukdyti ukrainiečiams pasitraukti - kam taip informuoti priešą? Tačiau iš tikrųjų žinios visuomenę pasiekia protingai vėluodamos - su manevrams reikalinga atsarga. Be to, Butusovas nebuvo vienintelis apie tai kalbantis - Luhansko gubernatorius Serhijus Haidajus irgi apie tai kalbėjo.

„Labai neigiamai žiūriu į tai, kad informacija pasirodo iš anksto. Labai teigiamai žiūriu į žurnalistų darbą fronto linijoje... Pretenzijos Butusovui nepagrįstos. Pasitraukimo manevrą atlikome daug anksčiau, įsakymas atėjo daug anksčiau, kai jau visi kariai buvo pasitraukę, buvo susprogdinti sandėliai... Po to, kai viskas baigėsi, kažkur kitą dieną tik pasirodė Butusovo žinutė“, teigia Kuzykas.

Kuzykas turi savo paaiškinimą, kodėl Butusovo darbas sulaukia daug kritikos.

„Kaip suprantu, jie jo nemėgsta, nes rašo tiesą, konfliktavo su Prezidentūra ar Prezidentu. Todėl ant jo karia visus šunis. Mačiau, kaip Butusovas kartu su mūsų specialiosiomis tarnybomis greitai ir labai efektyviai apgavo priešą. Tai man asmeniškai padėjo, kai rašė specialius tekstus, kai rašė apie fiktyvius mūsų dislokavimo taškus, kad galėtume manevruoti. Mes kartu su specialiosiomis tarnybomis per jį išdavėme fiktyvią informaciją, kur esame, jie tą vietą apšaudė. Ir tai leido mums saugiai pereiti iš sunaikintų pozicijų į daugiau ar mažiau įtvirtintas pozicijas“, – sakė jis.

(55)
(0)
(55)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: