[Žinios trumpai] Ukraina vėl smogė Gyvačių salai: 10 tikslių atakų, skelbia apie okupantų nuostolius - neteko itin svarbaus ginklo  ()

Ukraina nepamiršta Gyvačių salos, kuri buvo atakuota jau pirmomis invazijos valandomis. Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar ten sunaikino galingą priešlėktuvinę raketų sistemą „Pancir-S1“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-28 [Žinios trumpai] Ukraina vėl smogė Gyvačių salai: 10 tikslių atakų, skelbia apie okupantų nuostolius - neteko itin svarbaus ginklo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pancir-S1“ sistemos buvo gaminamos 2008-2013 metais ir jų Rusija turi tikrai nemažai. Jos modernios ir turėtų užtikrinti Rusijos pozicijų stabilumą Gyvačių saloje. Bet dabar viena „Pancir-S1“ sistema ten bus mažiau.

Naktį iš birželio 26 į 27-ąją Gyvačių saloje buvo įvykdyta dar viena ukrainiečių atakų serija. Saloje užfiksuota daugiau nei 10 tikslių smūgių. Šiuo metu vyksta papildoma žvalgyba.

„Dabar turime pirmąjį pranešimą, kad dar kartą buvo pataikyta į kitą priešlėktuvinių raketų sistemą „Pancir-S1“, – sakė Pietų Ukrainos pajėgų atstovė spaudai Natalija Gumeniuk.

 

Per ankstesnius išpuolius buvo sunaikinta priešo radiolokacinė stotis ir dar „Pancir-S1“ sistemos. Pati operacija, anot pranešėjos, turės ilgalaikį poveikį. Jos tikslas – visiškai išlaisvinti salą nuo Rusijos kariuomenės. Ir darbas čia vis dar vyksta.

Gyvačių sala dabar yra svarbi Rusijos pajėgų bazė Juodojoje jūroje, dengianti dangų virš Odesos.

(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: