HIMARS pasidarbavo iš peties! 60 km nuo fronto sunaikinta orkų bazė: „Dar dvi savaitės tokiu režimu – ir visa armija arba žus, arba išsilakstys į visas puses“ (Video)  ()

„Dar dvi savaitės tokiu režimu – ir visa armija arba žus, arba išsilakstys į visas puses“,- mano žurnalistas Ivanas Jakovina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-29 HIMARS pasidarbavo iš peties! 60 km nuo fronto sunaikinta orkų bazė: „Dar dvi savaitės tokiu režimu – ir visa armija arba žus, arba išsilakstys į visas puses“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 28-ąją galingas sprogimas nugriaudėjo okupuotame Perevalsko mieste Luhansko srityje, giliame Rusijos Federacijos okupacinės armijos užnugaryje. Situaciją savo Facebook paskyroje pakomentavo žurnalistas Ivanas Jakovina.

Tiksliai nukreipta ugnimi iš didelio tikslumo ginklų sunaikinta RF ginkluotųjų pajėgų bazė, įskaitant kareivines su personalu. Vietos gyventojų teigimu, įvykio vietoje buvo pastebėta daug greitosios pagalbos automobilių.

Žuvusių ir sužeistų užpuolikų skaičius gali siekti šimtus. Rusai paskelbė Perevalską atakavusių raketų nuolaužų nuotrauką. Sprendžiant iš jų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos paleido daugkartinio paleidimo raketų sistemas HIMARS (MLRS) ir GPS valdomas raketas M31A1, galinčias smogti iki 84 km atstumu. Kiekvienas iš šių sviedinių gabena apie 90 kg sprogmenų.

Jakovina pažymėjo, kad Rusijos Federacijos okupacinės armijos gretose prasidėjo panika dėl HIMARS.

 

„Jie supranta, kad 70 km juostoje nuo fronto linijos bet koks jų susitelkimas akimirksniu tampa taikiniu ukrainiečių amerikiečių gamybos raketoms, kurios pataikė be jokio nukrypimo. Klydo tie, kurie sakė, kad keli Himarsai nieko nepakeis. Turim jau penktą ar šeštą – sistemingą svarbių Rusijos Federacijos karinių objektų – štabų, amunicijos sandėlių, karinių bazių – apšaudymą. Dar dvi savaitės tokiu režimu – ir visa armija arba žus, arba išsilakstys į visas puses“, – sakė žurnalistas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(275)
(2)
(273)

Komentarai ()

Susijusios žymos: