[Žinios trumpai] Triuškinantis Putino pralaimėjimas - NATO paskelbė istorinį sprendimą  ()

Suomija ir Švedija gavo oficialų kvietimą prisijungti prie NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-30 [Žinios trumpai] Triuškinantis Putino pralaimėjimas - NATO paskelbė istorinį sprendimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO viršūnių susitikime Madride buvo priimtas istorinis sprendimas: Suomija ir Švedija gavo oficialų kvietimą. Artimiausiais mėnesiais šios šalys prisijungs prie Aljanso.

Birželio 29 dieną apie tai paskelbė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Jo kalba buvo transliuojama tiesiogiai oficialioje Aljanso „Twitter“ paskyroje.

Suomija ir Švedija nusprendė prisijungti prie Šiaurės Atlanto aljanso, įvykus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą. Iki tol jos išlaikė neutralų statusą. Rusijos Federacijos Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas vienu iš savo agresijos tikslų įvardijo NATO sutramdymą, tačiau galiausiai gavo priešingą rezultatą. Dabar bendros Rusijos sienos su bloku išaugo iki 1300 km.

Viršūnių susitikime, be pakvietimo Suomijai ir Švedijai, buvo priimta nauja strategija, kurioje, Rusija dėl savo agresyvaus elgesio, buvo pavadinta „rimčiausia ir tiesiogine grėsme NATO saugumui ir stabilumui“.

Dokumente pažymima, kad Maskva siekia „per prievartą, perversmą, agresiją ir aneksiją nustatyti įtakos sferas ir tiesioginę kontrolę“. Siekdama apsiginti, NATO ketina rimtai sustiprinti save, gerokai padidindama savo karinį potencialą Europoje.

 

 

Taip pat NATO generalinis sekretorius paskelbė apie sprendimą sustiprinti pagalbos Ukrainai paketą, kuris padės jai modernizuoti gynybos sektorių ir apsiginti nuo Rusijos agresijos.

„Galima pastatyti kryžių 300-osioms Petro I pastangų metinėms. Jis vykdė varginančią, sunkią ir toli gražu ne vienareikšmę kovą dėl patekimo į Europą. Atėjo tam tikra šutvė ir nuleido tuos 300 metų į tualetą. Rusija apaugo dygliuota viela, bokštais ir sargybiniais. Dabar kitos kartos spręs šią problemą“, – apie situaciją „Telegram“ rašė rusų tinklaraštininkas El Muridas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()