[Žinios trumpai] Tai didžiulis Rusijos pralaimėjimas Juodojoje jūroje – okupantų karo laivai neteko galingiausios oro apsaugos, juos gali daužyti dronai ir naikintuvai  (1)

Išlaisvinus Gyvačių salą, Rusijos laivai liko be apsaugos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-01 [Žinios trumpai] Tai didžiulis Rusijos pralaimėjimas Juodojoje jūroje – okupantų karo laivai neteko galingiausios oro apsaugos, juos gali daužyti dronai ir naikintuvai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, išvariusios priešą iš Gyvačių salos, ne tik išlaisvino Ukrainos teritoriją, bet ir atėmė apsaugą iš Rusijos laivų Juodojoje jūroje.

Atitinkamą pareiškimą padarė Pietų Ukrainos gynybos pajėgų spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad oro gynybos sistemos, kurias rusai dislokavo šiaurės vakarinėje Juodosios jūros dalyje Rusijos kariniam jūrų laivynui apsaugoti, nebegalės atlikti savo funkcijų. Taigi, išvykimas iš salos Rusijai reiškia ne tik pozicijų, bet ir galimybių apsaugoti Juodosios jūros laivyno laivus praradimą.

Po Gyvačių salos netekties Rusijos karinio jūrų laivyno grupė, kurią sudaro du raketiniai ir du desantiniai laivai, blokuojanti Juodosios jūros šiaurės vakarinę dalį, yra priversta likti toli, suvokdama savo pažeidžiamumą, sako operatyvinės vadovybės „Pietūs“ atstovas Vladislavas Nazarovas.

 

Kartu pranešėjas ragino piliečius nepasiduoti melagingai informacinei įtakai ir toliau tinkamai reaguoti į pavojaus signalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(0)
(91)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: